۳۰ تیر ۱۳۹۷، ۹:۴۹

مهر گزارش می‌دهد؛

ضرورت توجه به مناسب سازی مبلمان شهری/معلولان هم به کار نیاز دارند

ضرورت توجه به مناسب سازی مبلمان شهری/معلولان هم به کار نیاز دارند

تبریز- معلولان جزو اقشار مظلوم در جامعه ایرانی هستند که نیاز است توجه بیشتری به مشکلاتشان درجامعه شود؛ مشکلاتی که از مسائل مالی شروع می‌شود و تا وضعیت نامناسب معابر شهری ادامه دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: معلولیت به ناتوانی در انجام تمام یا قسمتی از فعالیت‌های عادی زندگی فردی یا اجتماعی به علت وجود نقض در قوای جسمانی یا روانی اطلاق می‌شود. طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، معلولیت، ایجاد اختلال در رابطه بین فرد و محیط دانسته شده است.

 ازنظر این سازمان، معلولین، بزرگ‌ترین اقلیت جهان محسوب می‌شوند زیرا به‌طور میانگین ۱۰درصد افراد هر جامعه‌ای را معلولین تشکیل می‌دهند.

آذربایجان شرقی نیز ۱۶۰ هزار نفر معلول دارد که ۲.۴ درصد جمعیت استان را معلولان تشکیل می‌دهند و در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار نفر از معلولان با مشکل بیکاری مواجه هستند.

البته در این شرایط سخت اقتصادی مشکلات معلولان فقط در بیکاری و درآمد پایین ختم نمی‌شود و متأسفانه شاهد معابر نامناسب شهری در تبریز و سایر شهرهای استان هستیم و این موضوع باعث به‌زحمت افتادن معلولان می‌شود.

البته ناگفته نماند که در سال‌های گذشته که معلولان کمتر در عرصه اجتماعی حاضر می‌شوند، نیازهای آن‌ها نیز محدود بوده، اما در حال حاضر تعداد زیادی از این افراد، تحصیلات بالایی داشته و در عرصه عمومی نیز حضور فعالی دارند.

متأسفانه در مجلس شورای اسلامی نیز مصوبات زیادی برای حمایت از معلولان کشور مصوب نمی‌شود، از مصوباتی برای اشتغال و اقتصاد معلولان تا وضعیت نگه‌داری آن‌ها.

آمار معلولیت ناشی از حوادث کار و حوادث رانندگی قابل‌توجه است

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: تعداد تلفات حوادث رانندگی و معلولیت‌هایی که از سوانح رانندگی پدید می‌آید در کشور از آمار بسیار بالایی برخوردار است.

زهرا ساعی بابیان اینکه نمایندگان مجلس به بحث توانمندسازی و نگاه ویژه به نیازهای معلولان در جامعه توجه وافری دارند، اظهار داشت: سال گذشته در مجلس شورای اسلامی لایحه حمایت از معلولان موردبررسی قرار گرفت و متوجه شدیم که این لایحه طی ۱۰ سال گذشته با دست‌اندازهای مختلفی روبرو شده است و آن‌طور که باید به آن توجه نشده است.

رئیس فراکسیون معلولان مجلس شورای اسلامی افزود: در راستای حمایت از معلولان کشور کمیته مشترکی در مجلس شورای اسلامی تشکیل داده‌ایم که این کمیته متشکل از اعضای کمیسیون اجتماعی و بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی است.

وی ادامه داد: باکار کارشناسی و رایزنی‌هایی که انجام دادیم توانستیم سال گذشته لایحه حمایت از معلولان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بارأی قاطع نمایندگان به تصویب برسانیم که الحمدالله اسفندماه سال گذشته این قانون نیز به تائید شورای نگهبان نیز رسید.

توجه به اشتغال و خودکفایی جامعه معلولان کشور در مجلس

ساعی با ذکر اینکه تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هایی که در قبال معلولان وظیفه‌ای دارند تکلیف آن‌ها را در قانون حمایت از معلولان مشخص کرده‌ایم، گفت: توانمندسازی، نیازهای روحی و جسمی و تمامی آنچه را در قالب مسائل و مشکلات معلولان مطرح است در این قانون قیدشده است.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس، اشتغال و خودکفایی جامعه معلولان کشور را جزو مسائل مهم و پراهمیت ذکر کرد، یادآور شد: معلولان همانند سایر قشرهایی که در این کشور زندگی می‌کنند سهم دارند و لذا در جهت تردد آسان جامعه معلولان بایستی شهرداری‌ها طبق وظایفی که در قانون حمایت از معلولان برای آن‌ها تعیین‌شده به مناسب‌سازی محیط شهری توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به این‌که با توجه به هزینه‌های دولت برای معلولان، پیشگیری از معلولیت اصولی‌ترین راهکار برای کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از معلولیت است، گفت: به دلیل اینکه پرداخت آزمایش‌های ژنتیک برای برخی از زوج‌ها مشکل‌ساز است در قانون برنامه ششم توسعه مجلس مقرر کرد تا آزمایش‌های ژنتیک به جهت پیشگیری از معلولیت به‌صورت رایگان انجام گیرد.

