به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "کریستین ساینس مانیتور" در تحلیلی نوشت : ایران به یکباره پس از انتشار سازمانهای اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه هسته ای آن مورد توجه همسایگان عرب خود - که همگی از هم پیمانان نزدیک آمریکا هستند - قرارگرفته است.
" دان مورفی" نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است: به ویژه بازیگران منطقه ای تلاش می کنند تا با ایران از طریق دیپلماتیک تعامل کنند و تحلیلگران می گویند که آنها تایید ضمنی آمریکا را دارند. مصر این هم پیمان آمریکا و تنها کشور عرب که روابط دیپلماتیک کاملی با ایران ندارد؛ هفته گذشته یک هیئت عالی رتبه را برای اولین بار از زمان انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 به تهران فرستاد. روز پنجشنبه هم روسیه اعلام کرد که کار برای نیروگاه هسته ای غیرنظامی ایران را از سر خواهد گرفت.
در ادامه این مطلب آمده است: پیشتر نیز امیر قطر از " محمود احمدی نژاد" رئیس جمهوری ایران برای سخنرانی در نشست شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرد و این اولین باری است که این امر اتفاق افتاده است. روز چهارشنبه هم ایران اعلام کرد که عربستان سعودی از احمدی نژاد برای شرکت در مناسک حج دعوت کرده و این اولین بار از انقلاب سال 1979 است که یک مقام بلندپایه ایرانی دعوت می شود.
" عماد جعد" کارشناس سیاست منطقه ای در مرکز الاهرام گفت:" قطر بدون اطلاع آمریکا نمی توانسته از احمدی نژاد دعوت کرده باشد. من فکر نمی کنم که مصر یک دیپلمات را هم بدون نوعی چراغ سبز بفرستد. همه اینها بخشی از یک راهبرد است و به نظر من این یک راهکار آمریکایی هم است تا توقف برنامه هسته ای با ایجاد یک فضای دوستانه تر ادامه یابد."
به عقیده نویسنده، راهکار کنونی بسیار شبیه به راهکاری است که نومحافظه کاران آمریکا پیش از تصمیم کشورشان برای حمله به عراق آن را بی اعتبار توصیف کردند: تحریم و تلاش دیپلماتیک محدود همراه با تهدیدهای خاموش برای استفاده از زور.
مورفی افزوده است : سپس طرفداران حمله گفتند که صدام در حال توسعه سلاحهای کشتار جمعی با بی اعتنایی به تحریمهای سازمان ملل متحد است و اینکه چنین اقدامهایی کافی نیست. در حالی که این سلاحها درعراق کشف نشد؛ تحلیلگرانی همچون جعد گفتند که حمله آمریکا به عراق به عنوان اشاره ای برای تغییر مسیر ایران قطعی بود.
ساینس مانیتور خاطر نشان کرده است : در واقع درحالی که این استقبال از سوی کشورهای عربی ممکن است در نتیجه گزارش نهادهای امنیتی آمریکا باشد، اما نگرانیها باقی است و آمریکا برای تحریمهای سخت تر علیه ایران تلاش می کند و از حمایت فرانسه و انگلیس برخوردار است. حتی برخی نومحافظه کاران آمریکایی می گویند که مسیر تحریمها همچنان بهترین مسیر است.
یک دیپلمات غربی در قاهره که خواست نامش فاش نشود،مدعی شد: ایجاد فضایی برای مانور اصلاح طلبان در ایران یک دلیل برای نزدیکی مصر و عربستان است.
در پایان این مطلب آمده است : احمدی نژاد در گفتگو با هیئت مصری خواستار عادی سازی سریع در روابط دو کشور شد و در جمع خبرنگاران گفت که آماده است تا به مصر برود.
نظر شما