۳۰ تیر ۱۳۹۹، ۹:۲۰

مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان:

توسعه و پیشرفت کشورها در گرو جامعه‌ای کتاب خوان و آگاه است

توسعه و پیشرفت کشورها در گرو جامعه‌ای کتاب خوان و آگاه است

مریوان - مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان گفت: توسعه و پیشرفت کشورها در گرو وجود جامعه‌ای کتاب خوان و آگاه است و اگر مردم به سمت مطالعه سوق داده شوند، بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مخدومی شامگاه یکشنبه در نشست انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان مریوان، ارزش کالای فرهنگی را در جوامع پیشرفته مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: کتاب از ارکان مهم در فرهنگ است و اگر افراد به سمت و سوی مطالعه سوق پیدا کنند بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های نهاد کتابخانه های عمومی از زمان شیوع ویروس کرونا، افزود: در این مدت این نهاد فرهنگی توجه خود را بیش از پیش به فضای مجازی معطوف کرده و خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی علاقمندان مواجه شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان از افتتاح محافل ادبی در کتابخانه های عمومی خبر داد و ادامه داد: در این طرح از ظرفیت محفل‌های ادبی برای ساماندهی، ارتقا و حمایت از بکارگیری فعالان ادبی در برنامه‌های کتابخانه‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاهی ادبی، تولید محتوا و حوزه‌های حائز اهمیت و برگزاری همایش‌ها، نشست‌ها و محافل ادبی استفاده می‌شود.

مخدومی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بدهی هفت میلیارد ریالی شهرداری مریوان به کتابخانه های عمومی، یادآور شد: این بدهی مجموع مبالغی است که شهرداری این شهر در قالب نیم درصد از سال ۸۴ تاکنون به حساب انجمن واریز نکرده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر بالغ بر شش هزار و ۲۵۰ نفر در کتابخانه های عمومی مریوان عضویت دارند که از این تعداد چهار هزار و ۲۷۰ نفر خانم و بقیه آقا هستند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان گفت: در سال گذشته و قبل از شیوع کرونا نزدیک به یکصد و ۳۰ هزار نفر به کتابخانه های عمومی مریوان مراجعه کرده اند و ۷۸ هزار و ۹۹۰ جلد کتاب به امانت رفته است.

مخدومی تعداد منابع موجود در کتابخانه های عمومی شهرستان مریوان را ۸۰ هزار نسخه عنوان کرد و اظهار داشت: در سال ۹۸ در حدود سه هزار نسخه کتاب با موضوعات مختلف از سوی مردم و خیرین فرهنگی به کتابخانه های عمومی شهرستان اهدا شده است.

فرماندار مریوان نیز در این نشست با تاکید بر لزوم توجه بیشتر شهرداری‌ها به اجرای قانون نیم درصد و پرداخت ماهیانه آن به حساب انجمن کتابخانه های عمومی، بیان کرد: شهرداری‌ها با پرداخت نیم درصد از درآمدهای خود به حساب انجمن کتابخانه ها، خدمت فرهنگی انجام می‌دهند.

آرتیکاس اقبال با بیان اینکه ترویج فرهنگ کتابخوانی وظیفه‌ای همگانی است و همه باید در این زمینه تلاش کنیم، افزود: باید از تمامی امکانات برای ترویج کتابخوانی استفاده شود و کتاب‌های صوتی ظرفیتی مناسب برای ارتقای سرانه مطالعه است و در این زمینه می‌توان از افرادی که علاقمند به این امر هستند کمک گرفته شود.

وی ادامه داد: بازخوانی کتاب‌های ارزشمند به زبان‌های فارسی و کردی و نشر آن در جامعه می‌تواند نقش بسیار مهمی در دوستی کتاب با مردم داشته باشد.

کد خبر 4978226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha