۵ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۵۸

در نشست خبری مطرح شد؛

ویژه برنامه های هفته بسیج دانش آموزی/ایمنی اردوهای راهیان نور

ویژه برنامه های هفته بسیج دانش آموزی/ایمنی اردوهای راهیان نور

رئیس سازمان بسیج دانش آموزی، ضمن تشریح برنامه های هفته بسیج دانش آموزی، گفت: در ۳ مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم فعالیت داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، صابر ماهانی در نشست خبری صبح شنبه ضمن تشریح فعالیت های این سازمان برای مناسبت هفته بسیج دانش آموزی و روز ۱۳ آبان به بیان جزئیاتی از عملکرد این سازمان در طول سال تحصیلی پرداخت.

وی در ابتدای این نشست بیان کرد: ما ۳۰ هزار دانش آموز شهید داریم که در دوران دفاع مقدس با شناخت درست از تکلیف و وظیفه خود به جبهه های جنگ رفتند تا از انقلاب اسلامی دفاع کنند. اینها همان رزمندگانی بودند که در شناسنامه های خود دست بردند تا سن خود را بالاتر بیاورند و امروز همانها شناسنامه های ما هستند.

به گفته ماهانی، هفته بسیج دانش آموزی که از ۷ تا ۱۳ آبان ماه برگزار می شود و روز بسیج دانش آموزی که هشتم آبان ماه است و سالگرد شهادت شهید فهمیده، این سازمان برنامه های ویژه ای را تدارک دیده است.

وی اظهارکرد: نگاه بلندی که حضرت امام (ره) به نوجوان بسیجی شهید فهمیده داشتند و فرمودند رهبر ما نوجوان ۱۳ ساله است، نشان می دهد که جایگاه دانش آموزان و نوجوانان در عرصه انقلاب اسلامی جایگاه رفیعی است. در طول دفاع مقدس ما مدارسی داریم که بالای ۲۰۰ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کردند و شهرستانی هست که بالای ۷۰۰ شهید دانش آموز دارد. لذا بزرگداشت یاد و نام و خاطره آنها ضروری است و ۱۳ آبان به خاطر ۳ واقعه ای که در این روز رخ داده است، روز بزرگی است. یکی از آن وقایع تبعید حضرت امام، دومی کشتار دانش آموزان در سال ۵۷ و سومی تسخیر لانه جاسوسی است که در هر سه این وقایع آمریکا نقش پررنگی دارد.

ماهانی ادامه داد: ما بر روی بصیرت دانش آموزی تلاش بسیاری می کنیم تا دشمنی که آمریکا از سالهای اول انقلاب تا به امروز با ما دارد را به آنها یادآوری کنیم. بسیج دانش آموزی ماده واحده قانونی سال ۷۵ که مصوبه مجلس شورای اسلامی است را دارد و سال ۸۶ نیز آئین نامه اجرایی دانش آموزی به تصویب هیئت وزیران رسید و همه اینها نشان از اهمیت کار ما دارد.

رئیس سازمان بسیج دانش آموزی در ادامه گفت: ما در ۳ مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم فعالیت داریم. در مقطع ابتدایی دانش آموزان بسیجی با نام امیدان شناخته می شوند، در متوسطه اول به نام پویندگان و در متوسطه دوم به نام پیشگامان و معتقد هستیم که ۱۲ سالی که افراد در آموزش و پرورش و فضای آن تنفس می کنند، بهترین فرصت برای تربیت فرد بسیجی است.

وی همچنین درباره نوع ساختاربندی بسیج دانش آموزی در مقاطع تحصیلی اظهارکرد: در مقطع ابتدایی سازمان بسیج دانش آموزی در مدارس معلم محور است. در متوسطه اول، فرمانده این بسیج معلمان و فرهنگیان هستند و جانشین بسیج دانش آموزی یک از دانش آموزان است. در متوسطه دوم با توجه به هویتی که باید به نوجوانان بدهیم و مسئولیت را به آنها بسپاریم، ما الگوهای تربیتی مناسب را که شهدا هستند به دانش آموزان معرفی می کنیم و فرمانده بسیج، دانش آموزانی با چنین الگوهایی هستند.

به گفته وی: اردوی تشکیلاتی که تابستان ها به نام اردوی تشکیلاتی بسیج دانش آموزی با حضور ۱۷ هزار فرمانده بسیج دانش آموزی در طول یک هفته برگزار می شود تا آنها آموزش های لازم را به عنوان مسئولین بسیج دانش آموزی ببینند بزرگترین اردوی تشکیلاتی دانش آموزی در کشور است.

ماهانی تصریح کرد: ما هر سال یکی از الگوهای تربیتی را به دانش آموزان معرفی می کنیم و به کتابهای درسی نیز وارد می شوند. امسال الگوی ما یکی از فرماندگان بسیجی که از ۱۴ سالگی به جبهه ها رفت، است و ما آن را به عنوان فرمانده طهانیان می شناسیم.

وی در ادامه به شوراهای اندیشه ورزی فاطمی و علوی مخصوص دختران و پسران که در سطح شوراهای دانش آموزی راه اندازی شده اشاره و بیان کرد: علاوه بر شوراهای اندیشه ورزی، کنگره ملی بسیج دانش آموزی با ۱۰ کارگروه را نیز برگزار می کنیم که به احتمال زیاد امسال اواخر آبان ماه این کنگره در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار می شود. اگر در این مجلس حضور پیدا کنید خواهید دید که این نسل چگونه با حرفهای نو و کارهای خلاقانه به دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی می پردازد و راهکارهایی را به عنوان سند تصویب می کنند و ما نیز برنامه های خود را به گونه ای ترتیب می دهیم که متناسب با این اسناد باشد. همچنین ما سال گذشته ۵۴۶ اردوی جهادی را در کشور ساماندهی کردیم و حتی عده ای از دانش آموزان را کنار دانشجوها به مناطق محروم فرستادیم. این اردوهای جهادی هر سال جزء برنامه های مهم ما است.

ماهانی در ادامه به بحث اردوهای راهیان نور اشاره کرد و گفت: هر سال ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دانش آموز طبق برنامه اردوی راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب و غرب می روند. امسال هم ۱۵ مهرماه آئین افتتاح این اردو را از کنار مزار شهید حججی آغاز کردیم و تا امروز بالغ بر ۱۳ هزار دانش آموز به این اردوها رفته اند. به خاطر اربعین حسینی، چند روز این فعالیت تعطیل شده است و بار دیگر از ۱۲ آبان ماه این اردوها راه اندازی می شود. در این اردوها ما رویکرد تربیتی با جهت گیری انقلابی را در پیش گرفته ایم و اینکه احساس مسئولیت را به نوجوانان منتقل کنیم.

رئیس سازمان بسیج دانش آموزی در ادامه با اشاره به حضور گسترده دانش آموزان در راهپیمایی ۱۳ آبان بیان کرد: امسال این نسل نشان خواهند دارد که همانگونه که سال ۵۸ نوجوانان آن روز از دیوار سفارت بالا رفتند، امروز نوجوانان ما از دیوار تحریم های آمریکا با تکیه بر اقتصاد مقاومتی بالا می روند و به گونه ای دیگر آمریکا را ناکام می گذارند. همچنین ما امسال اردوی استکبار ستیزی را داریم که این اردو را از موزه عبرت آغاز می کنیم و در نهایت به لانه جاسوسی می رسیم تا دانش آموزان در قالب اردو با جنایت های آمریکا آشنا شوند. امسال مراسم تجدید میثاق دانش آموزان با حضرت امام در مرقد مطهر ایشان برگزار می شود و بعد از آن دانش آموزان بر مزار شهید فهمیده می روند. برنامه ملی ۱۳ آبان را در مدرسه ماندگار البرز برگزار می کنیم و از کسانی که ملوانان آمریکایی را دستگیر کرده اند و آنها را وادار به تسلیم کردند، دعوت کردیم تا در این مراسم سخنرانی داشته باشند.

ماهانی در ادامه درباره درس آمادگی دفاعی نیز گفت: ما در پایه نهم دو ساعت و در پایه دهم ۳ ساعت آموزش دفاعی در مدارس پسرانه برگزار می کنیم و سالانه قریب به ۱۴ هزار دانش آموز پسر کار با اسلحه را آموزش می بینند.

رئیس سازمان بسیج دانش آموزی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره اینکه برنامه ریزی این سازمان برای اشاعه مفاهیم ارزشی از سطح دانش آموزی به سطح خانواده ها چگونه است، بیان کرد: یکی از برنامه های ما طرح شهید بهنام محمدی است که یکی از اهداف مهم آن هم جهت کردن خانه و مدرسه و مسجد است. ما باید فاصله خانه و مدرسه را کم کرده و آنها را هم جهت کنیم. در این طرح مدرسه کانون تربیتی محله است و خانه و مسجد باید به کمکش بیاید. در این طرح انجمن اولیا و مربیان با ما همکاری دارند و قریب به ۳ هزار مدرسه در حال حاضر تحت پوشش این طرح هستند که در مقطع متوسطه اول برگزار می شود.

وی ادامه داد: همچنین ما از همکاری بسیج در سایر ارگان ها و نهادها مانند بسیج اصناف، بسیج فرهنگیان و...، نیز استفاده می کنیم. چرا که معتقد هستیم بسیج دانش آموزی بالقوه کل بسیج کشور است. چرا که در آینده همین دانش آموزان پزشک، دانشجو، نظام و غیره می شوند.

ماهانی درباره امنیت اردوهای دانش آموزی راهیان نور، افزود: چالش اصلی ما در بحث اردوهای راهیان نور بحث ایمنی است. برای همین است که بخش ایمنی بسیج و سپاه در جلسات قرارگاه دانش آموزی راهیان نور حضور دارند و هیچ دستورالعملی نیست که امضاء بشود و تائید مسئولان ایمنی بسیج و سپاه را نداشته باشد. طبق دستورالعمل های ما تکلیف بر استفاده از قطار برای اردوهای راهیان نور است و یا شرکت های حمل و نقلی که امتحان خود را پس داده اند. حتی ما سال گذشته هیچ اردوی راهیان نوری از استان خراسان رضوی نداشته ایم چرا که آنها هر سال با قطار اعزام می شدند و سال گذشته همزمان با اعزام ها، یک مشکلاتی در ریل گذاری قطار بود که نتوانستیم آن را هماهنگ کنیم اما اجازه ندادیم دانش اموزان را با اتوبوس به این اردو ببرند.

وی ادامه داد: برای ما امنیت دانش آموزان در اولویت است و معتقدیم حتی یک حادثه نیز در این اردوها زیان بار است اما بعضی وقت ها مسائلی پیش می آید که خارج از تمام کنترل های ما است. با این همه ارزیابی که داشتیم بیش از ۹۰ درصد دانش آموزان از راننده های اتوبوس های راهیان نور راضی بوده اند. برای ما اتفاقاتی مانند آنچه در اوایل سال رخ داد دردناک است و تمام تلاشمان را می کنیم چنین اتفاقاتی نیفتد اما یادمان باشد که با یک اتفاق نمی شود یک کار بزرگ را کنار گذاشت ضمن اینکه اگر شما به دل نوشته های دانش آموزانی که به این اردوها می روند مراجعه کنید، متوجه عمق علاقه آنها خواهید شد.

کد خبر 4442486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha