به گزارش خبرنگار مهر، حمید ظهرابی در بازدید از منطقه گردشگری و پارک حیات وحش علیصدر و در نشستی با مسئولان، ذی نفعان و مردم بومی منطقه مسائل و چالش های کنونی گردشگری پایدار در منطقه، پیشنهادها و راهکارهای ارائه شده و برنامه های پیش بینی شده برای مشارکت حداکثری جامعه بومی در حفاظت پایدار از منطقه را بررسی کرد.
رئیس کارگروه غارشناسی کشور از غار «سراب» که در فاصله ۶ کیلومتری غار علیصدر قرار دارد بازدید کرد و آن را یکی از پدیده های طبیعی مهم زمین شناسی در کشور عنوان کرد و گفت: غار «سراب» یکی از گزینه های ثبت سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان اثر طبیعی ملی است.
ظهرابی در این بازدید با یادآوری اهمیت جایگاه غارها و ارزش حفاظتی آنها، بر ضرورت ارزش گذاری محیط زیستی، مطالعه، حفاظت از غارهای در معرض تخریب و مدیریت بهره برداری پایدار از غارها با رعایت قوانین و استانداردهای حفاظتی و محیط زیستی تاکید کرد.
وی هم چنین لزوم تهیه برنامه مدیریت غارعلیصدر و حریم آن با لحاظ مسائل زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی منطقه را یاد آور شد و گفت: بهره برداری پایدار از منابع طبیعی می تواند بهره برداری درازمدت از غارهای را تضمین و مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه محلی اطراف غارها را نیز مرتفع کند.
تهیه برنامه جامع مدیریت زیست بومی غار علیصدر
ظهرابی با تاکید بر تهیه برنامه جامع مدیریت زیست بومی غار علیصدر افزود: در راستای بهره برداری خردمندانه از مواهب زیبای خدادادی از جمله غارها تهیه برنامه جامع مدیریت غار علیصدر نیز ضروری است تا با تدوین این برنامه ضمن بهره برداری از طبیعت و بهبود مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه، بهره برداری از غار بدون آسیب رساندن به محیط زیست صورت گیرد.
ظهرابی بیان کرد: در راستای توسعه گردشگری پایدار انجام مطالعه ظرفیت برد گردشگری غار علیصدر ضروری است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: غار به عنوان یک جاذبه حائز اهمیت در حوزه گردشگری مسائل مهمی در زمینه صیانت و حفاظت را به خود اختصاص میدهد.
وی تأکید کرد: در راستای اتخاذ سیاستهای لازم؛ سازمانها و ارگانهای مرتبط همسو و همراستا با یکدیگر باید موارد مرتبط به این جاذبه شاخص گردشگری را مورد بررسی قرار دهند.
ظهرابی اهمیت جهانی شدن غار علیصدر را مورد توجه قرار داد و گفت: برای به نتیجه رساندن این مهم باید موانع موجود از جمله ساخت و سازها در حریم غار مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد تا بتوان منطبق با استانداردهای لازم برای جهانی شدن علیصدر برنامهریزیهای مدون را به سازمانهای مربوطه ارائه داد.
راه جهانی کردن همدان با علیصدر هموار خواهد شد
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر نیز با بیان اینکه ثبت جهانی غارعلیصدر توریستها را راهی همدان میکند، عنوان کرد: راه جهانی کردن همدان با علیصدر هموار خواهد شد.
مجید درویشی با بیان اینکه امیدواریم این اتفاق رقم بخورد و غار علیصدر به ثبت جهانی برسد، گفت: رسانهها در این زمینه نقش پررنگی دارند و مسیر را هموار خواهند کرد.
وی با بیان اینکه امیدواریم با منطبق شدن بر استانداردها بتوانیم راه علیصدر را برای جهانی شدن کوتاه تر کنیم، گفت: علیصدر پتانسیلهای بسیاری برای جذب مسافر دارد و این اقدام در تولید درآمد، اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی مردم علیصدر اثر گذار است.
درویشی با بیان اینکه تدوین طرح جامع با هدف بهره مندی از توان مردم علیصدر مدنظر است، گفت: یکی از شاخصههای اصلی توسعه استان همدان توجه به مقوله گردشگری و جذب توریست است که علیصدر در این زمینه نقش مهمی ایفا می کند.
نظر شما