به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی خواجوی در آستانه برگزاری شانزدهمین کنگره بینالمللی انجمن علمی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران اظهار داشت: این کنگره هر دو سال یکبار به صورت بینالمللی برگزار میشود و شامل قسمتهای مختلف این رشته اعم از جراحی گوش، راینولوژی، جراحی قاعده جمجمه قدامی، جراحی حنجره و...، است که با حضور اساتید صاحبنام خارجی و داخلی برگزار میشود و جدیدترین دستاوردهای علمی مورد بحث قرار گرفته و آموزشهای لازم نیز ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه این کنگره ۶ تا ۹ آذر ۹۷ در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود، افزود: کارگاههای آموزش روش جراحی نیز در این کنگره برگزار خواهد شد چرا که هر روز شاهد روشهای جدید دسترسی به گوش، قاعده جمجمه، بینی، حنجره و...، هستیم.
رئیس انجمن علمی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران در مورد سرطان حنجره، گفت: در گذشته زمانی که بیماری مبتلا به سرطان حنجره میشد جهت درمان و پیشگیری از پیشرفت بیماری حنجره به طور کامل برداشته میشد و فرد صدای خود را از دست میداد در حالی که امروزه از روشهای محافظهکارانه استفاده میشود و حتی اگر مجبور شویم به طور کامل حنجره را برداریم میتوانیم صدای فرد را از طریق کاشت پروتز برگردانیم.
خواجوی عنوان کرد: یکی از شایعترین نشانههای سرطان حنجره گرفتگی صدا است به ویژه زمانی که سرطان روی طنابهای صوتی باشد، بنابر این افرادی که سن بالا داشته و استعمال سیگار دارند باید حتماً گرفتگی صدا را جدی بگیرند.
وی عنوان کرد: امروزه با کمک لیزر میتوان در صورتی که سرطان در مراحل اولیه باشد آن را به خوبی از حنجره برداریم بدون اینکه ساختمان حنجره باز شود ولی باید توجه داشت که تشخیص این بیماری هر چه سریعتر باشد درمان با موفقیت بهتری همراه خواهد بود و نیازی به برداشت حنجره نداریم.
نظر شما