به گزارش خبرگزاری مهر " ترایان باسسکو" در گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز از اتحادیه اروپا خواست تا اقدامی را برای آسیب پذیری کمتر خود در نتیجه فشار سیاسی روسیه و یا حوادثی از جمله تصمیم مسکو برای توقف تهیه گاز خود در مشاجرات سال گذشته خود با کی یف، اتخاذ کند.
وی تصریح کرد:" در درازمدت داشتن یک تهیه کننده انرژی مخالف مفهوم اقتصاد بازار اروپاست؛ ما باید رقابت داشته باشیم. حتی اگر این امر نیازمند سرمایه گذاری گران باشد؛ ما به ایجاد شرایطی برای رقابت نیاز داریم، زیرا این امر نه تنها رقابت را افزایش می دهد، بلکه آزادی را برای تصمیمات ما ایجاد می کند.
باسسکو همچنین از طرح خط لوله " نابوکو" برای انتقال گاز از دریای خزر به اروپای میانه از طریق ترکیه، بلغارستان، رومانی ، مجارستان و اتریش حمایت کرد.
وی در این باره گفت : وقتی که یک کشور اروپایی مشکلی دارد همه کشورها در اتحادیه اروپا در موقعیت دشوار خواهند بود. به همین دلیل ما ایده داشتن یک سیاست انرژی واحد را تا حد زیادی توسعه می دهیم.
اخیرا نیز بین بلاروس و روسیه تنشهایی در زمینه انتقال گاز و نفت صورت گرفت که در نهایت دو طرف به توافقاتی دست پیدا کردند.
گرجستان هم پس از مشاجره با شرکت گازپروم روسیه به دنبال منابع دیگری برای تهیه گاز خود بوده است.
وزیر انرژی گرجستان اخیرا اعلام کرد که کشورش کار دریافت گاز از آذربایجان را آغاز کرده است.


نظر شما