به گزارش خبرگزاری مهر ، این خبرگزاری به نقل از دپپلماتهایی که نامی از آنها نبرده ، نوشت : این هفته ممکن است آژانس به درخواست آمریکا عدم ارائه کمک به ساخت راکتور اتمی ایران را مورد بررسی قرار دهد.
یک دیپلمات غربی گفت : رهبری آژانس بین المللی انرژی اتمی در حالی که ایران با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل همکاری نمی کند، قصد کمک به این کشور برای ساخت راکتور اراک را ندارد.
ایران در نشست روز دوشنبه 35 کشور شورای حکام از آژانس خواست تا بر اساس مقرراتی که در آئین نامه این سازمان بین المللی وجود دارد برای تضمین های ایمنی به ساخت راکتور آب سنگین اراک در ایران کمک کند.
آژانس موظف است تا به کشورهایی که در صدد استفاده صلح آمیز از تکنولوژی هسته ای هستند کمکها و امکانات فنی ارائه کند اما آمریکا با ارائه چنین کمکهایی از سوی این نهاد بین المللی به ایران مخالف است.
بر اساس ادعای "گریگوری شولتی" نماینده آمریکا در آژانس مخالفت کشورش با این امر ، بی اعتمادی به برنامه های هسته ای ایران و ترس از اینکه ایران از پلوتونیوم موجود برای ساخت تسلیحات استفاده کند، دانست.
دیپلماتها همچنین گفتند: انتظار می رود آژانس کمک به تاسیسات اراک را به تعویق اندازد و این در حالی است که کشورهای جنبش غیر متعهدها از جمله مالزی بر این باورند که عدم ارائه این کمک ها می تواند سابقه ای بد برای ارائه کمک های فنی به برنامه های صلح آمیز هسته ای باشد.
یک دیپلمات خاورمیانه ای که این خبرگزاری از او نیز نامی نبرده گفته است که درخواست ایران برای کمک های آژانس به اراک تهدیدی برای تکثیر و یا توسعه تسلیحات به نحوی که (محمد البرادعی) مدیر کل آژانس برآن تاکید دارد، نیست.
"علی اصغر سلطانیه" نماینده ایران در آژانس نیز امنیت تمام راکتورها را به نفع جامعه جهانی دانست اما در عین حال تصریح کرد که درخواست تهران از آژانس برای ارائه کمک هیچ ارتباط و یا مغایرتی با قطعنامه ها ندارد.
وی گفت : راکتور اراک با اورانیوم طبیعی کار خواهد کرد و نه با اورانیوم غنی شده با درجه بالا ، برای راکتورهای تحقیقاتی تهران نیاز به ارورانیوم با درجه بالا نیست که غرب آن را به عنوان تهدیدی برای تکثیر تسلیحات هسته ای می داند.
وی با متناقض خواندن موضع گیری آمریکا و اروپا گفت: آنها فیزیک را نمی فهمند و یک فرایند فنی و تکنیکی را سیاسی کرده اند.
نظر شما