به گزارش خبرنگار مهر، طی مراسمی صبح چهارشنبه طرح کانون سلامت محله و برنامه جامع سلامت خراسان جنوبی در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بررسی شد.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: مجامع سلامت در شهرستان های خراسان جنوبی به جز خوسف برگزار شده است.
سید محمود حسینی بیان کرد: یک تفاهم بین وزارت کشور و وزارت بهداشت در خصوص راه اندازی کانون سلامت محله صورت گرفته که در خراسان جنوبی باید این موضوع را پیگیری کنیم.
خراسان جنوبی تنها سه کانون سلامت محله دارد
حسینی اظهار کرد: بسیاری از استان ها چندین کانون سلامت محله راه اندازی کرده اند در حالی که در خراسان جنوبی تنها سه کانون سلامت محله داریم.
علی ناصری، فرماندار بیرجند نیز در این کارگروه اظهار کرد: یکی از علت به تأخیر افتادن راه اندازی کانون های سلامت محله در بیرجند نبود مکان برای این مسئله است که با همکاری شهرداری باید در این زمینه تدبیری اندیشید.
وی بیان کرد: البته شهرداری در بیرجند مکان هایی به نام خانه محله دارد که در آن مسائل آموزشی، فرهنگی، کتابخوانی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی مطرح می شود که از این فضاها نیز نیاید غفلت کرد.
استفاده از ظرفیت پایگاه های سلامت شهری برای کانون های سلامت محله
فرماندار بیرجند ادامه داد: به نظر می رسد برای محلاتی که این کانون ها از ضرورت بیشتری برخوردار است می توان از پایگاه های جامع سلامت شهری و مراکز بهداشت برای راه اندازی کانون سلامت محله استفاده کرد.
کامبیز مهدی زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این کارگروه اظهار کرد: در سطح کلان گاه برای مردم منطقه ای یک اولویت در حوزه بهداشت و درمان در نظر می گیریم در حالی که خود مردم موضوع دیگری را اولویت دار می دانند.
اجتماعی شدن امر سلامت با راه اندازی کانون
وی اظهار کرد: از این جهت در راستای اجتماعی کردن امر سلامت سیاست گذاران نظام سلامت تصمیم به راه اندازی کانون های سلامت محله کردند تا نیازها و انتظارات حوزه سلامت محلات بیشتر شناسایی شود.
علی اصغر موسوی کیا، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز در این کارگروه گفت: در راستای تجهیز خانه محله ها در حاشیه شهر و برخی از محلات هدف در خراسان جنوبی پنج میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در خانه محل ها موضوعات مرتبط با کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی نیز مطرح می شود، اظهار کرد: در راستای جلوگیری از موازی کاری می توان از این خانه محله ها نیز در مباحث مرتبط با سلامت بهره گرفت.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر اجتماعی شدن امر سلامت، بیان کرد: نیازهای حوزه سلامت باید از دل جامعه استخراج شود که کانون های سلامت محلات در این زمینه تأثیر گذار خواهند بود.
اهداف کمی کارگروه های سلامت
محمدرضا حاجی آبادی، رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: تقویت عملکرد شورای پیام گذاران سلامت، افزایش بهره مندی عادلانه خانواده ها از سبد مطلوب غذایی از ۳۰ درصد به ۶۰ درصد از جمله اهداف کارگروه سلامت در استان ها در سطح کلان است.
وی بیان کرد: کاهش بیماری های ناشی از عوامل محیطی به میزان پنج درصد نسبت به سال پایه، تقویت اندیشه ورزی اعضای هیأت علمی، کاهش ۲۵ درصدی از خطر مرگ زود رس ناشی از بیماری های غیر واگیر دار نیز از دیگر اهداف است.
رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه خراسان جنوبی با اشاره به تدوین برنامه جامع سلامت خراسان جنوبی ادامه داد: ۶۰ درصد این برنامه انجام شده و ۴۰ درصد آن باقی مانده است.
حاجی آبادی افزود: بر اساس نظر سنجی از اعضای کارگروه، معاونت های دانشگاه علوم پزشکی و برخی از اعضای هیأت علمی مؤلفه های آسیب زا در حوزه سلامت در خراسان جنوبی مشخص شده است.
مؤلفه های آسیب زای سلامت در خراسان جنوبی
وی یادآور شد: روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی، تحرک ناکافی، بالا بودن نرخ مرگ ناشی از حوادث ترافیکی. روند رو به رشد استرس و افسردگی و شادی و نشاط اجتماعی ناکافی پنج مؤلفه مهم آسیب زا در حوزه سلامت خراسان جنوبی هستند.
محمدرضا حسنی مقدم، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز در این کارگروه اظهار کرد: در حوزه سلامت باید به سمت مردمی شدن و اجتماعی شدن حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه پیگیری بحث سلامت از جمله مطالبات مردم است، بیان کرد: در حوزه کانون های سلامت محله شهرستان بیرجند می تواند به یک الگو تبدیل شود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی یادآور شد: کارگروه ها باید نظامند تر و با دستور کارهای مشخص و هدف معین برگزار شود.
نظر شما