پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۹ مهر ۱۴۰۱، ۸:۱۰

معاون محیط زیست کرمانشاه خبر داد؛

عدم تایید انتقال آب برای رفع خشکسالی تالاب‌های کرمانشاه

عدم تایید انتقال آب برای رفع خشکسالی تالاب‌های کرمانشاه

کرمانشاه- معاون منابع انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه از غیرقابل تایید بودن انتقال منابع آبی برای رفع خشکسالی رودخانه‌ها و تالاب‌های کرمانشاه خبر داد.

فرحناز اقبالی کلهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در طبیعت رودخانه‌ها توان خودپالایی بالایی دارند و در رودخانه قره‌سو نیز با وجود بالا بودن میزان فاضلاب و کمبود آب هنوز موجودات زنده در آن زیست می‌کنند.

وی افزود: انتقال موجودات زنده رودخانه‌ها و دریاچه‌ها به محیط دیگر به منظور حفظ آن‌ها از نظر اکولوژیکی مورد تأیید نیست و طبیعت قرن‌ها است که در شرایط توالی، خشکسالی و حتی مرگ تمام موجودات زنده دوباره چرخه زندگی را برگردانده است.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه تصریح کرد: انتقال آب از یک منطقه به منطقه دیگر به منظور رفع خشکسالی از نظر زیست محیطی کار اشتباهی است چراکه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی هر سراب و رودخانه با دیگری متفاوت است.

وی در خصوص مضرات انتقال منابع آبی، عنوان کرد: انتقال آب باعث برهم زدن طبیعت و ویژگی‌های زیست محیطی سراب‌ها و رودخانه‌ها می‌شود و باعث ایجاد پر غذایی اکوسیستم شده و تعادل اکولوژیکی منطقه را بر هم می‌زند و نه تنها مورد تأیید سازمان محیط زیستی کشور نبوده بلکه در تمام دنیا هم قابل پذیرش نیست.

اقبالی کلهر خاطرنشان کرد: در برخی موارد برای احیای رودخانه‌ها، تالاب‌ها و یا سراب‌ها از انتقال آب چاه استفاده می‌شود که کمترین میزان آلودگی را برای محیط جدید در پی دارد اما از نظر اکولوژیکی باز هم مورد تأیید نبوده و تنها چسب زخمی برای یک زخم عمیق است.

کد خبر 5606496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha