۷ خرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۵۹

رئيس كل بانك مركزي در گفتگو با "مهر" :

به كاهش نرخ تورم در سال‌جاري اميدوارم/ موجودي ذخاير كشور به حد اعلا رسيد

به كاهش نرخ تورم در سال‌جاري اميدوارم/ موجودي ذخاير كشور به حد اعلا رسيد

رئيس كل بانك مركزي تاكيد كرد: اميدواريم نرخ تورم در سال‌جاري كاهنده باشد.

ابراهيم شيباني در گفتگو با خبرنگار اقتصادي"مهر" اظهارداشت: ذخاير كشور درحال حاضر به شدت تقويت شده است به طوري كه موجودي آن به حد بالايي رسيده است و نيازهاي ما را برطرف مي كند.

وي حجم ذخاير خارجي كشور را نيز مطلوب اعلام كرد و گفت: تعهدات خارجي كشور سال گذشته با 7.4 درصد كاهش به 41.1 ميليارد دلار رسيد و مانده ناخالص حساب ذخيره ارزي در پايان سال 84 به 8 ميليارد و 708 ميليون و 731 هزار دلار رسيد.

 وي افزود: با توجه به اينكه 5.3 ميليارد دلار از موجودي حساب ذخيره ارزي نزد بانك مركزي مسدود است، مانده خالص حساب ذخيره ارزي در پايان سال 84 به 3.91 ميليارد دلار رسيد. وي پيش‌بيني كرد موجودي حساب ذخيره ارزي تا پايان سال 85 به 14.5 ميليارد دلار افزايش يابد.  

شيباني در پاسخ به سوالي درباره سياست نرخ ارز در كشور، به ثبات نرخ ارز در سال 84 اشاره كرد و اظهارداشت: ارزش واقعي ريال ايران در سال گذشته 8 درصد تقويت شد چرا كه با توجه به اختلاف نرخ تورم داخل و خارج كشور، ‌ارزش واقعي ريال در برابر دلار سال گذشته به قيمت جهاني 7 تا 8 درصد افزايش يافت و امسال نيز همين وضع ادامه خواهد يافت.

وي ايجاد رشد اقتصادي كشور را متاثر از تجهيز درست منابع پولي، اعتباري و ارزي و همچنين ايجاد امنيت اقتصادي اعلام كرد و گفت: به عبارتي، موتور رشد اقتصادي تجهيز منابع پولي، اعتباري و ارزي است كه اگر موتور آن درست كار كند، رشد اقتصادي نيز برقرار مي ماند.

کد مطلب 332423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha