به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نقدی بعد از ظهر دوشنبه در جلسه ستاد بحران شفت به منظور آمادگی دستگاهها برای فصل زمستان و آتش سوزی در جنگلهای این شهرستان اظهار کرد: پیشگیری از وقوع هر گونه بحرانهای احتمالی و بخصوص اطفای حریق در جنگها و مراتع با توجه با کمبود امکانات از اولویت اصلی مدیریت بحران شهرستان است.
وی با بیان اینکه دستگاهها قبل از وقوع حادثه پیشگیری از بحران را انجام دهند، افزود: هنر یک اداره این است که قبل از وقوع حوادث اقدامات پیشگیرانه انجام داده و یا بعد حادثه سریعاً موضوع رسیدگی و در دستور کار قرار دهد.
نقدی با تاکید بر اینکه دستگاههای خدمات رسان برای مقابله با بحران احتمالی میبایست در آماده باش کامل باشند، ادامه داد: با توجه به وزش باد شدید و افزایش دما امکان تشدید حریق در برخی جنگلها و مراتع وجود دارد و نیاز است دستگاههای اجرایی متولی، اشرافیت و آمادگی کامل جهت جلوگیری از حریق را داشته باشند.
نیروهای تخصصی منابع طبیعی و محیط زیست برای مهار آتش مجهز باشند
فرماندار شفت با تشکر از حضور به موقع و سریع نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی، بسیجیان و مردم در محل آتش سوزی در جنگلهای سیاهمزگی گفت: نیروهای تخصصی منابع طبیعی و محیط زیست باید با تجهیزات کامل حضور پیدا کنند تا بتوانیم آتش را مهار و کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه فرماندهی میدان عملیات در زمان آتش سوزی در مناطق حفاظت شده با محیط زیست و در مناطق غیر حفاظت شده با منابع طبیعی است، اعلام کرد: خوشبختانه با همدلی که بین تمامی دستگاههای خدمات رسان بوده هماهنگیهای لازم به منظور مهار و کنترل آتش انجام گرفت.
نقدی استقرار نیرو و تجهیز ادوات اطفا حریق در پاسگاههای محیط بان به ویژه در کانونهای پرخطر آتش سوزی از جمله پاسگاه مبارک آباد را ضروری دانست و افزود: سیستم رادیویی و بی سیم جهت برقراری ارتباط در مواقع بحرانی در ایستگاههای شهرستان باید تقویت و کمبود امکانات و تجهیزات برای اطفای حریق هرچه سریعتر رفع شود.
وی با اشاره به ظرفیت قابل قبول دهیاران و شوراهای اسلامی در سطح روستاها گفت: باید به دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها نیز در این راستا آموزشهای لازم داده شود زیرا آشنایی با انواع مواد آتش زا، انواع حریق و نحوه سرایت و پیشروی آتش خصوصاً در مراتع و بیشه زارها و روشهای مقابله و پیشگیری از آتش سوزی و کنترل و اطفا حریق مهم و اساسی است.
مهار آتش در مناطق جنگلی و مراتع نیازمند آموزش است
فرماندار شفت با اشاره به اینکه مهار آتش در مناطق جنگلی و مراتع یک امر تخصصی و نیازمند آموزش افراد میباشد، ادامه داد: شهرستان شفت برای اطفای حریق در جنگلها نیازمند لوازم و تجهیزات است تا بتواند آتش را مهار و کنترل کند.
نقدی با اشاره به اینکه محل آبگیری هلی کوپتر در مواقع بحرانی در یکی از استخرهای روستای چماچا واقع در بخش مرکزی شهرستان شفت تعیین شده است، افزود: شفت دارای ۳۲ هزار هکتار جنگل است که بخشی از این جنگلها هیرکانی است که همه ساله با گرم شدن هوا شاهد وقوع آتش سوزی در برخی از این مناطق هستیم و نیازمند نگاه مدیران استان برای پیشگیری بحرانهای احتمالی هستیم.
فرماندار شفت با اشاره نزدیک شدن فصل زمستان تصریح کرد: همه دستگاههای اداری و اجرایی شهرستان شفت عضو ستاد مدیریت بحران هستند لذا باید از هم اکنون آمادگی مقابله با بحرانها و مدیریت بحران را داشته باشند.
وی با بیان اینکه با برنامه ریزی میتوان شدت بحرانها را کاهش داد، بیان کرد: بخشی از کارها و برنامه ریزی ها را قبل از اینکه بحرانی اتفاق افتد میتوان انجام داد و از این طریق شدت بحران را کاهش داد.
نقدی ادامه داد: هر زمان که بحرانی ایجاد شود، وظیفه دستگاهها است که اولویت را به حل بحران اختصاص دهند و تمام امکانات موجود در سطح شهرستان اعم از عمومی و بخش خصوصی باید در اختیار مدیریت بحران قرار گیرد.
فرماندار شفت از تشکیل کمیته مدیریت بحران در دهستانهای شهرستان شفت خبر داد و گفت: جلسه کمیته مدیریت بحران در ۴ دهستان و روستاهای بخش مرکزی و احمدسرگوراب با هماهنگی بخشداران انجام شود و صورت جلسه به فرمانداری ارسال شود.
نظر شما