۱۳ اسفند ۱۳۸۵، ۱۴:۰۵

یک کارشناس عراقی در گفتگو با مهر :

آمریکا از عراق برای فشار بر دیگران استفاده می کند / واشنگتن به دنبال روزنه ای برای خروج آبرومندانه ازعراق است

آمریکا از عراق برای فشار بر دیگران استفاده می کند / واشنگتن به دنبال روزنه ای برای خروج آبرومندانه ازعراق است

یک کارشناس عراقی با پیچیده خواندن مسئله عراق تاکید کرد که ما از همسایگانمان کشورمان می خواهیم تا به امریکا اجازه ندهند ازعراق بعنوان اهرم فشار یا سلاحی برعلیه دیگران استفاده کند.

سعد الاوسی سردبیر هفته نامه "المشاهد المستقل" که دربغداد منتشر می شود درگفتگویی با خبرگزاری مهر در مورد انتظار مردم عراق از کنفرانس بغداد گفت : عراق اکنون شاهد تداخل منافع ورویارویی های کوتاه مدت است که درکنار تنش های ریشه دار این کشور شرایطی را به وجود آورده که بهای آنرا تنها ملت عراق می پردازند.


الاوسی که از بغداد تلفنی با مهر سخن می گفت در ادامه گفت : نباید فراموش کنیم که ملت عراق نزدیکی وارتباط اجتماعی ، دینی ، عقایدی وفکری با تعدادی از کشورهای همسایه خود دارد، عراقی ها اقلیت های زیادی در کشورهای همسایه دارند. اگر بخواهیم افرادی که دردهه هفتاد میلادی از قرن گذشته را هم در نظر بگیریم می توان گفت که اکنون حدود یک میلیون عراقی تبار در ایران زندگی می کنند، اینها افرادی بودند که در آن دهه هفتاد وهشتاد میلادی از خانه وکاشانه هایشان درعراق به ایران تبعید شدند، با توجه به اینکه این افراد خانواده واقوامی در عراق دارند وباید این ارتباط فراهم گردد ، همچنین سیاست های رژیم صدام حسین باعث شد تا تعداد زیادی از عراقی ها مجبور به مهاجرت به کشورهای عربی همسایه شوند ودر آنجا اقامت کنند.


سردبیر المشاهد المستقل در رابطه با دستو کارهای که تحلیلگران عراقی معتقدند باید در این اجلاس مورد بحث وبررسی قرار گیرد، گفت : ما بعنوان عراقی در این شرایط خاص از همسایگانمان کشورمان می خواهیم تا به امریکا اجازه ندهند از ما بعنوان اهرم فشار یا سلاحی برعلیه دیگران استفاده شود.


همچنین وزرای خارجه همسایه عراق موظف هستند اجازه ندهند آمریکا از عراق برای فریب افکار عمومی جهان استفاده کرده و یا از این کشور بعنوان پایگاهی برای حمله به دیگر کشورها سود ببرد.


وی در ادامه افزود : من بعنوان یک تحلیلگر سیاسی عراقی کاملا به این نتیجه رسیده ام که آمریکا برای برای بسط دمکراسی و آزادی به کشور من نیامده است بلکه هدف اصلی این حمله تنها وتنها از بین بردن یک چیز وآن اسلام است این نتیجه ای که من به آن رسیده ام.

 

 الاوسی در پاسخ به سئوالی دیگر در رابطه با علت واهداف اعلام آمادگی آمریکا برای حضور در اجلاسی که در آن کشورهای ایران وسوریه هم حضور دارند گفت : آمریکا در باتلاق عراق فرو رفته است ، آمریکا اکنون در یک گرفتاری بزرگ به سر می برد واگر از ایران وسوریه کمک نگیرد وضعیتش درعراق به همین شکل فعلی باقی خواهد ماند.

 

این تحلیلگر عراقی در ادامه افزود: اکثر ملت عراق از نظر فکری وعقیدتی به ایران علاقمند هستند ما نمی توانیم این حقیقت را که 65درصد مردم عراق شیعه هستند انکار کنیم.

 

وی در مورد علت متهم شدن ایران وسوریه از سوی آمریکا به دست داشتن در مشکلات عراق با وجود تلقی فوق الذکر تاکید کرد: این سرشت ورویکرد سنتی سیاست های امریکایی است. آمریکایی ها زمانی که شکست می خورند حاضر به اعتراف به شکست خود نیستند وسعی می کنند علت شکست خود را به طرف های دیگر نسبت دهند.


سردبیرهفته نامه المشاهد المستقبل درمورد اینکه آیا این حضور برای کمک به موفقیت این کنفرانس است یا اینکه برای به شکست کشاندن آن صورت می پذیرد ، گفت : همانگونه که دیک چنی گفت آمریکا به دنبال روزنه ای برای خروج آبرومندانه از عراق است، چنی خود به صریح عبارت گفته است که ما می خواهیم شرافتمندانه خارج شویم بر اساس طرح هایی که آمریکا پیش از حمله به عراق تهیه کرده بود باید در سال 2005 به سوریه و2006 به ایران حمله می کرد اما ما اکنون در سال 2007 به سر می بریم وآمریکا همچنان درباتلاق عراق دست و پا می زند. آمریکا اکنون تجربه مهمی به دست آورده وآن اینکه اگر دست به سوی ایران وسوریه برای دریافت کمک دراز نکند وضعیتش در عراق روز به روز از این هم بدتر خواهد شد.

کد خبر 455663

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha