۲۲ مرداد ۱۳۸۵، ۱۳:۲۶

بنياد ملي نخبگان ؛ از نگاه رهبري تا عملكرد مسئولان (10) / بازخواني برخي مشكلات نخبگان :

بنياد هنوز براي نخبگان كاري انجام نداده است / نخبگان در ايران تنها جهت جلب افكار عمومي حمايت مي شوند

بنياد هنوز براي نخبگان كاري انجام نداده است / نخبگان در ايران تنها جهت جلب افكار عمومي حمايت مي شوند

خبرگزاري مهر - گروه حوزه و دانشگاه: رهبر معظم انقلاب اسلامي با توجه به ضرورت حمايت از نخبگان در مهر ماه سال 1385 در جمع نخبگان علمي بر ايجاد بنياد نخبگان تاكيد كردند. شوراي عالي انقلاب فرهنگي 9 ماه پس از فرمان رهبري اساسنامه بنياد ملي نخبگان را به تصويب رساند. گروه دانشگاهي خبرگزاري مهر با توجه به اهميت حمايت از نخبگان درصدد است روند اجراي فرمان مقام معظم رهبري را در دولت هاي هشتم و نهم پيگيري كند در همين راستا اين گزارش به بازخواني برخي از مشكلات برگزيدگان جشنواره ها و المياد هاي علمي مي پردازد.

"احسان سيد جعفري" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر با بيان اينكه بازگويي مشكلات نخبگان تكراري است افزود: برخي افراد درصدد هستند از واژه نخبگان به نوعي استفاده ابزاري به عمل آورند و به دليل اينكه در دنيا حمايت از نخبه نوعي ارزش محسوب مي شود در ايران نيز عنوان كردن اين موضوع جهت جلب افكار مردم بسيار اتفاق مي افتد.

وي اظهار داشت: اين در حالي است كه مشكل نخبه هميشه مشخص و بارها در مورد آن صحبت شده است. اما تاكنون امور اجرايي در حل اين مشكلات به صورت مشخصي صورت نگرفته است.

دبير انجمن علمي بيوتكنولوژي دانشگاه تهران گفت: قريب به يك سال از تصويب اساسنامه بنياد ملي نخبگان مي گذرد اما هنوز هيچ اتفاقي نيفتاده و بنياد نتوانسته است براي نخبگان كاري انجام دهد.

وي خاطرنشان كرد: هم اكنون سازمان ها و ارگان هاي مختلفي در زمينه شناسايي و حمايت از نخبه فعاليت مي كنند. شوراي مشورتي نخبگان يكي از اين ارگان ها است كه با همكاري چند دانشجو راه اندازي شده است و شايد بتوان گفت از نظر اجرايي بسيار موفق عمل كرده اما بنياد با توجه به تعدد مراكز تصميم گيرنده در آن تا كنون نتوانسته كاري از پيش ببرد.

عضو هيات موسس اتحاديه انجمن هاي علمي دانشجويي بيولوژي و بيوتكنولوژي گفت: در جامعه ما به اندازه كافي به نخبگان ورزشي، مديريتي، سياسي و ... چه از نظر پست و مقام و چه از نظر مالي بها داده شده است. اكنون نخبگان علمي هستند كه بايد مورد توجه و حمايت قرار گيرند.

کد خبر 366053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha