به گزارش خبرنگارمهر، حجتالاسلام کاظم لطفیان جمعه شب در دومین پیشنشست همایش امام رضا(ع) در منابع اهل سنت با عنوان شخصیت و سیرۀ علمی و عملی امام رضا(ع) اظهار کرد:روزگار علی بن موسی الرضا(ع) در دیدگاه مورخان اهل سنت و شیعه، پرچالشترین دوران در تاریخ اسلام است چراکه آن دوران چالش نظامی نبود بلکه چالش فرهنگی بود.
وی افزود: در دوران آن بزرگوار، جهان اسلام تقریباً از جنگ فارغ میشود و به آزادی و انبساطی میرسد که زمینه برای شکوفایی فکری و علمی فراهم می شود بنابراین، جایگاه علمی امام رضا(ع) در آن روزگار جلوه پیدا میکند و اصول فکری ایشان شامل، اصل آزادی فکر و اندیشه، اصل همزیستی مسالمت آمیز که اتفاقاً جامعۀ امروز ما تشنۀ همین رویکرد است، تبیین میشود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی ادامه داد:همین اصل بود که سبب نفوذ علمی امام در جامعۀ زمان خودش شد و نگاشتن حدیث سلسله الذهب توسط هزاران نفر، نمونۀ آشکاری بر این رویداد است.
وی ادامه داد:سیرۀ رفتاری امام در مباحث علمی این بود که به دنبال برتری جویی نبود، بلکه در پی اثبات حق بود و اولین حوزۀ فکری امام رضا(ع) بحث دفاع از توحید است و توحید وجه مشترک شیعه و اهل سنت است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: در مرتبۀ دوم، کرامت خاص پیامبر اسلام (ص) است و در واقع از این بهعنوان بُعد نبوی کرامت یاد میکنیم ومرتبۀ سوم کرامت ویژۀ واسطۀ بین خدا و پیامبرش، یعنی جبرئیل امین است.
لطفیان گفت: در مرحله بعد، اهل بیت پیامبر(ع) هستند که هم در نگاه شیعه و هم نگاه اهل سنت به کرامت شهرت دارند.علم به اسماء الهی تجلی کرامت انسانی است و نکتۀ اصلی برای انسانهایی که توفیق کریم بودن پیدا میکنند و در واقع به مقام خلیفه اللهی میرسند، این است که آسمان و زمین به مدد آنان میآید تا بتوانند از این سجایای اخلاقی، در به کمال رساندن و هدایت بشر به سوی سعادت بهره گیرند.
وی تاکید کرد: در روایات برادران اهل سنت گفته شده است که فضائل علی بن موسی (ع) بی حد و حصر است؛ یعنی هرچه دانش بشری در حوزۀ فضائل به رشتۀ تحریر درآورد، بازهم قادر به بیان عظمت آن نخواهد بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: دهۀ کرامت، دهۀ تشیع تنها نیست و دهۀ اهل تسنن هم نیست؛ دهۀ مسلمانان هم نیست؛ بلکه دهۀ انسانیت است.امام هشتم، شخصیتی ممتاز در جهان اسلام است و همواره مورد ارادت شیعه و اهل سنت بوده است.
وی گفت: ما همواره کرامت را در کنار فضیلت به کار میبریم، در دایرۀ کرامت، نخست از خداوند متعال یاد میشود و خداوند اول مرتبۀ کریم بودن است وسرچشمۀ کرامت خداوند است پس هر موحدی دهۀ کرامت را ارزشمند میداند و ارج مینهد.
نظر شما