۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۸:۳۸

مدیر اداره استاندارد کیش:

نداشتن گواهی ایمنی ساختمان و آسانسور در کیش تاسف بار است

نداشتن گواهی ایمنی ساختمان و آسانسور در کیش تاسف بار است

کیش - مدیر اداره استاندارد کیش گفت: نداشتن گواهی ایمنی ساختمان و آسانسور در کیش سوال برانگیز و تاسفبار است.

سعید صومعه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از حدود سال ۱۳۹۳ و تفویض اختیارات منطقه آزاد در حوزه استاندارد، در نهایت با دریافت آخرین مصوبه در اسفندماه سال ۹۷ که با پیگیری سازمان منطقه آزاد کیش انجام شد.

وی با بیان اینکه امروز اداره استاندارد کیش اختیارات یک اداره کل استانی را دارد، ادامه داد: استاندارد بر اساس چهار محور اصلی «اندازه‌شناسی»، «تایید صلاحیت»، «ارزیابی» و «تطبیق» تعریف و پایه ریزی شده است بطوری که در تمام زمینه‌های زندگی بشری دارای اختیار عمل هستیم.

به گفته وی، در جزیره کیش به منظور تسهیل و تسریع در امور، خیلی از اقدامات که قبلاً نیازمند مراجعه متقاضیان به استان و یا مرکز بود، اکنون بدون بروکراسی‌های رایج اداری در استان‌ها، و بدون هیچ‌گونه محدودیتی در نوع کالا، امکان ترخیص کالا در منطقه و یا برای سرزمین اصلی در این اداره فراهم شده است و این تسهیلات، واردات به جزیره یا سرزمین اصلی و یا صادرات به خارج از کشور برای هرگونه کالا را نیز شامل می‌شود.

صومعه افزود: در حوزه نظارت بر اجرای استاندارد نیز که وظیفه‌ای منطقه‌ای محسوب می‌شود باید برای واحدهای تولیدی و دیگر موارد مشمول، با اختیارات اداره در منطقه قابل انجام است.

مدیر استاندارد کیش، با تاکید بر مصوبات و تفیضات داده شده مورخ اسفند ۹۷ گفت: آموزش کارشناسان و مدیران کنترل کیفی از مباحثی بود که با دریافت مجوز صدور گواهینامه آموزش که مورد تأیید اداره کل استاندارد استان‌های کشور بود قابل ارائه شد و دیگر نیازی به فرستادن کارشناسان برای گذراندن دوره‌های لازم به سرزمین اصلی وجود ندارد و فارغ‌التحصیلان این دوره‌ها در کیش امکان ارائه مدرک و تخصص خود را در سراسر کشور دارند.

مدیر استاندارد کیش، با اشاره به اهمیت توجه به استاندارد آسانسورها گفت: یکی از خدماتی که در ساختمان‌سازی با هزینه نه‌چندان بالا انجام می‌شود اما ایمنی بالایی را می‌طلبد بحث آسانسور است که می‌تواند مستقیم هر لحظه ایمنی و سلامت افراد را تأمین یا به خطر بیاندازد.

وی افزود: این دستگاه الکتریکال و مکانیکالی است که در کل کشور و طی بازرسی ادواری، ایمنی و استاندارد آسانسور کنترل و تأیید می‌شود و بعد از یکسال باید بهره‌برداران مراکز مسکونی، ایمنی عملکرد را خواستار شوند چرا که در غیر این صورت، جبران هرگونه خسارت احتمالی به عهده مدیر و مالکین آن ساختمان است.

وی تاکید کرد: در کیش در کلیه مراکز اقامتی مثل هتل‌ها، بازرسی ادواری هر ساله انجام می‌شود. ولی در مورد بازارها دو بحث داریم، بازارهای جدید همه دارای گواهی ایمنی عملکرد هستند اما در مورد بازارهای قدیمی، هنوز موفق به این امر نشده‌ایم.

صومعه تاکید کرد: طبق مصوبات جدید، ادارات بیمه حق تمدید بیمه بدون گواهینامه تأیید ایمنی عملکرد ادواری را ندارند و ساختمان‌هایی که این بررسی را انجام نمی‌دهند حتی از بیمه هم محروم هستند.

صومعه در خصوص نظارت بر شرکت‌هایی که وظیفه کنترل و تأیید عملکرد آسانسورها را به عهده دارند، بیان کرد: پروانه طراحی مونتاژ این شرکت‌ها از صنایع صادر می‌شود و کنترل عملکرد آنها به عهده مدیریت صنایع است و باتوجه به اینکه شرکت‌هایی در منطقه وجود دارند که متأسفانه بدون پروانه فعالیت می‌کنند و حتی دارای غرفه‌هایی در جزیره هستند! مردم باید در عقد قرارداد برای خرید آسانسور یا تأمین و تأیید عملکرد و ایمنی آن، حتماً پروانه شرکت را مطالبه و مشاهده کنند.

مدیر استاندارد کیش، خاطرنشان کرد: نظارت بر انبار، نظارت بر سطح عرضه، نظارت بر واحدهای تولیدی و نظارت بر کنترل کالاهای ورودی از جمله فعالیت‌های سالیانه این شرکت است. در حالی که این اداره، اداره «استاندارد و نظارت بر غذا و دارو» است که به اشتباه در ذهن عموم، فقط به استاندارد شناخته می‌شود، و دو سازمان حاکمیتی: «سازمان ملی استاندارد» و «سازمان غذا و دارو» مسئولیت خود را به این اداره تفویض کرده‌اند.

مدیر استاندارد کیش، با تاکید بر وظیفه و تعهد این اداره در تأمین سلامت جامعه دارد، گفت: در خصوص لوازم آرایشی و بهداشتی نیز آنچه توسط این مرکز بررسی و تأیید می‌شود، قابل استفاده بودن محصول از لحاظ سلامت، و عاری بودن از مواد سنگین یا سرب می‌باشد و این فارغ از بحث برند محصول هست.

کد خبر 4933943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha