۲۵ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۳۳

در نشست کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی بناب عنوان شد؛

کمبود شدید آب و عدم فروش محصولات سردرختی کشاورزان بناب

کمبود شدید آب و عدم فروش محصولات سردرختی کشاورزان بناب

بناب- فرماندار بناب به کمبود شدید آب و عدم فروش محصولات سردرختی اشاره کرد و گفت: عدم بارندگی درسال زراعی گذشته و عدم ذخیره آب در پشت سد علویان باعث شده از اراضی دیم محصولی برداشت نشود.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله فرج اللهی عصر امروز شنبه در نشست کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان بناب با اشاره به مشکل کمبود آب و عدم بارندگی مناسب در سال زراعی جاری اظهار کرد: عدم بارش های مناسب و کمبود شدید آب و عدم فروش محصولات سردرختی به کشاورزان بناب آسیب بزرگی زده است که جا دارد اقدامات لازم در جهت حمایت از کشاورزان منطقه بعمل آید.

وی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از توسعه باغات در سطح منطقه افزود: در صورت ادامه این روند کشاورزی منطقه با یک بحران و تهدید جدی مواجه خواهد شد.

رئیس کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان بناب همچنین با اشاره به قرار گرفتن در آستانه فصل پاییز و لزوم برنامه ریزی لازم جهت انجام کشت پاییزه بر تغییر الگوی کشت تأکید و تصریح کرد: کشت گیاهان دارویی و دانه های روغنی و کلزا باید در اولویت اول کشاورزان قرار گیرد.

برای تأمین آب کشاورزی ۲۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت

فرج اللهی ادامه داد: به منظور تأمین آب کشاورزی ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از محل ستاد احیای دریاچه ارومیه برای تکمیل کانال دشت بناب و همچنین ۱۰ میلیارد ریال برای بهسازی کانال نهر مهرآباد تخصیص یافته است.

این گزارش می افزاید، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب نیز در نشست این کارگروه با اشاره به نقش و اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور گفت: متأسفانه وضعیت بارندگی در شهرستان بناب مناسب نبوده و علیرغم اینکه سال زراعی ۹۶-۹۵ رو به اتمام است، در مقایسه با سال زراعی ۹۵-۹۴ به میزان ۱۱۳ میلی متر کسری بارندگی داریم.

مهندس حسینقلی فتحی افزود: میزان بارندگی در سال زراعی جاری ۱۶۶ میلی متر است که این رقم در سال گذشته ۲۸۱ میلی متر بود.

خریداری ۵۲۰۷ تن گندم با نرخ تضمینی از کشاورزان

وی تصریح کرد: کاهش میزان بارندگی اراضی دیم این شهرستان را نیز تحت تأثیر قرار داده و محصول مناسبی برداشت نشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب سطح زیرکشت مزارع غلات را در این شهرستان ۱۰ هزار و ۱۳۹ هکتار اعلام و پیش بینی کرد ۱۸ هزار تن گندم از این مزارع برداشت شود.

به گفته فتحی، ۵ هزار و ۲۰۷ تن گندم با نرخ تضمینی از کشاورزان منطقه خریداری شد و این میزان به مراکز خرید داده شد.

وی خاطرنشان کرد: در جریان ۶ ماهه اول سال جاری تعداد ۷ دستگاه ماشین آلات کشاورزی جذب شهرستان شد و حدود ۱۵۰ میلیون تومان برای خرید آن ها پرداخت شد که ۳۵ درصد مبلغ بصورت بلاعوض و ۶۵ درصد نیز آورده اشخاص بود.

مدیر جهاد کشاورزی بناب در ادامه از تأمین بذر مورد نیاز کشاورزان منطقه خبرداد و اذعان کرد: علیرغم اینکه به دلیل عدم بارندگی های مناسب نگران تأمین بذر مورد نیاز بودیم ولی الحمدلله بذر مورد نیاز تولید شده و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

فتحی تصریح کرد: تاکنون قریب به ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده و در صددیم که بخش دیگری از اراضی شهرستان را تحت پوشش این طرح ببریم.

گفتنی است، شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی یکی از قطب های کشاورزی استان است که همواره محصولات کشاورزی آن از نظر کیفیت و کمیت از مرغوب ترین ها بشمار می آید.

کشاورزان بنابی در طول سال محصولاتی چون غلات، صیفی جات، انگور و میوه های مختلف سردرختی را تولید و عرضه می کنند.

کد خبر 4088757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha