به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، نتایج نظرسنجی انستیتو CVVM نشان داد که 61 درصد از مردم چک با این طرح مخالفند و تنها شش درصد به شدت از آن حمایت می کنند.
بر پایه این نظرسنجی مخالفان این طرح علت مخالفت خود را خطراتی دانستند که ممکن است این اقدام برای امنیت ملی آنها ایجاد کند. برخی مخالفان هم گفتند که آنها مخالف حضور نیروهای نظامی خارجی درخاک خود هستند.
از این تعداد افراد مخالف، در حدود 15 درصد نگران مداخله در حاکمیت ملی خود بودند و هفت درصد هم نسبت به نوکرمابی دولت چک در برابر واشنگتن هشدار دادند.
آمریکا چندی پیش ازلهستان و جمهوری چک تقاضا کرده بود تا اجازه دهند سیستم سپرموشکی آمریکا در این کشورها نصب شود واین کشورها نیز تا حدی با این درخواست موافقت کرده اند اما این اقدام آمریکا و چراغ سبز لهستان و چک به درخواست کاخ سفید با عکس العمل و انتقاد روسیه مواجه شده است.
ایالات متحده هدف ازاستقرار چنین سیستمی را مقابله با تهدیدهای موشکی ایران و کره شمالی عنوان کرده، اما روسیه و اوکراین بر این باورند که این دو کشور از چنین توانی که بتوانند آمریکا را تهدید کنند برخوردار نیستند و به زعم مقامات درمسکو این سیستم با هدف کنترل توانایی موشکی روسیه صورت می گیرد.
از سوی دیگر درحالی که هنوز اختلاف واشنگتن و کرملین درباره نصب سیستم سپرموشکی درچک و لهستان تمام نشده، اخباری منتشر شده که حکایت از تصمیم آمریکا برای نصب یک سیستم موشکی دیگر درخاک انگلیس دارد.


نظر شما