آذربایجان شرقی ۱۶۰ هزار معلول دارد

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز از وجود ۱۶۰ هزار نفر معلول در این استان خبر داد و به خبرنگار مهر گفت: اداره کل بهزیستی استان به ۶۲ هزار معلول به‌صورت مستمر خدماتی حمایتی، توان‌بخشی و مراقبت و نگهداری ارائه می‌دهد.

محسن ارشد زاده با اشاره به اینکه از هر ۱۰۰ تولد به‌طور میانگین حدوداً سه نفر دچار معلولیت می‌شود، گفت: شاید در برخی مناطق این آمار کمی کم و کاستی داشته باشد اما درهرحال معلولیت ۳ درصد از متولدان نوزاد رقمی قابل‌توجه است که در آن عوامل مادرزادی و برخی عوامل دیگر نیز دخیل است.

وی افزود: گذشته از عوامل دیگر معلولیت، حوادث و سوانح رانندگی نیز یک درصد به معلولیت‌ها می‌افزاید که با احتساب آن جمعاً ۴ درصد از جمعیت آذربایجان شرقی و شهرستان‌ها افرادی دارای معلولیت داریم.

معرفی به اشتغال ۲۱۰ معلول استان طی سال گذشته

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: یکسری از این تعداد معلولان به‌طور خفیف و متوسط است که توان زندگی مستقل رادارند و شاید نیازمند کمک و حمایت خاصی نیستند ولی درهرحال اداره کل بهزیستی استان به ۶۲ هزار معلول به‌صورت مستمر خدماتی حمایتی، توان‌بخشی و مراقبت و نگهداری ارائه می‌دهد.

ارشد زاده اضافه کرد: برخی از معلولانی که معلولیت خفیف و متوسطی دارند برحسب نیاز و موردی از خدمات اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی و شهرستان‌ها خدمات دریافت می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه سال گذشته ۲۱۰ نفر از معلولان تحت پوشش بهزیستی آذربایجان شرقی جهت اشتغال به واحدهای غیردولتی معرفی‌شده‌اند، گفت: واحدهایی که به ازای اشتغال معلولان قصد دریافت تسهیلات دارند ما از آن‌ها تضمین‌هایی می‌گیریم و این تضمین‌ها شامل تعهد ۵ ساله برای اشتغال پایدار و پرداخت حق بیمه است.

سهم آذربایجان شرقی از اعتبار اشتغال معلولان ۴۹ میلیارد تومان است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی هم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سهم آذربایجان شرقی از اعتبار اشتغال معلولان ۴۹ میلیارد تومان است.

میر احد حسینی اظهار داشت: در قانون دولت مکلف است تا زمینه خوداشتغالی و مزدبگیری برای جامعه معلولان فراهم کند و حتی قانون دستگاه‌های اجرایی را ملزم کرده تا درصدی از سهمیه استخدامی خود را به به‌کارگیری معلولان اختصاص دهند.

وی بابیان اینکه دستگاه‌هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کنند موظف هستند تا سه درصد جذب نیروی انسانی را به معلولان اختصاص دهند، افزود: تلفنچی، دفترداری و یا مشاغلی که انجام دادن آن برای معلولان به‌آسانی انجام گیرد در قانون مشخص است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی ادامه داد: ما تابه‌حال از معلولان استان توانمندی‌هایی دیده‌ایم که حتی از انجام فعالیت‌های سخت و سنگین نیز برمی‌آیند به‌طوری‌که در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی معلولی داریم که فعالیت ۱۰ نفر از افراد سالم را انجام می‌دهد.

وی اضافه کرد: تمامی دستگاه‌های دولتی و غیردولتی مشمول قانون استخدام کشوری و حتی دستگاه‌هایی که مشمول این قانون نمی‌شود ولی طبق بندهایی از این قانون موظف‌اند تا به ازای به‌کارگیری ۱۰۰ نفر، ۳ نفر از معلولان را در دستگاه‌های مربوطه به‌کارگیری کنند.

با همه این اوصاف امیدواریم شاهد حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی معلولان باشیم و مسئولان در کنار وعده‌هایی که می‌دهند گام هایی نیز درجهت تحقق این شعارها بردارند چراکه هم اکنون نزدیک ۳ درصد از جمعیت استان را معلولان تشکیل می‌دهند.

کد خبر 4352169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha