پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳ دی ۱۳۸۵، ۸:۳۸

امیر معبد در گفتگو با مهر: هنرمند با بینش خود بر افراد جامعه تاثیر می‌گذارد

امیر معبد در گفتگو با مهر: هنرمند با بینش خود بر افراد جامعه تاثیر می‌گذارد

هنرمند در جامعه و با مردم زندگی می‌کند و با دغدغه‌های زندگی اجتماعی آشناست. همین مشکلات و معضلات است که بر وی اثر می‌گذارد، او را به تصویر کردن وامی‌دارد و می‌تواند با بینش خود بر افراد جامعه تاثیر بگذارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در سالن طبقه اول موزه هنرهای دینی امام علی (ع) یک اثر چیدمان به چشم می خورد که با مضمونی مذهبی پیوند دارد. این اثر پلکانی را تصویر می کند که انتهای آن به سوی آسمانی آبی و در واقع خداوند می رسد. امیر معبد هنرمندی است که سه ماه پیش این اثر را به سفارش موزه امام علی (ع) در قالب چیدمان ساخته است.

وی در توضیح بیشتر اثر خود گفت: "این اثر ابتدا به شکل یک اتود و روی کاغذ شکل گرفت. طرح و ایده آن نیز به واسطه مطالعاتی که داشتم در ذهنم شکل گرفت. زمانی که شروع به کار کردم قرار بود اثری کانسپت بسازم، اما به تدریج احساس کردم اگر این اثر به شکل چیدمان باشد تاثیرات مثبتی خواهد داشت."

این هنرمند در ادامه افزود: "مضمون اثر به شکل ملموسی با فضای موزه هنرهای دینی امام علی (ع) نزدیک بود. این اثر در مجموع دو وجه دارد. به این شکل که مخاطب نخست با فرم و فضای کار درگیر می شود و در مراحل بعد، این بطن و پیام های ذهنی اثر است که توجه مخاطب را جلب می کند و او می تواند لایه های زیرین اثر را نیز دریابد."

معبد درباره رویکرد هنرمندان به سوژه های مذهبی گفت: "بشر همواره این خلاء را در خود حس می کرده و دین به پر کردن این خلاء کمک کرده است. دستاویزهای مذهبی به مثابه آینه تمام نما یک مفهوم کلی را از خود منعکس می کنند و هدفشان متصل کردن انسان به سرمنزل مقصود است. سوژه های مذهبی از دیرباز مورد توجه مخاطب بوده است. رسالت هنرمند تصویرکردن نادیده ها برای افراد عادی است. در سوژه های مذهبی نیز هنرمند جنبه هایی از هنر معنوی را به تصویر می کشد که در عین قابل لمس بودن برای مخاطب، نو و بدیع به نظر می آید."

این هنرمند خاطرنشان کرد: "هنرمند در جامعه و با مردم زندگی می کند. مسلما با دغدغه های این زندگی اجتماعی آشناست و همین مشکلات و معضلات است که بر وی اثر می گذارد و او را به تصویر کردن یا ساختن وامی دارد. در عین حال قرار نیست هنرمند با اثری که می سازد جامعه ای را یک شبه متحول کند. بلکه می تواند با بینش خود بر تک تک افراد جامعه تاثیر بگذارد و به نوعی هدایتگر جاده زندگی باشد."

معبد در خصوص جایگاه هنر جدید در ایران نیز گفت: "خوشبختانه حدود 10 سال است که این هنر با زیرشاخه های متنوعش در ایران شناخته شده و هنرمندان بسیاری به واسطه آن به خلق اثر پرداخته اند. هنر جدید چند حسن دارد. یعنی به جای اینکه مخاطب در حال و هوای بیرون یک اثر قرار گیرد به بطن آن راه می یابد. دیگر اینکه هنر جدید در قیاس با هنرهایی چون نقاشی و مجسمه سازی می تواند تاثیرگذارتر باشد و پیام مستتر در اثر به واسطه تصویر به مخاطب القاء می شود. تصور می کنم هنر تجسمی از المان هایی استفاده می کند که نیازمند شناخت مخاطب است."

وی همچنین درباره فعالیت های  اخیر خود افزود: "در حال حاضر مشغول ساخت چیدمان دوم به سفارش موزه هنرهای دینی امام علی (ع) هستم. این اثر نیز کاملا دارای تم عارفانه و معنوی است و به نوعی تعلقات مادی و دنیوی را که امروز تمام ما انسان ها درگیر و پایبند آن هستیم ترسیم می کند."

امیر معبد که دارای مدرک کارشناسی در رشته نقاشی از دانشگاه هنر است، تاکنون در 27 نمایشگاه گروهی به ارائه اثر پرداخته و 9 نمایشگاه انفرادی نیز برپا کرده است. دو اثر حجم در فرهنگسرای بهمن و پارک هشتگرد از جمله فعالیت های اخیر وی در این سال ها به شمار می رود.

کد خبر 425635

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha