پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۴ تیر ۱۴۰۰، ۲۳:۱۴

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان:

قلم در پیدایش وقف تأثیر بسزایی دارد

قلم در پیدایش وقف تأثیر بسزایی دارد

اصفهان - مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: قلم در پیدایش وقف تاثیربسزایی داشته چرا که تمام آن چیزهایی که باعث انگیزش‌های الهی میشود امروز در کتاب ها و دست نوشته‌ها یافت می‌شود.

حجت الاسلام محمد حسین بلک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز قلم ضمن تبریک این روز اظهار داشت: همه بخش‌های رسانه‌ای و فرهنگی به نوعی خود را وامدار رسانه و قلم می‌دانند و ثبت و ضبط همه یافته‌های بشری در واقع به نوعی مدیون قلم است.

وی افزود: خداوند در قرآن کریم به قلم قسم خورده «ن و القلم و ما یسطرون»، البته ارزش این قلم همه به نوشته‌هایی است که از آن ناشی می‌شود و زمانی ارزش خود را پیدا می‌کند که در راستای بیان حق و حقایق باشد و در راستای کمالات انسانی و الهی به کار برده شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه در همه عرصه‌ها می‌توان از نقش آفرینی و تأثیرگذاری قلم یاد کرد، ادامه داد: در عرصه وقف این مساله دو صد چندان است چرا که قبل از به وجود آمدن بسیاری از نظامات اجتماعی امروز و ادارات قوام همه موقوفاتی که صدها سال و گاهی بیش از یک هزار ماندگاری پیدا کردند ناشی از قلمی بوده که آن دوران وقف‌ها را نگارش و ثبت کرده است.

وی گفت: قلم در پیدایش وقف تاثیربسزایی داشته چرا که تمام آن چیزهایی که باعث انگیزش‌های الهی و انسانی می‌شود امروز در لابه‌لای کتاب‌ها و نوشته‌ها دست به دست و نسل به نسل چرخیده و به دست کسانی رسیده که وقف را پاس می‌دارند، توسعه می‌دهند و احیا می‌کنند.

حجت الاسلام بلک اضافه کرد: یکی از زیبایی‌های قلم در عرصه وقف آثار هنری و زیبایی‌های به جا مانده از قلم است چرا که مادامی که به وقف‌نامه‌ها مراجعه می‌کنیم قبل از اینکه محو موقوفه شویم محو زیبایی این سند می‌شویم و گیرایی قلم از هر جهت و شیوایی جملات و زیبایی نگارش خودش یکی از ارزش‌ها و عظمت‌های وقف است.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم به یمن روز قلم بخشی از اسنادی که زیبایی‌های ظاهری و ارزش‌های درونی و محتوایی دارد را به عنوان منتخبی از آثار در عرضه دید عموم قرار دهیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه اهل قلم نیز به عنوان فرهیختگان و صاحبان فرهنگ و گروه‌های مرجع وظایفی را بر عهده دارند، گفت: آنها باید افکار مردم را در زمینه‌های مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی به خوبی هدایت کنند تا سرنوشت خوبی را رقم بزنند.

وی در ادامه با بیان اینکه قلم نیز با توجه به اقتضائات خود مدیون به دیگرانی است که آن را پاس داشتند، ابراز داشت: در این بین عالمان و شهیدان نقش بسزایی دارند چرا که هر کدام سطح نفوذ خاصی به قلم دادند و اگر دانش عالمان و رزم و جهاد شهدا نبود هیچ گاه قامت راست قلم نمی‌توانست جامعه را در مسیر راستی به هدایت بکشاند.

کد خبر 5251434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha