۱۹ دی ۱۴۰۱، ۱۳:۴۸

آغاز به کار اولین شورای سازش درون کارگاهی در سیستان و بلوچستان

آغاز به کار اولین شورای سازش درون کارگاهی در سیستان و بلوچستان

زاهدان- اولین شورای سازش درون کارگاهی سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگارمهر، صبح دوشنبه اولین شورای سازش درون کارگاهی سیستان و بلوچستان با حضور مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در زاهدان آغاز به کار کرد.

حامد آرامش گفت: در پی ابلاغ دستورالعمل "سازش درون کارگاهی" از سوی معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همکاران ما در استان بلافاصله ضمن ابلاغ این دستورالعمل به واحدهای تولیدی و اصناف، فرایند آموزش جامعه هدف را آغاز کردند.

وی افزود: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به منظور اجرای درست این دستورالعمل، دوره آموزشی برای رؤسای ادارات تابعه و اعضای شورای اسلامی کار و نمایندگان کارگران برنامه ریزی و برگزار کرده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: بر اساس ماده ۱۵۷ قانون کار، هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات کار، قرارداد کارآموزی، موافقت‌نامه‌های کارگاهی یا پیمان‌های دسته‌جمعی کار باشد، در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد از طریق انجمن صنفی کارگران یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل‌وفصل خواهد شد.

آرامش گفت: بر اساس ماده یک دستورالعمل سازش، در صورت اختلاف بین کارگر، کارآموز و کارفرما و عدم حصول سازش مستقیم بین طرفین، آنان مکلفند در اجرای ماده ۱۵۷ قانون کار و قبل از طرح دعوا در مراجع حل اختلاف کار، درخواست خود مبنی بر ایجاد سازش را به تشکل کارگری مستقر در کارگاه (شورای اسلامی کار، انجمن صنفی کارگران، نماینده کارگران کارگاه) ارائه دهند.

وی ادامه داد: درکارگاه‌هایی که تشکل کارگری در آن تشکیل نشده است، با تقاضای ذینفع، مراجع حل اختلاف کار به دعوا رسیدگی می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه به واسطه فرهنگ و سنن و آداب مردمان سیستان و بلوچستان از گذشته موضوع سازش در سر لوحه رفع موارد اختلافی قرار داشته و از این حیث دغدغه خاصی وجود ندارد، اظهار کرد: از ابتدای امسال تا الان بیش از ۳۵ درصد پرونده‌ها در مراجع حل اختلاف کار استان به صورت سازشی حل و فصل شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ضمن درخواست از کارفرمایان استان برای مطالعه دقیق دستورالعمل فوق و فعال کردن جلسات سازش درون کارگاهی ابراز امیدواری کرد که با اجرای درست و دقیق دستورالعمل سازش، شاهد کاهش ورودی پرونده‌های مربوط به اختلافات کارگری و کارفرمایی یا کارآموز در سطح واحدهای تولیدی و صنعتی در مراجع حل اختلاف کار و جلوگیری از اتلاف وقت و تسریع در پاسخگویی به درخواست‌های شهروندان باشیم.

کد خبر 5677600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha