۱۴ بهمن ۱۳۸۵، ۸:۳۷

متکی: کشورهای اسلامی باید از حق وتو برخوردار شوند/ سال آینده سال نهادینه سازی روابط با کشورهای جهان خواهد بود

متکی: کشورهای اسلامی باید از حق وتو برخوردار شوند/ سال آینده سال نهادینه سازی روابط با کشورهای جهان خواهد بود

وزیر امور خارجه کشورمان ساختار سازمان ملل را بیمار و ناعادلانه خواند و با تاکید بر لزوم تجدیدنظر در سیستم شورای امنیت، تاکید کرد: تا آن زمان کشورهای اسلامی باید از "حق وتو" در حوزه هایی که منافع عمومی مسلمانان را در بر می گیرد، برخوردار باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی وزیرامور خارجه کشورمان در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه تهران گفت: وجود وتو در شورای امنیت نشانه جدی از ناعادلانه بودن سیستم این شوراست که آمریکا در بیش از 82 مورد توانست با وتوی قطعنامه های سازمان ملل، مانع تصمیم گیری شورای مذکور شود.

وی افزود: شوروی وقت و انگلستان و پس از آنها چین با شش مورد در ردیف دیگر کشورهای برخوردار از حق وتو قرار دارند و بیش از 40 مورد قطعنامه های مورد نظر در خصوص رژیم صهیونیستی بود و اینکه یک کشور بتواند در برابر تصمیمات یک جمع بایستد، نشانگر بیماری یک سیستم است که باید اصلاح شود.

متکی خاطرنشان کرد: بحث تجدید ساختار سازمان ملل پس از 60 سال آسیب شناسی باید در دستور کار قرار گیرد و تا آن زمان  باید کشورهای اسلامی در قالب سازمان کنفرانس اسلامی برای حوزه هایی که منافع عمومی آنها را در بر می گیرد، از حق وتو برخوردار شوند.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تقارن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت: امام حسین (ع) بزرگ معلمی بود که درس عدالت طلبی و حق خواهی و تسلیم ناپذیری در برابر ظلم ظالمان را به عنوان درس ماندگار برای جامعه بشری در همه عصرها و نسل ها به یادگار گذاشت.

وی افزود: امام راحل (ره) در سپیده دم انقلاب اسلامی بنیان تحول جدی در همه زمینه ها ازجمله در نوع مناسبات جمهوری اسلامی با محیط بین المللی و دیگر کشورها و جوامع جهانی را پی ریزی کرد و در این نگاه وحدت اسلامی و بازیافت ظرفیت ها در جهان اسلام و سیاست بین المللی اسلامی و ایجاد همگرایی با داشتن آرمان های مشترک در بسیاری از زمینه ها برای مستضعفین جهان محور قرار گرفت.

متکی تصریح کرد: روابط مبتنی بر احترام متقابل با دیگر کشورهای جهان ازجمله کشورهای غربی و عدم دخالت آنها در امور داخلی کشورمان محور مهم دیگری بود که امام خمینی هوشمندانه و مدبرانه فرا راه مسئولان و مجریان سیاست خارجی و دیپلماسی کشور قرار دادند.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: عصاره نگرش بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در کلام مقام معظم رهبری با سه تعبیر زیبای عزت و حکمت و مصلحت تبلور یافته است.

وی گفت: دشمنان امت اسلامی در سه مرحله پس از پیروزی انقلاب، وحدت اسلامی را هدف قرار دادند که در مرحله نخست، دشمنان فتنه ای را با ایجاد اختلاف طائفه ای و شیعه و سنی پی ریزی کردند و در مرحله بعد، در دوران جنگ تحمیلی با هدف عرب فارس نشان دادن جنگ، این موضوع را پی گیری کردند و مرحله سوم آن نیز مقطع کنونی است.

متکی هدف از طراحی این توطئه را جلوگیری از پیام رسانی انقلاب اسلامی که همان پیام وحدت برای امت اسلامی و ایستادگی در برابر زورگویی و زیاده خواهی دشمنان اسلام بود، عنوان کرد و افزود: در مقطع کنونی علت و انگیزه اصلی رویکرد به ترفندهای شکست خورده قبلی با طراحی وسیع تر و گستردگی بیشتر و با بکارگیری همه عوامل، نشانگر شکست بزرگی است که آمریکا در سال های اخیر در منطقه با آن مواجه شده است.

وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر لزوم هوشیاری بیشتر در برابر این ترفند سران کاخ سفید خاطرنشان کرد: سران کشورهای اسلامی و علمای دینی و روشنفکران و اندیشمندان جهان اسلام و رسانه ها باید تلاش همه جانبه ای را بکار گیرند تا توطئه های دشمن در زمینه ایجاد تفرقه بین امت اسلام افشا شود.

وی یکی از رویکردهای دشمنان در قبال انقلاب اسلامی ، برخورد طلبکارانه با دنیا در ایجاد جنگ های روانی علیه ایران عنوان کرد و اظهار داشت: بیش از 85 درصد انبوه اطلاع رسانی کل کشورهای جهان در چهار رسانه خبری غرب متمرکز شده و آنها تلاش کردند و طرح ادعاهای واهی و دروغین و ساختگی، جمهوری اسلامی را مورد هجمه قرار دهند.

به گزارش مهر، متکی تصریح کرد: آنها 12 سال تلاش کردند با طرح ادعای دخالت ایران در انفجار مقر آمیا در آرژانتین ، افکار عمومی جهان را نسبت به ایران مخدوش کنند ولی مشخص شد که قاضی پرونده با دریافت رشوه از صهیونیست ها چنین حکمی صادر کرده است.

"هنگامی که حادثه هوایی لاکربی در اسکاتلند بوجود آمد، سال ها ایران را متهم به دخالت در این حادثه کردند و بعدها معلوم شد حقیقت چیز دیگری بوده و این گونه با هدف منفعل کردن ایران در تبیین دیدگاه ها و نظرات خود در روابط بین المللی مطرح شده بود."

وزیر امور خارجه تصریح کرد: آمریکایی ها تلاش کردند بگویند پس از پایان جنگ سرد تصمیم گیرنده آنها هستند و جهان دارای یک قطب و آن هم ایالات متحده آمریکاست که هرچه اراده کند همان می شود که البته این نگاه و سیاست بویژه در چند سال اخیر در سطح دنیا شکست خورد.

وی اضافه کرد: امروز هر یک از نامزدهای ریاست جمهوری در آمریکای لاتین که با امپریالیسم ضدیت می کند با اقبال عمومی مواجه می شود و در آسیا و آفریقا و مناطق مختلف جهان روحیه همگرایی بین خود و استقلال طلبی بیشتر ، قدرت یافته و اگر روزگاری چند ناو جنگی آمریکا از گوشه ای به گوشه دیگر می رفت تا برای یک نقطه از دنیا تعیین تکلیف کند، امروز با صدها هزار نیرو قادر به تحقق اهداف خود نیستند.

منوچهر متکی  در بخش دیگری از سخنانش با توجه به شرایط منطقه خاورمیانه گفت که ایران همواره بخشی از حل مسائل این منطقه بوده است.

وزیر خارجه افزود: جمهوری اسلامی از روند توسعه سیاسی و دولت سازی در عراق حمایت کرده و اگر آنچه مطلوب آمریکایی ها بوده حاصل نشد و آنها دچار عجز و ناتوانی شده اند، بخاطر اراده ملت آن کشور بود؛ آمریکا مسئول ناامنی در عراق است و هنگامی که هیچ ردپایی از دخالت کشورمان در آن کشور پیدا نکرد، دیپلمات های ایرانی مستقر در کنسولگری اربیل را ربود که از سازمان ملل و دولت عراق خواستیم نهایت کوشش خود را برای آزادی این افراد انجام دهند.

وی اضافه کرد: در حالی که جوخه های سیا و موساد در سراسر دنیا کارنامه سیاهی از عملکرد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی ارائه می دهند، استکبار جهانی ایران را متهم به تروریسم می کند و هنگامی که طرح های آنها با شکست مواجه می شود، ایران را مخالف با صلح معرفی می کنند.

متکی گفت: جمهوری اسلامی ارتباط را اساس تعامل درست بین کشورها و ملت ها می داند و معتقد است درحالیکه منشور سازمان ملل متحد براساس هر کشور یک رای بنا شده، نظام سیاسی و موازنه مبتنی بر قدرت هم مسابقه تسلیحاتی و هم اعمال قانون جنگل است.

به گزارش مهر، وی خاطرنشان کرد: در ساختار نظام پولی و مالی، پول و قدرت اساس تصمیم سازی قرار گرفته و به همین خاطر طراحان اقتصاد کشورهای آمریکای لاتین در شرایط فعلی برای توسعه واقعی همراه با عدالت مسیر دیگری را در پیش گرفته اند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه سیاست خارجی ایران سیاستی فعال و نرم افزارانه است، تصریح کرد: سال جاری سال پر تحرکی در حوزه انتشار دیدگاه ها و نظرات جمهوری اسلامی در روابط بین المللی و همکاری منطقه ای و جهانی بود.

متکی ادامه داد: یکی از موضوعات مربوط به این حوزه، مرتبط کردن تمامی بخش های روابط خارجی با یکدیگر بود و دستگاه دیپلماسی در رودیکر جدید، همکاری اقتصادی و استفاده از ظرفیت های موجود در جهان را بطور جدی در دستور کار قرار داد.

وی اظهار داشت: ظرفیت شناسی و تلاش برای متوازن کردن روابط اقتصادی خارجی که در برخی سال های گذشته کمتر مورد توجه بود، در یکسال گذشته با ایجاد ساختارهای مناسب و همکاری خوب دستگاه های اقتصادی کشور و وزارت خارجه، دستاوردهای خوبی به دنبال داشت.

وزیر خارجه از انعقاد قرارداد بین شرکت های ایرانی و ونزوئلایی برای استخراج نفت به عنوان نمونه ای از این اقدامات که بنیه اقتصادی کشور را افزایش می دهد، یاد کرد و گفت که در 40 روز گذشته بخش های مختلف اقتصادی کشور بیش از 33 میلیارد دلار پروژه های مختلف را امضا کردند.

وی در ادامه متذکر شد: سال آینده، سال نهادینه سازی روابط با دیگر کشورهای جهان براساس ایجاد ظرفیت های جدید و برنامه ریزی برای استفاده از این ظرفیت ها خواهد بود.

متکی تصریح کرد: جمهوری اسلامی در سال گذشته موفق شد بر موضوعات اساسی مورد توجه جمهوری اسلامی و حقوق ملت ایران ، کشورهای غربی را وادار به اعتراف کند تا امروز در اظهارنظرهای رسمی همه کشورها و قطعنامه های صادره توسط  نهادها و مراجع بین المللی حتی قطعنامه ضدایرانی 1737 شورای امنیت اذعان شود کشورهای عضو "ان.پی.تی" حق برخورداری از انرژی هسته ای را دارند.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: همچنین موفق شدیم بسیاری از فتنه هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران را خنثی کنیم و درحالیکه هدف آمریکا از نشست 2+6 قاهره و نشست اخیر کویت ، آن بود که کشورهای عربی علیه ایران متحد شوند در تماس های خوب و مثبت با این کشورها و دیپلماسی رفت و برگشت، دوستی ها را محکم کنیم تا فتنه گری ها امکان ظهور و تبلور نیابد.

وی تاکید کرد: ایران پیشنهاد برگزاری اجلاس وزرای خارجه کشورهای همسایه عراق در بغداد را مطرح کرد که با استقبال ترکیه، اردن، سوریه و کویت مواجه شد و امیدواریم عربستان سعودی و مصر نیز از این پیشنهاد استقبال و در این نشست شرکت کنند.

به گزارش مهر، متکی خاطرنشان کرد: برگزاری این نشست در بغداد در مقطع کنونی در کنار رویکرد مبتنی بر نظامی گری و ایجاد خشونت سبب می شود راهکار مشکل عراق پیدا شود و علامت روشنی برای کسانی است که ناامنی را در دستور کار قرار داده اند و حمایت قانونی از دولت عراق است که دشمنان تلاش دارند آن را ناکارآمد نشان دهند.

وزیر امور خارجه در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران قصد دخالت در امور داخلی هیچ کشوری را نداشته و ندارد و در رویکرد جدید خود روابط صمیمانه و برادرانه و بیشترین پشتیبانی از ملت های مسلمان و منطقه را در دستور کار قرار داده و در این تدبیر هوشمندانه در روابط خارجی، توطئه های دشمنان را خنثی خواهد کرد. 

کد خبر 442539

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha