به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر غلامعلی حداد عادل عصر سه شنبه که در آیین آغاز به کار کمیسیون تلفیق بودجه مجلس هفتم سخن می گفت، اظهار داشت : لایحه بودجه مهم ترین لایحه هر سال مجلس است و فرصت بررسی این لایحه ، فرصتی مناسب برای نشان دادن تعامل و تعاون مجلس و دولت است.
وی افزود : مجلس با تصویب بودجه می تواند اثر گذاری قطعی در اداره امور و اقتصاد کشور داشته باشد و به عنوان مثال ، تثبیت قیمت بنزین با وجود اختلاف نظرها ، باعث شد ازایجاد تورم در جامعه و فشار به اقشار آسیب پذیر جلوگیری شود.
رئیس مجلس ابراز امیدواری کرد که کمیسیون تلفیق بودجه که در واقع خاص بودجه است بتواند با بررسی صحیح و واقع بینانه بودجه، حکمت و اندیشه و حسن نیت و همدلی نهاد قانونگذار با دولت برای همکاری و قدرت قوه مقننه در تاثیرگذاری بر امور کشور را نشان دهد.
حداد عادل گفت : افکار عمومی در فصل بودجه ریزی بیش از هر زمان دیگری به مجلس اهمیت می دهد و باید اطلاع رسانی دقیقی در این خصوص صورت گیرد و از اظهارنظرهای غیرواقعی نیز خودداری شود .
وی تاکید کرد : نباید تا مطلبی نهایی نشده، اعلام شود که در جامعه ایجاد نگرانی بیهوده شود و باید یک نفر به عنوان مخبر ، مصوبات کمیسیون را به اطلاع ملت برساند تا در این زمینه چند صدایی پیش نیاید .هنگامی که مجلس با بودجه سر وکار دارد احزاب و گروههای سیاسی نیز بر فعالیت مجلس متمرکز می شوند و یک میدان آزمایش برای نهاد قانونگذاری و نوع تصمیم گیری پدید می آید.
حداد عادل تصریح کرد : نگاه مجلس و دولت برای بودجه نویسی در سال جاری به همدیگر نزدیک شده و در مقایسه با سال گذشته اختلاف نظر کمتری را در جلسات علنی خواهیم داشت .
وی ابراز امیدواری کرد که کار تصویب بودجه توسط نمایندگان ملت در جلسات علنی مربوط به فصل بودجه ریزی برای سال آینده، آسانتر باشد و از اختلاف سلیقه ها تا حد امکان پرهیز شود .
حداد عادل همچنین بر رعایت نظم و مقررات کمیسیون تلفیق تاکید کرد و از اعضای کمیسیون خواست در نشست های خود به نظرات یکدیگر اهمیت داده و از آنها در تصمیم گیری های نهایی استفاده بهینه نمایند .
رئیس مجلس خاطر نشان کرد : در کار بررسی بودجه نباید واقع بینی را کنار گذاشت و هر چه بودجه واقع بینانه تر نوشته شود ، بهتر از آن است که بودجه ای غیر قابل تحقق، تنظیم و تصویب شود .
وی خطاب به اعضای کمیسیون تلفیق گفت : اگر در حصول درآمدی شک و تردید دارید ، در خرج هزینه آن نیز ، تردید کنید . نه اینکه برای یک درآمد مشکوک ، هزینه ای قطعی تنظیم نمایید.
رئیس مجلس در پایان از اعضای کمیسیون خواست، اختلاف نظرها را حتی الامکان در جلسات کمیسیون برطرف کنند و اگر نظری در این کمیسیون رای نیاورد و با اقبال مواجه نشد ، آن را با شدت و حدت در جلسه علنی مطرح نکنند تا وقت مجلس گرفته شود.
نظر شما