به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالواحد موسوی لاری عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز و رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان پیش از ظهر امروز در گردهمایی سران احزاب و گروههای اصلاح طلب و روسای استانی این ستاد که در دفتر مجمع روحانیون مبارز در تهران برگزار شد، اظهار داشت: اصلاح طلبان با تلاش مداوم از نظام اسلامی و دستاوردها و بنیان های آن حمایت کرده و از ایران عزیز که سرزمینی با تمدن کهن، دیرپا و کشوری که در عرصه تمدن بشری درخشیده و در آینده نیز خواهد درخشید صیانت کنند.
موسوی لاری ادامه داد: این جمع ریشه در انقلاب اسلامی، لحظه ها، ساعات، روزها و سالهایی دارد که قبل از انقلاب برای به ثمر رسیدن آن تلاش کردند و پس از انقلاب هم در تمامی عرصه ها چه دفاع مقدس، سازندگی و دوران اصلاحات از تلاش پای ننشستند.
وی با بیان اینکه اصلاح طلبان خود را بخشی از نظام اسلامی می دانند، گفت: آنان پا به پای نظام جمهوری اسلامی ایران حرکت کرده و امیدواریم این فضا استمرار یابد.
موسوی لاری خاطر نشان کرد: آنچه برای همه ما تا این لحظه برای حضورمان در عرصه موثر بوده، توجه به رسالتی است که عمل آن بر تک تک ما واجب و آن این است که این نظام با هزینه هایی که پرداخته و با همان ملاک ها و معیارها باید استمرار یابد.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان مهمترین دغدغه ستاد را انحراف در مسیر انقلاب دانست واظهار داشت: پایه ها و بنیان های نظام استوار است اما در مسیر کسانی که مدعی دفاع از نظام هستند گاهی دچار سوء برداشت می شوند و ما نمی خواهیم مطلب دیگری جایگزین تفکر اصیلی که این نظام بر اساس آن پایه ریزی شده است، نشود.
وی متذکر شد: اساس نظام ما بر اسلامیت و جمهوریت است اما گاهی مشاهده می شود که برخی اساس را بر اسلامیت می گذارند و جمهوریت را بی اهمیتی می دانند و گاهی نیز هم با دستاویز قرار دادن دفاع از جمهوریت، بنیان های فکری که اسلامیت بر آن قرار گرفته را کمرنگ جلوه می دهند .
موسوی لاری تاکید کرد: ما اسلامیت وجمهوریت را در کنار یکدیگر طالب هستیم.
به گفته وی ، مردم سالاری به معنای تکیه برخواست ومطالبات مردم است و در هیچ شرایط و موقعیتی نمی تواند تحت الشعاع مسائل دیگر قرار بگیرد.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در ادامه خاطر نشان کرد: اصلاح طلبان در جهت تثبیت نظام جمهوری اسلامی با همین ویژگی ها تلاش خواهد کرد و برای رسیدن به مقصد و مقصود هیچ راهی جز همدلی و همراهی و هیچ معبری جز رای و انتخاب مردم وجود ندارد.
موسوی لاری اصلاحات را حرکتی در درون نظام تعریف کرد که در صدد اصلاح پاره ای از روش های ناکارآمد و یا غیر موثر است که باید روش های موثرتری جایگزین روش های قبلی گردد.
وی همچنین حرکت اصلاحی را همراه با تعقل و بدور از هر گونه کج خلقی و بر مبنای اعتقاداتی که این نظام بر آن استوار شده و اجتناب از هر نوع افراط و تفریطی که می تواند مانع ما در رسیدن به مقصد شود توصیف کرد.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان تصریح کرد: فرض اولیه حرکت اصلاحی این است که حرکت در بطن و متن نظام و همراه با توجه به واقعیت ها و به کارگیری روش هایی که همراه با منطق و تدبیر باشد و افت و خیزهای غیر منطقی در آن جایی نداشته باشد، متمرکز شود و اگر برداشتی غیر از این از اصلاحات شود برداشتی نامتناسب و غیر واقعی خواهد بود.
موسوی لاری تاکید کرد: این جمع تلاش می کند با روحیه اصلاح طلبی مسیر آینده را برای رسیدن به نقطه مطلوب هموار سازد چرا که ما برای رسیدن به مقصد با دشواری هایی روبرو بوده و خواهیم بود و لذا تصور می کنم آنچه که در این راه بیش از هر چیز دیگر باید مورد توجه قرار بگیرد توجه به اصل ائتلاف و همراهی وهمدلی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش پذیرش اختلاف سلیقه را نوعی نگرش اصلاح طلبانه خواند و تصریح کرد: جامعه ایران، جامعه ای با سلایق متنوع است و نمی توان اصلاح طلب بود و نقطه نظرات مختلف را نادیده انگاشت.
موسوی لاری افزود: برای رسیدن به مقصد راه های گوناگونی مطرح می شود و حقیقت غیر قابل انکار این است که بتوانیم از مشترکات افرادی که در هدف به هم نزدیکند که بتوانیم از مشترکات افرادی که در هدف به هم نزدیکند، استفاده کنیم و از موارد اختلاف نیز اجتناب ورزیم.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان تصریح کرد: بهتر است موقعیت سخت و دشوار کشور را آنگونه که واقعی است ببینیم و راه حل های متناسب را واقعیت ها را بیابیم.
وی همچنین گفت: شرایطی که در کشور حاکم است شرایط ویژه ای است.
موسوی لاری در ادامه با اشاره به تدابیری که برای حل مشکلات داخلی در دو سال گذشته در نظر گرفته شده اشاره کرد و افزود: این اقدامات منجر به شرایط اقتصادی امروز ما گردید به گونه ای که مدیرانی که تا مدتها قبل به این دولت چک سفید امضا می دادند امروز مجبور شدند بپذیرند که کشورمان در حوزه اقتصاد با پاره ای از مسائل ومشکلات جدی مواجه است.
وی جبهه اصلاحات را افرادی با کوله باری از تجربیات در دوران مبارزه و شکل گیری نظام و همچنین با توان بالای اجرایی و درک واقع بینانه از مسائل کشور دانست و گفت: با بهره گیری از تجربیات گذشته می توانیم ضرورت این ائتلاف را به همگان دیکته کنیم.
رئیس ستادائتلاف اصلاح طلبان ادامه داد: اگر بخواهیم به مقصد برسیم و اصلاح امور کشور را خالصانه دنبال کنیم ومسائل و مشکلات اقتصادی امروز کشورمان را مرتفع سازیم، طبعا با بهره گیری از توان عینی تمامی کارشناسان و تحمل دیدگاه های مختلف که هر یک علیرغم تنوع راهی جز سربلندی ایران اسلامی را نمی شناسند، راه دیگری وجود ندارد.
موسوی لاری تصریح کرد: این موضوع که اکثریت احزاب اصلاح طلب به این نتیجه رسیده اند که در قالب ائتلافی هماهنگ و پوششی وسیع در انتخابات آتی حضور یابند نشانگر این است که درک درستی از شرایط دارند و نسبت به آینده احساس مسئولیت می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود احزاب اصلاح طلبی که به ستاد ائتلاف اصلاح طلبان نپیوسته اند اشاره و خاطر نشان کرد: این احزاب و گروه ها بارها و بارها اعلام کرده اند که ما هم در دفاع از قانون و قانونگذاری و انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان در کنار جمع شما خواهیم بود و در ارائه مصادیق و بهره گیری از نیروهایی که بتوانند مجلسی مقتدر را سامان دهد تلاش می کنیم و آنان علیرغم اینکه می خواهند نام خود را با وضوح و شفافیت نشان دهد در مقاطع دیگر در کنار جمع ما تلاش می کنند.
موسوی لاری تاکید کرد که باید ضرورت ائتلاف را درک کنیم و این نکته را در نظر بگیریم که متاسفانه بد اخلاقی هایی نیز در عرصه سیاست نمود پیدا کرده و لذا باید تلاش گروه هایی را که برای ایجاد تفرقه در جبهه موتلف اصلاح طلب تلاش می کنند گام برداریم.
وی خاطر نشان کرد: یکی از نقاط هدف برای کسانی که این جمع منسجم را نمی پسندند و اشتراکی با جمع ما ندارند این است که نگذارند اصلاح طلبان در کنار هم قرار بگیرند و آنگونه که شایسته است مسیر خود را طی کنند.
به گفته وی در کنار تعریف درستی که از ائتلاف داریم باید تلاش کنیم تا گروه هایی که این همگرایی وهمدلی را نمی پسندند زمینه ای برای ایجاد اختلاف پیدا نکنند.
موسوی لاری در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: سهم مجلس و مجلسیان در شرایط امروز کشور کمتر از سهم متولیان اجرایی نیست چرا که اگر مجلس از توان نظارتی خود بر اساس مدار قانون استفاده کند شاید بسیاری از مشکلات امروز جامعه که از جمله می توان به گرانی ها اشاره کرد، محقق نمی شد.
وی تاکید کرد: برای ساماندهی مجلسی که به منظور دفاع از مردم قانونی متناسب با نیاز جامعه وضع کند و نظارتی در خورد شان مردم آگاه ایران اسلامی داشته باشد، باید هوشیارانه عمل کنیم.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان به اصلاح طلبان توصیه کرد؛ چنانچه در این راه افرادی اظهارات تفرقه افکنانه انجام دهند یا مطلبی بر زبان آورند که ما آن را نمی پسندیم باید تلاش کنیم تا اینگونه اظهارات را نادیده بگیریم چرا که مهمترین جهت گیری که در مقابل ما وجود دارد بهره گیری از تفرقه است.
موسوی لاری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: سخنانی که با افراط و تفریط همراه است را می توان فرار رو به جلوی کسانی دانست که خود گرفتار مشکلات هستند و لذا عدم توجه به این مسائل را باید برای خود به عنوان یک ضرورت تلقی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: ستاد ائتلاف اصلاح طلبان امروز هدفی جز ائتلاف و همگرایی در پیش نگرفته و در صدد ایجاد مجلسی مقتدر و برآمده از رای مردم است.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان تاکید کرد: مجریان و ناظران انتخابات باید تنها قانون را ملاک عمل خود قرار دهند واجازه دهند شهروندان ایرانی که همگی عاقل، رشید و بالغ هستند خود تصمیم بگیرند و با آنان قیم مآبانه برخورد نکنند و اجازه دهند انتخابات در یک فضای منطقی و منطبق بر قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.
وی تنها راه برون رفت از مشکلات امروز را برگزاری انتخاباتی سالم همراه با آزادی عمل افرادی دانست که می خواهند بر مدار قانون حرکت کنند.
موسوس لاری در پیامی به مسئولان و مجریان برگزاری انتخابات مجلس هشتم تصریح کرد: اگر آنان به جمهوری اسلامی ایران و به این نظام برآمده از اندیشه ناب اسلامی و شهدای راه حق علاقه مند هستند و می خواهند توطئه ها را که شرایط کشور را حاد و خطرناک کرده است، باید انتخاباتی رقابتی، آزاد و سالم برگزار کنند.
وی تاکید کرد: در سال اتحاد ملی باید به تمامی لوازم اتحاد ملی از جمله برگزاری انتخابات سالم و آزاد وهمراه با رقابت همه کسانی که می توانند رقابت کنند تن بدهیم.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در ادامه در سخنی خطاب به دستگاه های حکومتی و افرادی که مستقیما در انتخابات حضور ندارند اما در برگزاری آن بی تاثیر نیستند توصیه کرد: انتخابات متعلق به همه مردم است و به هیچ جناحی وابسته نیست و لذا امکانات موجود نباید تنها در اختیار یک سلیقه، یک تفکر و یک جناح قرار بگیرد.
موسوی لاری تصریح کرد: نیروهایی که دراین نهاد فعال هستند اعم از لشگری، کشوری و نهادهای اطلاع رسانی باید بدانند که امین عامه مردم هستند و لذا باید امانت داری کنند.
وزیر سابق کشور در ادامه ورود نیروهای مسلح به انتخابات مجلس هشتم را بر طبق قانون انتخابات ممنوع دانست.
وی همچنین با اشاره به اینکه رسانه ملی تا کنون کارنامه قابل قبولی نداشته است، اظهار داشت: وظیفه متولیان رسانه ملی این است که تلاش کنند خود را با این نام و امین مردم نشان دهند چرا که بعضی از برنامه های این سازمان در شان رسانه ملی نیست.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان تاکید کرد که ایجاد اختلاف با نامگذاری سال اتحاد ملی مناسب نیست ورسانه ملی که متعلق به همه ملت است باید درخدمت همگان باشد و نگاه ها را به سمت یک نقطه مشترک که منافع همه مردم در آن جمع می شود، جلب کند چرا که اگر غیر از این عمل شود این رسانه به بیراهه خواهد رفت.
وی با بیان اینکه این ستاد بر اساس یک تکلیف شکل گرفته است ،گفت: تا امروز تلاش کرده ایم در استان ها و همچنین مرکز به انسجام خوبی دست یابیم و این موضوع را باید به عنوان موهیت الهی تلقی کنیم.
موسوی لاری جلسه امروز را پیرامون آینده ستاد ائتلاف اصلاح طلبان ارزیابی کرد و افزود: در جلسات آینده، جلسات کاری بیشتری را برگزار می کنیم.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با اشاره به این سخنان که گاهی گفته می شود شرایط مناسب نیست، تاکید کرد: برداشت ما این است که شرایط مناسب است و باید تلاش کنیم تا شرایطی به وجود آید که بتوانیم مسیر را برای آینده هموار کنیم و به مقصد دست یابیم.
وی با بیان اینکه مسائلی که تا کنون مطرح شد را باید نسبی تلقی کنیم گفت: اصلاح طلبان در مسیر وحدت وهمدلی و رسیدن به مقصد از پای نخواهند نشست.
نظر شما