به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان، حسین خواجهبیدختی اظهار کرد: دو واحد اقامتی نیمه نخست امسال در شهرستان شاهرود به بهرهبرداری میرسد که این دو واحد اقامتی شامل یک مهمانپذیر در شاهرود و یک هتل در بسطام است که در حال حاضر هتل بسطام ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای تاریخی و گردشگری شاهرود بهخصوص شهر بسطام گفت: به دنبال ثبت مجموعه بسطام در فهرست میراث جهانی هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان به ظرفیت قابل توجه صنایعدستی شاهرود بهویژه مناطق جنوبی این شهرستان در زمینه تولید فرش و گلیم، نیز اشاره کرد و افزود: مکان بازارچه دائمی صنایعدستی در شاهرود مشخص شده و بهزودی کار تکمیل و بهرهبرداری از این مرکز نیز آغاز میشود.
خواجهبیدختی با بیان اینکه حوزه گردشگری و میراث فرهنگی بهعنوان یکی از مؤلفههای اصلی توسعه استان سمنان در کنار صنعت و کشاورزی در نظر گرفته شده است، افزود: این امر وظیفه ما را سنگینتر از گذشته میکند.
وی گفت: در دو سال اخیر به حوزههای میراث فرهنگی و گردشگری توجه ویژهای شده است و مدیران ارشد استان و کشوری خواستار رونق گردشگری هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری استان سمنان حدود ۳ هزار میلیارد ریال است، افزود: این سرمایهگذاریها شامل برخی پروژه با پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۰ درصد است.
خواجهبیدختی با تأکید بر جذب سرمایهگذار بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری شهرستان شاهرود، گفت: جنگل ابر چند متقاضی دارد، کاروانسراهای شاهرود و منطقه توران قابلیت جذب سرمایهگذار را دارند و کاروانسرای میاندشت بهزودی تحویل بهرهبردار بخش خصوصی میشود.
وی با اشاره به اینکه استان سمنان از ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه بومگردی برخوردار است، افزود: بومگردی بهترین الگو برای استفاده بهینه از خانههای تاریخی و سنتی است و میتواند به یکی از جاذبههای گردشگری استان مبدل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه امسال ۳۰ واحد، متقاضی راهاندازی واحد بومگردی در استان هستند، گفت: از طریق صندوق کارآفرینی امید به این افراد تسهیلات مناسب پرداخت میشود.
منتخب مردم شاهرود و ميامي در مجلس دهم شوراي اسلامي نيز در این نشست بر توجه هر چه بيشتر به صنايع دستي شاهرود تاكيد كرد و گفت: صنايع دستي علاوه بر اشتغالزايي عامل پيشگيري از بروز آسيب هاي اجتماعي است.
سید حسن حسینی يكي از برنامههای خود را ايجاد صنايع كوچك در شاهرود عنوان كرد و گفت: بايد بازارچه هاي دائمي صنايع دستي در روستاهاي شاهرود به خصوص طرود ايجاد شود.
وي با بيان اينكه گردشگران خارجي به فرهنگ و توليدات بومي علاقه دارند، گفت: رشد و توسعه بومگردي ميتواند در جذب گردشگران خارجي به استان موثر باشد.
شهرستان شاهرود به عنوان یکی از بزرگترین شهرستان های كشور در فاصله حدود ۱۷۰ كيلومتري مركز استان سمنان واقع شده و بزرگترین پناهگاههای حیات وحش و مناطق حفاظت شده را در خود جای داده و با احتساب مناطق شکار ممنوع موجود به قارّۀ کوچک و سرزمین پنج اقلیم مشهور است.
شهرستان میامی نيز شرقیترین شهرستان استان سمنان در مسیر تهران به مشهد است. در اين شهرستان بيش از هفت كاروانسرا قرار دارد.
نظر شما