نغمه ثميني، نويسنده و مدرس دانشگاه، در گفتگو با خبرگزاري "مهر" با اشاره به برگزاري جشنواره فرهنگي در كشور آلمان گفت: "اين جشنواره فرهنگي به مناسبت برگزاري جام جهاني در كشور آلمان برگزار شد و نمايشنامه نويساني از تمامي 32 كشوري كه تيم فوتبال آنها در جام جهاني شركت كرده بودند، در اين جشنواره حضور داشتند و به بحث و تبادل انديشه و فرهنگ خود مي پرداختند."
وي افزود: "من هم در اين جشنواره بخشي از نمايشنامه "اسب هاي آسمان خاكستر مي بارند" را به فارسي روخواني كردم. اين در حالي بود كه تماشاگران برنامه روخواني، اين نمايشنامه را با ترجمه آلماني در دست داشتند و بخش هايي از فيلم نمايش را كه در ايران اجرا شده بود مي ديدند. علاوه بر اين نمايشنامه "آخر بازي" نوشته ساموئل بكت نيز به 32 زبان دنيا در اين برنامه فرهنگي روخواني شد و تمامي نمايشنامه نويساني از كشورهاي مختلف بخش هايي از اين نمايشنامه را به زبان خود روخواني كردند كه من نيز بخشي از اين متن را به زبان فارسي روخواني كردم."
ثميني با بيان اينكه برنامه هاي جذابي در طول اين جشنواره فرهنگي اجرا شد، گفت: "برنامه هاي بسيار جذاب و جالبي در اين جشنواره وجود داشت كه در طول اين برنامه ها ما با وضعيت تئاتر و به خصوص نمايشنامه نويسي در كشورهاي مختلف آشنا مي شديم. در حقيقت اين جشنواره هيچ ارتباط مستقيمي با فوتبال و جام جهاني نداشت، اما كمپاني اشتوك به دليل برگزاري اين جام برنامه فرهنگي با اين مشخصات در كنار آن در شهر مولهايم برگزار كرد كه هنرمندان، اهالي تئاتر و مردم عادي مي توانستند در اين جشنواره شركت كنند."
ثميني در حال حاضر دو نمايشنامه "جهان مي ايستد" يا "خاموشي" به كارگرداني كيومرث مرادي و "بدون خداحافظي" به كارگرداني كتايون فيض مرندي را مي نويسد. وي چندي پيش نگارش فيلمنامه مجموعه اي تلويزيوني به كارگرداني مرضيه برومند را به پايان برد و مشغول رتوش نهايي فيلمنامه است. ثميني در حال حاضر فيلمنامه "اين سه زن" به كارگرداني منيژه حكمت را مي نويسد و قرار است در نوشتن فيلمنامه دومين فيلم مونا زندي حقيقي نيز همكاري داشته باشد. وي در آينده اي نزديك نگارش فيلمنامه "الموت" به كارگرداني محمدعلي نجفي را نيز از سر خواهد گرفت.
نويسنده نمايشنامه "خواب در فنجان خالي" در پاسخ به پرسشي درباره شكل گيري مجمع فارغ التحصيلان رشته هاي هنري دانشگاه تهران گفت: "تغيير و تحولاتي مديريتي در دانشكده هنرهاي زيبا دانشگاه تهران اتفاق افتاد كه اين كار را با وقفه رو به رو كرد. ضمن اينكه ما شروع خوبي براي تشكيل اين مجمع نداشتيم و اميدواريم با دورخيز بهتري بتوانيم اين كانون را شكل دهيم."
نظر شما