۷ تیر ۱۴۰۰، ۱۳:۵۱

در گزارشی اعلام شد؛

وضعیت اقتصاد ایران در صورت احیای برجام چگونه خواهد بود

وضعیت اقتصاد ایران در صورت احیای برجام چگونه خواهد بود

موسسه بین‌المللی مالی مستقر در پاریس در تحلیلی به بررسی وضعیت اقتصادی ایران در صورت احیای برجام پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، موسسه بین‌المللی مالی مستقر در پاریس در گزارشی اعلام کرد با احیای برجام و رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران، ذخایر ارزی کشور تا سال ۲۰۲۳ دو برابر خواهد شد و اقتصاد ایران نیز شاهد رشد متوسط خواهد بود.

این گزارش می‌گوید اگر تحریم‌ها لغو شود، ذخایر ارزی ایران تا دو سال آینده به ۱۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید. همچنین اگر برجام احیاء شود، رشد اقتصادی کشور در سال جاری ۳.۵ درصد و برای سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ نیز هر کدام حدود چهار درصد خواهد بود.

بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی کشور در صورت رسیدن به توافقی جامع‌تر از برجام، برای سال جاری ۴.۳ درصد و برای دو سال آینده برای هر سال حدود شش درصد خواهد بود.

موسسه بین‌المللی مالی می‌افزاید به رغم رشد اقتصادی بیشتر با لغو تحریم‌ها، انتظار نمی‌رود نرخ بیکاری در ایران از ۲۰ درصد کنونی کاهش یابد.

عمده علت رشد اقتصادی ایران با لغو تحریم‌ها به افزایش چشمگیر صادرات نفت باز خواهد گشت که الزاما به معنی رونق بخش‌های دیگر، خصوصا بخش خدمات که نیمی از شاغلان ایران را در خود جای داده است، نیست.

ایران قبل از تحریم‌های آمریکا روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد اما سال گذشته این رقم به ۳۲۰ هزار بشکه سقوط کرد و در پنج ماه ابتدایی سال جاری میلادی حدود ۶۵۰ هزار بشکه بوده است.

ارزش صادرات نفت خام ایران در دوران قبل از تحریم‌ها سالانه ۶۰ میلیارد دلار بود که بیش از ۱۰ درصد اقتصاد کشور را تشکیل می‌داد.

این نهاد مالی بین‌المللی در ادامه می‌گوید اگر تحریم‌ها لغو نشود، رشد اقتصادی ایران در سال جاری حدود ۱.۸ درصد خواهد بود.

کد خبر 5246037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      1 0
      دزدها بیشتر میدزدن (:
    • جلالی IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
      2 1
      سلام، گزارش مذکور را اگر از نگاه یک واداده داخلی داشته باشیم درست است، لیکن خواست ملت براساس وادادگی و نگاه به غرب نیست،اگر دولت نگاهش به توان داخلی کشور بوده و بتواند از ثروت اقتصاد داخلی بهره ببرد ،وضعیت متفاوت خواهد بود
    • علامرصاعباسی IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۸
      0 0
      ایکاش مسئولین امرایران هرچه زودترتکلیف برجام وبرداشتن رفع تحریم هارامعلوم میکردن وخیال مردم راحت میشد.یازنگی زنگ یارومی روم بالاخره میفهمیدن چکاربایدکرد.فقط ازبلاتکلیفی درمی امدیم.
    • علامرصاعباسی IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۸
      0 0
      ایکاش مسئولین امرایران هرچه زودترتکلیف برجام وبرداشتن رفع تحریم هارامعلوم میکردن وخیال مردم راحت میشد.یازنگی زنگ یارومی روم بالاخره میفهمیدن چکاربایدکرد.فقط ازبلاتکلیفی درمی امدیم.