به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر مویدی پیش از ظهر سه شنبه در همایش دومین روز ملی مزرعه برنج که در سالن اجتماعات موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت برگزار شد درباره نقش موثر کشاورزان در کشور اظهار کرد: کشاورزان قهرمانان ملی هستند که در شرایط بحرانی و تحریم کشور را از نظر مسائل غذایی حفظ می کنند.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه به همت کشاورزان تولیدات این بخش از ۲۶ میلیون تن به ۱۲۲ میلیون تن افزایش یافته است، تصریح کرد: در بخش تولیدات زراعی نیز شاهد افزایش تولید از ۲۰ به ۸۰ تن و تولید حدود ۷ تن کلزا در هر هکتار هستیم.
وی با بیان اینکه کشاورزان زمینه پیشرفت کشور با انواع تولیدات و محصولات را فراهم کرده اند، درباره تأثیر برگزاری روزهای ملی برای معرفی، تقویت و پیشرفت ظرفیت و پتانسیل افراد در بخش های مختلف کشور نیز گفت: به دلیل استقبال فراوان نسبت به سال گذشته برنامه های روز ملی از ۹ به ۲۷ برنامه افزایش یافته است.
مویدی در ادامه با اشاره به حرکت کشاورزی ایران به سمت کشاورزی دانش بنیان، بیان کرد: کشاورزی دانش بنیان بر سه رکن نظام تحقیقات، دانش و اطلاعات و کشاورزی بر اساس نظام نوآوری استوار است.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: کشاورزی دانش بنیان می تواند امنیت غذایی کشور را تأمین کرده و آن را برابر دشمنان و تحریم ها بیمه کند.
لزوم اصلاح الگوی مصرف ایرانیان
در ادامه این همایش معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز با تأکید بر اینکه باید به تولید برنج نگاه سیستمی و پیوسته داشت، اظهار کرد: محققان، مدیران استانی، ستادی، بازرگانان، کشاورزان و مصرف کنندگان حلقه های بهم پیوسته در عرصه کشاورزی هستند که در صورت هماهنگی کامل به موفقیت، پیشرفت و رضایت دست پیدا خواهند کردند.
کامبیز بازرگان تصریح کرد: هماهنگی و تعامل بین اجزای مختلف سیستم برنج سبب ارتقای کمی و کیفی برنج و به ویژه رضایت مصرف کننده می شود.
وی بر لزوم رعایت الگوی مصرف برنج تأکید کرد و گفت: فرهنگ و ادب ایرانی و دینی بر رعایت مصرف به اندازه و جلوگیری از اسراف تأکید کرده است لذا افرادی که دارای تریبون هستند به ویژه روحانیون در اصلاح فرهنگ الگوی مصرف تلاش بیشتری داشته باشند زیرا حلقه مصرف و ذائقه ایرانیان آسیب پذیر بوده و به دنبال در تهیه غذای زیاد، مصرف بالا و دور ریختن است.
بازرگان با تأکید بر اینکه منافع کشاورزان با منافع اجتماعی کشور گره خورده است، ادامه داد: نگاه امروز ما بهگونه ای است که دانستهها و یافته های خود را در اختیار کشاورزان قرار دهیم و بر این اساس ارقامی که در سالهای گذشته تولید ولی مورد پسند ذائقه مصرف کننده نبود با ارقامی همچون هاشمی تلفیق و سبب تولید محصولی با کیفیت و مورد پسند مصرف کننده شده است.
نظر شما