به گزارش خبرنگار مهر، شهرام خرازی ها امروز شنبه در کارگاه آموزشی نحوه انتشار صحیح اخبار خودکشی در رسانه ها که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، گفت: خروجی اخبار رسانه ها می تواند تردید افرادی که قصد خودکشی را دارند به یقین تبدیل کند لذا توجه به این مهم بسیار حائز اهمیت است.
وی راهکار اصلی درمقابل با مطلب مذکو را مجهزشدن مردم به سواد رسانه ای خواند و اظهارداشت: مردم باید سواد رسانه ای خود را ارتقا دهند تا در مقابل خروجی رسانه ها از خود محافظت کنند.
وی بیان کرد: متاسفانه در کشورما رسانه و نظام سلامت از هم فاصله گرفتند و از همدیگر بهره نمی گیرند و برگزاری چنین کارگاه هایی بی شک به نزدیک شدن این دو نهاد تاثیرگذار کمک خواهد کرد.
رییس گروه سلامت روانی-اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه تاثیر رسانه بر ابعاد روحی، روانی انسان امر غیرقابل انکاری است، ادامه داد: انسان ها امروزه در شرایطی قرار گرفتند که رسانه ها مدام آنها را شست و شوی مغزی می کند.
خرازی ها اضافه کرد: کتاب رمان غم های ورتر جوان و تعدادی از سریال های ایرانی و خارجی هم چون ۵ کیلومتر تا بهشت، گردباد و غیره که به موضوع خودکشی پرداخته بودند بعد از انتشار و پخش آنها افراد زیادی از شیوه های ذکر شده در این رسانه ها اقدام به خودکشی کردند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در ابتدای این کارگاه آموزشی گفت: در دو سال اخیر موارد اقدام به خودکشی و مرگ ناشی از خودکشی در استان ما کمتر شده است.
فرزام بیدارپور ادامه داد: می طلبد برخورد مناسب تری با این آسیب شود و دانش و آگاهی های مردم هم در این رابطه ارتقا پیدا کند.
وی با بیان اینکه الگوهای خودکشی در شهرستان های مختلف استان متفاوت است، افزود: اصولا در برخی از جوامع که سنتی تر هستند انتظار افزایش خودکشی وجود ندارد ولی متاسفانه گاهی در این جوامع شاهد وقوع این اتفاق هستیم.
نظر شما