به گزارش خبرنگار اعزامي "مهر" به تاجيكستان، محمود احمدي نژاد و امام علي رحمانف روساي جمهوري ايران و تاجيكستان صبح امروز با پرده برداري از طرح يادبود، تونل انزاب را افتتاح كردند.
در مراسم افتتاح تونل انزاب كه مهمترين بخش اقتصادي سفر رئيس جمهور به تاجيكستان محسوب مي شود، دو تن از مسئولان ايراني و تاجيكستاني كه در اجراي اين پروژه مشترك همكاري داشتند گزارشي از روند فعاليت هاي خود را ارائه كردند و سپس قاسم اف استاندار ولايت سغد تاجيكستان سخنراني و خير مقدم گفت.
سپس امام علي رحمانف و دكتر احمدي نژاد براي دقايقي سخنراني كردند و با حضور روساي جمهور دو كشور ايران و تاجيكستان به مسئولين و مهندسين پروژه جوايزي اهدا شد.
تونل پنج كيلومتري انزاب در گردنه اي به همين نام در محور شمال تاجيكستان واقع شده است كه توسط متخصصان ايراني ساخته شده است.
جمهوري اسلامي ايران با استفاده از توان بالاي متخصصان خود و با تكميل تونل انزاب در بخشي از بزرگراه دوشنبه - تاشكند، جنوب و شمال جمهوري تاجيكستان را به هم متصل مي كند. اين تونل براي تاجيكستان اهميت فراواني دارد و به عنوان سمبلي از همكاري دو كشور از آن ياد مي شود.
ارزش اين پروژه 39 ميليون دلار است كه 8/7 ميليون دلار آن را دولت تاجيكستان تامين كرده و 10 ميليون دلار در قالب كمك توسعه اي جمهوري اسلامي ايران و حدود 2/21 ميليون دلار نيز وام جمهوري اسلامي ايران است.
اين تونل 5 كيلومتري بخشي از بزرگراه دوشنبه - تاشكند به شمار مي رود كه در سال 1988 متخصصان شوروي سابق عمليات ساخت آن را آغاز كردند كه تا سال 1991 ادامه يافت. در سال 1999 و پس از وقفه اي هشت ساله پيمانكاران تاجيكي ادامه عمليات ساخت اين تونل را آغاز كردند و تا سال 2004 ادامه دادند.
از آغاز سال 2004 تكميل اين طرح به شركت سابير (يك شركت ايراني) محول شد كه با تلاش شبانه روزي متخصصان كشورمان در روزهاي پاياني سال گذشته تونل تهويه و راه آن بازگشايي شد و بر اساس زمان بندي فردا اين تونل به صورت رسمي با حضور دكتر احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران و امام علي رحمانف آغاز مي شود.


نظر شما