به گزارش خبرگزاری مهر، سید عمار حکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق، در مراسم افتتاحیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که صبح پنجشنبه ۸ آبان ماه به صورت مجازی برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلام، و امام جعفر صادق علیه السلام خاطرنشان کرد: این کنفرانس فرصتی است که از حضرت امام خمینی (قدس سره الشریف) که طلایه دار وحدت اسلامی در این عصر بودند یادی کنیم. ایشان موضوع وحدت را در رفتار و گفتار خود پیش گرفت و در طرح بزرگ اصلاحگرایانه خود، دائماً هم و غم وحدت داشت. همچنین از امام خامنهای - دام ظله - نیز به دلیل حمایتشان از این روند به منظور تعمیق معنای وحدت اسلامی و رویکردهای عام آن تشکر میکنیم.
وی افزود: وحدت، یکپارچگی و یکی نمودن دیدگاهها، برای هر گروه و برنامهای اصل و اساس موفقیت است و بدون وحدت، قدرتی وجود ندارد. وحدت اسلامی، سرنوشت امت است؛ ما امتی هستیم که تمام پتانسیلهای لازم را داریم تا یکی از امتهای تولید کننده و خلاق باشیم حتی اگر در رأس این امتها و ملتها قرار نگیریم. در سرزمین ما ثروتهای بیشماری نهفته است؛ نیروی انسانی ما از کفایت و هوش سرشاری برخوردارند؛ جمعیت جوان و پرانرژی داریم و تمامی این ویژگیها نیازمند افق دید وسیع و برنامه ریزی و اولویت بندی است. باید کمیتههایی وجود داشته باشد که این امور را پیگیری کند تا از اجلاسهای وحدت، به یک واقعیت ملموس برسیم.
وی در ادامه از سازمان همکاری اسلامی و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دیگر سازمانهای ذیربط در جهان اسلام خواست تا نقش خود در اصلاح روابط فیمابین کشورهای اسلامی را به خوبی ایفا کنند و مواضع خود را حول یک کلمه واحد اتخاذ نمایند تا بدین شکل، طرحهای اساسی در جهان اسلام که مهمترین آنها وحدت امت اسلامی است به سرانجام برسد.
عمار حکیم با اشاره به موضوع فلسطین که همچنان در رأس موضوعات جهان اسلام است، اظهار کرد: با گذر زمان این موضوع از درجه اعتبار ساقط نمیشود و نمیتوان از حقوق ملت فلسطین که مهمترین آنها، زندگی عزتمندانه در کشوری مستقل به پایتختی قدس شریف است، سرسری عبور کرد. سوءاستفاده از حوادث برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و خلق واقعیت جدید در فلسطین یک سرمایه گذاری نابجاست.
رئیس جریان حکمت ملی عراق در ادامه سخنان خود انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز به ساحت پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم را مجدداً محکوم کرد و گفت: تعرض به مقدسات مسلمانان نمیتواند یک دیدگاه یا آزادی بیان تلقی شود. آزادی وقتی که با منافع و مصالح دیگران برخورد پیدا میکند، از بین میرود؛ چه برسد که با مقدسات و منافع و مصالح حدود دو میلیارد مسلمان در سراسر جهان برخورد پیدا کند.
وی افزود: بحران کاریکاتورهای توهین آمیز، بیش از آنکه نیازمند موضع گیری یکپارچه جهان اسلام باشد، فرصتی برای شناساندن دین حنیف اسلام است تا بدین وسیله تمام غبارهایی که به وسیله تروریستهای افراط گرای تکفیری بر آن نشسته زدوده شود. لذا علاوه بر تظاهراتهای محکوم کننده ضد این سخنان، باید به گفتگوی مستقیم با ملتها و امتهای دیگر تمرکز کنیم و شعار "الا رسول الله" را با شعار "هذا هو رسول الله" جایگزین کنیم؛ تا همه مردم جهان با ارزشهای تسامح، اعتدال و میانه روی اسلام آشنا شوند؛ شعارهایی که اسلام آنها را مهمترین مضمون در رسالت انسانی خود قرار داده است.
وی در ادامه مجدداً محاصره اقتصادی ظالمانه علیه ملت ایران را که غذا و داروی این ملت صبور را مورد تهدید قرار داده، محکوم کرد و به حل و فصل مشکلات از طریق گفتگو فرا خواند.
حکیم در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت حفظ حاکمیت ملی عراق و مقابله با هرگونه نقض آن تاکید کرد و گفت: به همه میگوئیم که ملت عراق قادرند از کشور خود در برابر هرگونه خطری دفاع کنند. مبارزه ملت عراق با تروریسم نشان داد که وحدت ملتها سبب میشود تا آنها بتوانند در برابر هرگونه خطری مقابله و مقاومت کنند.
وی در پایان تأکید کرد: تروریسم به شکل نظامی در عراق شکست خورد، اما همچنان به عنوان یک تهدید امنیتی و فکری باقی مانده است؛ از این رو بر تمام فعالان اسلامی لازم است که نقشه راهی واضح به منظور از میان بردن افراط گرایی، از طریق شناساندن آن و هشدار نسبت به خطراتش ترسیم کنند. همچنین باید متونی که تروریستها از آنها در توجیه افعالشان استفاده میکنند، باز تفسیر شود. علاوه بر این دیدگاهمان را باید در رابطه با اهمیت حل و فصل مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بازگشت آوارگان تجدید کنیم و تاکید میکنیم که ثبات و استقرار سیاسی، سکوی پرشی برای رسیدن به نقاط مثبت دیگر به شمار میرود.
رئیس جریان حکمت ملی عراق تأکید کرد: بحران کاریکاتورهای توهین آمیز، بیش از آنکه نیازمند موضع گیری یکپارچه جهان اسلام باشد، فرصتی برای شناساندن دین حنیف اسلام است.
کد خبر 5059338
نظر شما