به گزارش خبرنگار مهر، محمد نعمت زاده پیش ازظهر دوشنبه در همایش ملی برنج به ویژگی های رقم جدید برنج طارم روشن اشاره کرد و گفت: نام این رقم به نام مبارک شهید احمدی روشن مزین شده و روی این رقم ۱۲ سال کار تحقیقاتی شده است.
وی افزود: در این رقم، قانون عدم همبستگی کمی و کیفی مورد توجه قرار گرفته است و می توان با روشهای خاص قانون عدم همبستگی را شکاند و رقم روشن دارای تمام خصوصیات رقم طارم است.
وی عملکرد رقم روشن را ۱۰ تن در هکتار بیان کرد و گفت: کیفیت رقم روشن ۱۰۰ درصد برابر رقم طارم است و اگر دولتهای با تحقیقات همسو شوند می تواند کیفیت تولید را افزایش داد.
رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی با بیان اینکه برای حفظ نباتات باید استراتژی راهبردی داشته باشیم گفت: دانشگاه علوم کشاورزی از نظر تحقیقات معادل بهترین موسسه تحقیقاتی دنیا است.
نعمت زاده با عنوان اینکه ۳۴ سال طول کشید تا رقمی مثل روشن به دست آید گفت: برای اصلاح ارقام برنج تلاش های زیادی می شود و متولیان نتیجه تحقیقات را با ندانم کاری ها به گنجه های کتابخانه ها نسپارند.
نظر شما