۲۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۴:۵۴

معاون وزیر بهداشت خبر داد:

رشد 35 درصدی تولید مقالات علوم پزشکی کشور / رشد منفی بودجه مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی

رشد 35 درصدی تولید مقالات علوم پزشکی کشور / رشد منفی بودجه مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی

محمد واسعی با اشاره به رشد 35 درصدی تعداد مقالات علوم پزشکی گفت: اقبال مقالات به نمایه های بین المللی به دلیل امکان دیده شدن بیشتر افزایش داشته است و اگر ISC نیز بتواند مقالات خوبی را نمایه کند و به خوبی به آن ارجاع شود به یک نمایه بین المللی از متن کشورهای اسلامی تبدیل می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد واسعی امروز در مراسم افتتاحیه بزرگداشت پژوهش و فناوری در سالن همایشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به لزوم رشد بودجه های تحقیقاتی خاطرنشان کرد: قوانین تخصیص بودجه باید به صورت شفاف باشد تا بودجه ها به شکل کنونی به مراکز تعلق نگیرد. در واقع بودجه از زمانی که مورد نگارش قرار می گیرد تا زمانی که بدست بهره برداران آن در حوزه پژوهش برسد مورد تغییر قرار می گیرد.

واسعی تأکید کرد: با توجه به ماده 49 قانون استقلال دانشگاهها باید برای ابلاغ بودجه ها اعتماد بیشتری صورت گیرد.

وی صدور شناسنامه مستقل و بر اساس بودجه برای مراکز تحقیقاتی کشور را ضروری خواند و گفت: متاسفانه با وجود رشد موثر تعداد مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی اما هنوز این مراکز شناسنامه تحقیقاتی ندارند و برای آنها بودجه مستقلی از سوی معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری یا همان سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق تعیین نشده است.

واسعی با اشاره به برنامه ریزی، سیاستگذاری و تعیین خط مشی های پژوهشی در وزارت بهداشت برای تعیین مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی برتر در حوزه علوم پزشکی گفت: ما در این برنامه ریزی چرخه تحقیقات را برپایه سلامت قرار می دهیم و هر 5 سال یکبار به عنوان وظیفه سیاستگذاری مراکز تحقیقاتی را تقویت و مراکز دیگری ایجاد می کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: محورهایی مانند تولید دانش، توانمندسازی و حاکمیت رهبری از جمله شاخص های ارزیابی مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای علوم پزشکی است.

وی رشد اعضای هیئت علمی را مطلوب اما ناکافی دانست و گفت: در طول 4 سال گذشته این رشد به نسبت پتانسیل واقعی دانشگاهها ناکافی بوده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت رشد بودجه مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای علوم پزشکی را در دو حوزه آموزش و پژوهش به طور کلی منفی برشمرد و گفت: رشد بودجه مراکز رشد 8/3 درصد و رشد بودجه پژوهشی دانشگاهها 8/1 درصد بود که در مجموع با احتساب رشد منفی بخش آموزش ، به طور کلی این رشد در دو حوزه آموزش و پژوهش 10 درصد منفی بوده است.

وی به رشد تولیدات علمی کشور در 10 سال گذشته و رتبه ایران در رده 41 در سایت های نمایه شده بین المللی در 10 سال پیش اشاره کرد و گفت: در مجموع مقالات کشور عربستان برتر است اما با توجه به رشد دو برابری ایران طی این مدت اکنون ایران در رتبه بیست و نهم جهانی قرار دارد و رتبه اول متعلق به کشور آمریکا و رتبه دوازدهم نیز متعلق به کشور ترکیه است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ایران را رتبه اول منطقه و در میان کشورهای اسلامی در زمینه تعداد مقالات علمی منتشر شده برشمرد و گفت: با توجه به اینکه در 10 ماهه اول سال 2007 ما رشد خوبی از نظر تعداد مقالات داشته ایم تنها یک جهش کوچک لازم است که از تعداد مقالات رژیم اشغالگر قدس نیز پیشی بگیریم.

وی با بیان اینکه در سال آینده شاخص ارزیابی H.index استفاده خواهد شد، یاد آور شد: در این شاخص ارزیابی برآیند میزان ارجاع به مقالات و تعداد محققان مورد توجه قرار می گیرد. البته در حال حاضر به دلیل اینکه محققان ایرانی در مجلات داخل کشور مقالات خود را به چاپ می رسانند نمی توان به طور دقیق برآیند این شاخص را بدست آورد.

واسعی اظهار داشت: مجلات علمی - پژوهشی داخل کشور باید در سایت های بین المللی نمایه شوند و از سوی دیگر محققان نیز باید به چاپ مقالات خود در مجلات معتبر بین المللی تشویق شوند.

وی بر لزوم تعریف واحد پژوهش کاری را در کشور تأکید کرد و گفت: با تعریف این کار باید ارزش واقعی فعالیت پژوهش را مشخص کنیم و ارزش گذاری بیشتری برای نیروی انسانی قائل شویم.

کد خبر 604947

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha