۲۹ شهریور ۱۴۰۲، ۲۳:۰۷

در سمینار «نقش داروسازان در ارتقای سلامت» مطرح شد؛

سهم ناچیز شرکت‌های داروساز ایرانی در صادرات دارو

سهم ناچیز شرکت‌های داروساز ایرانی در صادرات دارو

مشهد- در سمینار «نقش داروسازان در ارتقای سلامت» که در مشهد در حال برگزاری است، در رابطه با مجوز فروش دارو توسط شرکت‌های داروساز ایرانی نکاتی مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، امید رجبی روز چهارشنبه در نخستین سمینار نقش داروسازان در ارتقای سلامت که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان این‌که ۳۰۶ شرکت داروسازی در ایران فعال است، اظهار کرد: از مجموع این شرکت‌ها، تنها چهار شرکت داروسازی دولتی مجوز GMP اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا برای فروش دارو به کشورهای خارجی را دارند.

وی ادامه داد: هم‌اینک سه منطقه دارویی آمریکا، ژاپن و اتحادیه اروپا سیاست‌های دارویی دنیا را وضع می‌کنند و متأسفانه ایران از این لحاظ در جایگاه خوبی قرار ندارد.

لزوم ارتقای علمی داروسازان

دبیر علمی نخستین سمینار نقش داروسازان در ارتقای سلامت گفت: دانشجو در دوران تحصیل در دانشگاه، آموزش‌های لازم را متناسب با چارت آموزشی رشته تحصیلی خود فرا می‌گیرد اما پس از فارغ‌التحصیلی و در محیط‌های کار، به دلیل مشغله کاری، مطالعات دوران تحصیل خود را ندارد و همین موضوع سبب می‌شود که در حوزه کاری خود از علم روز دنیا به‌خوبی بهره‌مند نباشد.

وی با بیان این‌که این موضوع موجب عدم فعالیت و خدمت‌رسانی مطلوب به دلیل نداشتن آموزش کافی و عدم بهره‌مندی از علوم روز دنیا در آن حوزه شده است، تصریح کرد: باید به کیفیت و مدیریت کیفیت در بحث تولید محصول دارویی توجه کرد زیرا اگر می‌خواهیم محصولی پرکاربرد و باکیفیت تولید کنیم، باید به مواد اولیه و مصرفی آن توجه داشته باشیم و قبل از تهیه محصول، از کیفیت مواد اولیه آن اطمینان کامل حاصل شود.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این سمینار گفت: حدود ۳۰ هزار داروساز در کشور فعالیت می‌کنند که از این تعداد، حدود دو هزار داروساز در بخش‌های دولتی و خصوصی از جمله داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها، شرکت‌های تولید دارو و فرآورده‌های سلامت‌محور شرکت‌های پخش داروی خراسان رضوی مشغول به کار هستند.

رفع مقطعی نیاز به جای اجرای اسناد بالادستی

وی با بیان این‌که هم‌اینک هفت شرکت تولید دارو در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است، خاطرنشان کرد: کمبودهای دارویی امروزه یک چالش بزرگ در کشور است اما به جای این که اجرایی شدن اسناد را دنبال کنیم، به دنبال رفع کمبودها هستیم و این امر ما را از مسیر اصلی حرکت به سمت تعالی غافل کرده است.

علی روحبخش با اشاره به آغاز مهاجرت داروسازان، افزود: اگر برنامه‌ای برای تغییر رویه فعلی و نوسازی صنعت دارو نباشد، جوانان داروساز ایران به کشورهای همسایه که به شدت در حوزه دارو فعال هستند و سرمایه‌گذاری می‌کنند، جذب می‌شوند.

تهدید قاچاق و مهاجرت در صنعت دارو

وی با بیان این که احتکار و قاچاق دارو در کشور وجود دارد، ادامه داد: به‌عنوان نمونه می‌توان به کشف انبار داروهای احتکار شده در خرم آباد با ۱۴ هزار قلم انواع دارو و لوازم پزشکی به ارزش ۲۵ میلیارد ریال و کشف محموله ۶۰۰ میلیارد ریالی دارو و مکمل قاچاق در آذربایجان غربی اشاره کرد که اخبار آنها پیش از این منتشر شده است.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: صنعت دارو رشد منفی ۵.۱ درصدی را طی سال گذشته تجربه کرده است و این صنعت با قیمت‌گذاری دستوری نابود می‌شود.

کد خبر 5890834

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha