به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اورنگی رئیس سازمان امور اراضی کشور در حاشیه آیین معرفی و تجلیل از کشاورزان نمونه استان قزوین در گفتگو با خبرنگاران گفت: سالیانه ۴ تا ۵ هزار هکتار از زمین های کشاورزی ایران به شکل مجاز یا غیرمجاز تغییر کاربری داده می شود که از این میزان حدود ۴۰ درصد غیرمجاز و ۶۰ درصد مجاز است.
اورنگی تصریح کرد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صورتهای مجاز و با توجه بع نیاز توسعه ای کشور با بررسی همه موارد کارشناسی مجوزهای لازم داده می شود و نوع دیگر غیرمجاز است که توسط افراد ناآگاه و یا سودجو و بدون اطلاع و هماهنگی های لازم صورت می گیرد.
وی بیان کرد: باید با فرهنگ سازی و اعمال قانونی و همکاری همه دستگاهها و مردم به شرایطی برسیم که شاهد تغییر کاربری اراضی کشاورزی و نابودی منابع طبیعی کشور نباشیم.
اورنگی در خصوص طرح کاداستر هم اظهارداشت: طرح حدنگاری (کاداستر) اراضی کشاورزی در سطح چهار میلیون هکتار انجام می شود که تاکنون یک میلون هکتار از اراضی تحت پوشش قرار گرفته و مابقی بتدریج عملیاتی می شود.
وی گفت: با اجرای طرح کاداستر نوع کاربری و مالکیت اراضی اعم از دولتی و شخصی مشخص شده و اطلاعات مربوطه برای صدور سند به اداره ثبت اسناد ارسال می شود.
اورنگی افزود: با وجود آنکه قانون گذار در شرایط استثنایی و در مواقع ضروری برای اجرای طرح های اقتصادی در اراضی کشاورزی اجازه داده اما تاکید داریم این گونه طرح ها در زمین هایی که کمتر قابلیت کشت دارند، اجرا شود.
نظر شما