۹ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۴۵

یک مقام مسئول عنوان کرد؛

رشد ۳۳ درصدی صادرات خوراک دام/ایران به ۱۶ کشور صادر می کند

رشد ۳۳ درصدی صادرات خوراک دام/ایران به ۱۶ کشور صادر می کند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی، از رشد ۳۳ درصدی صادرات خوراک دام در سال گذشته خبر داد و گفت: ایران به ۱۶ کشور جهان خوراک دام صادر می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، تورج صارمی در نشست خبری سومین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان ایران که قرار است از ۲۸ تا ۳۰ مرداد ماه با حضور ۱۸ کشور اروپایی، آمریکایی و آسیایی در تهران برگزار شود اظهار داشت: ما مشغول پیگیری برطرف شدن مشکلات موجود بر سر راه صادرات محصولات خوراک دام هستیم و در زمینه توسعه صادرات این محصولات تلاش می کنیم.

وی با بیان اینکه سال ۹۰، ۲۶ هزار تن خوراک دام به ارزش ۱۰ میلیون دلار از کشور صادر شد، اضافه کرد: این  عدد در سال ۹۴ به ۱۳۰ هزار تن به ارزش ۶۸ میلیون دلار و در سال ۹۵ به ۱۷۳ تن به ارزش ۷۶ میلیون دلار رسید. بنابراین در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ صادرات کل دام ۳۳ درصد رشد داشته است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر بتوانیم صادرات را تسهیل کنیم و مشکلات موجود در این رابطه هماهنگی های بخشی است رفع نماییم با روند رو به رشد در این زمینه رو به رو خواهیم بود.

به گفته صارمی، صادرات خوراک دام ایران به ۱۶ کشور جهان از جمله امارات، عراق، ترکمنستان، عمان، ترکیه، قطر و ... انجام می شود.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت تأمین جو به‌ عنوان یکی از نهاده‌های خوراک‌ دام اظهار داشت: واردات یک سری اقلام خوراکی دام از جمله جو در سال گذشته روند کاهشی داشته، به‌ طوری‌که واردات این محصول در سال گذشته منفی ۲۵ درصد و امسال منفی ۲۷ درصد بوده است..

وی درباره اینکه چرا قیمت جو ۴۰ درصد در بازار  افزایش داشته است؟ گفت: چون وزارت جهاد پیش‌بینی‌هایی را از تولید داخل داشت، تا مابه‌التفاوت آن از محل واردات تأمین شود و با کاهش سطح بارندگی‌ها در کشت پاییزه کاهش سطح عملکرد داشتیم که مابه‌التفاوت آن را برای واردات پیش‌بینی کرده بودیم.

وی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام با کمک معاونت امور دام اتحادیه عشایر و تشکل‌های دامی، عرضه جو در بازار را از طریق بورس آغاز کرده تا قیمت جو را تعدیل کنیم.

صارمی خاطرنشان کرد: نزدیک به ۳۶۰ هزار تن جو از منابع داخلی جمع‌آوری و عرضه می‌شود و قیمت آن را تعدیل خواهیم کرد

این مقام مسئول افزود: استفاده بهینه از بقایای کشاورزی و صنایع غذایی در تغذیه دام از اهداف دیگر صنعت خوراک آماده است. ما در شرایط خاص تغییر اقلیم قرار گرفته‌ایم و خشکسالی‌های پیش‌بینی شده در ۵۰ سال پیش به وقوع پیوسته است. یکی از جهت‌گیری‌های ما این است که واردات را کاهش داده و تولید با کیفیت داشته باشیم.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه تمور دام، تصریح کرد: سالانه بیش از ۱۹.۵ میلیون تن بقایای کشاورزی و باغی در کشور تولید می‌شود و ۵ میلیون تن بقایای کارخانجات و صنایع غذایی داریم که هنوز به صورت کامل برای تغذیه دام استفاده نمی‌شود.

وی افزود: ما سال گذشته حجم مناسبی از بقایای پسته، سرشاخه نیشکر، خرما و بقایای سیب‌زمینی را برای خوراک آماده استفاده کردیم و در حال پیگیری هرچه بیشتر دستورالعمل اجرایی آن هستیم.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام گفت: برنامه دیگر ما استفاده از خوراک‌های کمتر رایج در تغذیه طیور است. مطمئناً این مساله می‌تواند باعث کاهش واردات شود. جایگزینی کاشت علوفه‌هایی با نیاز آبی کمتر مانند تاج خروس، ارزن و سورگوم را در دستور کار قرار داده‌ایم. بخش عمده منابع خوراکی واحدهای صنعتی اتلاف می‌شود که با روش‌های فرآوری سیلو و افزایش بهر وری این مشکل را حل خواهیم کرد.

دبیر همایش بین المللی صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان ایران اظهار کرد: این همایش بین المللی زمانی در کشور برگزار می شود که ما نیاز به تبادل فناوری و دستگاه‌های روز را با دنیا احساس می کنیم. این همایش که امسال سومین دوره آن به صورت بین‌المللی در کشور برگزار می شود، با حضور شرکت های بزرگ خارجی و داخلی و با رویکرد تبادل اطلاعات و دانش و تکنولوژی روز دنیا است.

کد خبر 4046222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha