سخنگوي وزارت امر خارجه در نشست هفتگي با خبرنگاران
آمريكا ابتدا بايد در جهت برچيدن ديوار بي اعتمادي قدم بگذارد

حميد رضا آصفي سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: بي اعتمادي ايران به آمريكا محصول سياستهاي نادرست كاخ سفيد بوده و اگر اين سياستها تغيير پيدا كند امكان تغيير در فضاي كنوني ميسر خواهد شد.
آصفي در پاسخ به سوالي درباره برخي اظهارات مقامات كشورهاي خارجي درباره آمادگي دولت آمريكا براي مذاكره با ايران گفت: در خصوص روابط ايران و آمريكا اظهارات متفاوتي از سوي مقامات خارجي عنوان شده است اما آنچه كه به ايران مربوط است اين است كه مادام كه رويكرد آمريكا نسبت به ايران تغيير پيدا نكند امكان ايجاد فضاي جديد براي مذاكره وجود نخواهد داشت.
آصفي درباره برچيده شدن شهرك ها در برخي از سرزمينهاي اشغالي و از سوي ديگر كشتار مبارزين فلسطيني درچند روز گذشته گفت : بايد ديد اين يك تاكتيك است يا تغيير سياست، رژيم صهيونيستي نشان داده است كه به دنبال ادامه سياستهاي توسعه طلبانه خود در مناطق اشغالي است و فلسطيني ها هم نشان داده اند كه از حقوق خود نخواهند گذشت و مقاومت مردم فلسطين نشان از اثبات اين مسئله است .
وي افزود: ارزيابي از اينكه اسراييليها درصدد برچيدن دائمي و كامل شهركها هستند و يا يك تاكتيك است بايد صبر كرد ولي
في النفسه تحولاتي كه در فلسطين اتفاق مي افتد نشان دهنده پيروزي مقاومت و پايمردي مردم فلسطين است .
سخنگوي وزارت امور خارجه درپاسخ به سوالي درباره اينكه برخي از دول اروپايي و حتي آمريكا اعلام كردند كه انتخابات ايران را زير نظر دارند گفت: اظهارات آمريكاييها در خصوص انتخابات ايران با مخالفت آمريكا جهت برگزاري انتخابات درعراق نشان از تضاد و دورويي دولت آمريكاست.
وي افزود: انتخابات يك امر داخلي است و مربوط به دولت و مردم ماست و دولت آقاي خاتمي هم تلاش زيادي كرده است كه اين انتخابات آزاد و پرنشاط برگزار شود و مسئولين جمهوري اسلامي ايران از ابتداي انقلاب در صدد تحقق مردم سالاري بودند و انتخابات مكرر در ايران حاكي از عزم و اراده دولتمردان كشور براي تحقق مردم سالاري است ومداخلات بيروني جز پيچيده كردن اوضاع و يك دخالت آشكاردرامورداخلي ايران چيز ديگري نيست مردم ايران با درايت مصالح خود را تشخيص خواهند داد.
آصفي درباره ارسال دعوت نامه براي مقامات مصر جهت شركت در نشست گروه 8 گفت : براي اجلاس گروه هشت، معاون اقتصادي وزارت امور خارجه دعوت نامه هاي رئيس جمهوري را به كشورهاي مختلف بردند و يا خواهند برد مصر نيز يكي از كشورهاي است كه معاون اقتصادي وزارت خارجه براي ارسال دعوت نامه ايران فردا به آن كشور سفر خواهد كرد.
سخنگوي وزارت امورخارجه فضاي روابط ايران و مصر را در مسير درستي خواند و گفت: گام به گام و مرحله به مرحله در جهت ايجاد روابط خوب پيش مي رويم و براي از سر گيري روابط نيازمند زمان هستيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي درباره تاخير در ارسال دعوت نامه حسني مبار ك گفت: خير دير اقدام نشده است.
وي ازسطح هيات مصري براي سفر به ايران بي اطلاعي كرد و گفت: در خبرها شنيده ايم كه وزير امور خارجه مصر به ايران مي آيد.
آصفي درباره دلايل عدم شركت هيات ايراني در كنفرانس امنتي درمونيخ آلمان گفت: برنامه كاري كساني كه قرار بود دراين كنفرانس شركت كنند پربوده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره نشست آتي پارلمان اروپا درباره انتخابات ايران گفت: انتخابات و حقوق بشر درايران موضوع داخلي است. پارلمان اروپا بيشتر به مشكلاتي كه در اروپا از جمله نقض حقوق شهروندان اروپايي كه به طرق مختلف مانند حجاب و مسائل ديگراست توجه كند.
آصفي درباره طرح آلمان براي منطقه خاورميانه گفت : اين طرح بايد دقيق و ريز مورد بررسي قرار گيرد ما از طرح مطلع نيستيم ولي متن سخنراني را ديده ايم كه آقاي فيشر گفتند ايران قلب دموكراسي درخاورميانه است.
آصفي درباره اظهارت مقامات آمريكايي درباره تلاش ايران به طور پنهان براي غني سازي اورانيوم گفت :" اين اخبار رسانه اي است و پايه و اساسي ندارد و ما در همكاري خود با آژانس متعهد هستيم و گفتگوهاي خوبي را با آژانس دنبال مي كنيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره آمادگي اين وزارت خارجه براي برگزاري انتخابات درخارج از كشور افزود : انتخابات امر مهمي است و ميزان شركت مردم در انتخابات باميزان مشروعيت نظام ارتباط مستقيم دارد و مشاركت گسترده تر و حضور پر شور مردم تبلور حمايت مردمي از نظام است. وي تصريح كرد : ايران از ابتدا به اهميت انتخابات واقف بوده و براي ان اهميت قائل بوده است و وزارت خارجه تمام مسئوليتهايي را كه به اين وزارت محول شود چه در داخل و خارج از امكانات و ظرفيت هاي خود كه مورد تاكيد مقام معظم رهبري و رييس جمهور است استفاده خواهد كرد.
آصفي درباره وضعيت 4 ديپلمات ايراني گفت: سفرخرازي به لبنان براي روشن شدن وضع اين عزيزان يك سفر مثبت و موفقي بود و خرازي با گروهها ي مختلف و رييس جمهور لبنان هم صحبت كردند تا موضوع 4 ديپلمات ايراني به فراموشي سپرده نشود و در دستور كار و به عنوان يكي از اولويتهاي حزب الله مورد توجه قرار گيرد و در سطوح مختلف اين اطمينان را دادند كه در مرحله بعدي اين مسئله مورد توجه و اهتمام جدي قرارخواهد گرفت. وي افزود : خبرهايي كه ما دريافت كرده ايم نشان از آن است كه اين افراد به اسراييل منتقل شده اند.
آصفي درباره برخي اظهارات در خصوص همكاري دانشمندان اتمي پاكستان با ايران و تاثير اين مسئله بر روابط فيمابين گفت : پاكستان ازدوستان ايران است و ايران براي روابط خود با پاكستان اهميت زيادي قائل است نگراني هاي پاكستان نگراني هاي ايران است و آنچه كه در رسانه ها مطرح مي شود به هيج وجه صحت ندارد ايران برخي قطعات را از دلال ها خريداري كرده و اسامي آنها را به آژانس اعلام كرده است و ايران از پشت صحنه كه چه اتفاقي افتاده بي اطلاع است.
نظر شما