۳ بهمن ۱۳۸۶، ۱۶:۰۶

رازقی خبر داد:

توجه دولت نهم به توسعه آموزش عالی بی سابقه است / تخصیص اعتبار به دانشگاهها بر اساس میزان اجرای پروژه های عمرانی

توجه دولت نهم به توسعه آموزش عالی بی سابقه است / تخصیص اعتبار به دانشگاهها بر اساس میزان اجرای پروژه های عمرانی

معاون طرح و توسعه وزارت علوم گفت: اعتباراتی که از سال 1376 تا 86 به وزارت علوم اختصاص یافته تا سال 79 روند رشد ثابتی داشته ولی در سه سال اخیر افزایش مناسبی را در پیش رو گرفته و درصد رشد بودجه آموزش عالی در این سه سال 45 درصد بیش از 8 سال گذشته بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حمید رضا رازقی امروز در دانشگاه یزد با اشاره به تاریخچه آموزش عالی در کشور و تاسیس وزارت علوم در سال 1346 و تصویب قانون هیئت های امنا در سال 1350 اظهار داشت : در همان زمان ضرورت اداره دانشگاه به صورت هیئت امنایی احساس شده بود و مواردی از قبیل تدوین دستور العملها تسهیل در امور دانشگاهها، تقویت موانع حقوقی اداری و مالی برای وسعت اختیارات دانشگاهها تقویت ارتباطات و مناسبات با صنایع و کارخانجات، حمایت از اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاهها تصویب برنامه های توسعه دانشگاهها و مراکز پژوهشی تصویب اعتبارات و ایجاد تسهیلات برای طرح ها و متنوع کردن منابع تامین اعتبارات در دانشگاهها از جمله وظایف این هیئت ها به تصویب رسید.

وی افزود: اصولا یکی از وظایف مهم هیئت های امنا یافتن راه کارهایی برای تامین امور مالی دانشگاهها از طریق غیر دولتی است که لازمه آن مشارکت مسئولان محلی ومنطقه ای در ساخت و سازهای دانشگاهی است.

معاون طرح و توسعه وزارت علوم با بیان اینکه اکنون مسئولان دانشگاهها موظفند راهکارهایی برای در آمدزایی دانشگاهها به غیر از بودجه های دولتی ارائه دهند، گفت: هم اکنون در دولت و مجلس این مسئله مطرح است که با توجه به پررنگ شدن نقش هیئت های امنا در دانشگاهها بودجه پرداختی به این مراکز باید به نوعی کمک تلقی شود و نباید فقط به این بودجه در انجام امور دانشگاهها تکیه کرد زیرا هیئت های امنا باید بخشی از بودجه های دانشگاهی را از طریق دیگر جذب کنند و برای در آمدزایی دانشگاهها بیاندیشند.

وی همچنین با اشاره به اجرای چهار برنامه توسعه در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و اهداف و محورهای عمده آن در بخش آموزش عالی در خصوص اهداف برنامه چهارم توسعه اظهار داشت: در برنامه چهارم توسعه مبنای برنامه آموزش عالی مبتنی بر دانایی محوری بود یعنی لازمه توسعه همه جانبه در کشور توجه بیشتر به آموزش عالی و به خصوص بخش پژوهشی و فعالیت پارکهای علم و فناوری را می طلبید که این موضوع در سالهای اخیر مطالبه شده است.

دکتر رازقی با بیان اینکه مسئله اصلی در مواردی از قبلی پژوهش و تولید علم بحث تامین مالی این مباحث است گفت: معاونان اداری و مالی دانشگاهها باید نوعی بازنگری در هزینه نمودن بودجه دانشگاهها داشته باشند تا بودجه هر قسمت در بخش خود هزینه شود.

وی همچنین با اشاره به سفرهای  استانی هیئت دولت و تصویب  موارد متعدد در خصوص توسعه آموزش عالی در این سفرها گفت: در این سفرها علاوه بر آشنایی مسئولان وزارت علوم با مسائل و مشکلات دانشگاهها از نزدیک سعی بر این بوده که فضاهای دانشگاهی به سرانه میانگین ملی رسانده شود و اگر اندکی از مصوبات هنوز به صورت کامل اجرایی نشده به دلیل به کار رفتن موارد کلی در این مصوبات است که طبیعتا  این امور در دو یا سه سال انجام نمی گیرد و برخی از مصوبات هم بار مالی سنگینی دارد و کار اجرایی فراوانی را می طلبد که به مرور زمان کانال اجرایی خود را پیدا می کند.

معاون طرح و توسعه وزارت علوم در ارتباط با تنظیم برنامه پنجم توسعه و ارائه پیشنهادات در این خصوص اظهار داشت: در این خصوص یک گروه کاری در وزارت علوم مشغول کار است و طبیعا ارائه راهکارها و پیشنهادات از طرف دانشگاهیان این گروه کاری را در برنامه ریزی صحیح و مطمئن رهنمون خواهد بود.

وی در خصوص موارد اجرایی در برنامه چهارم توسعه در بخش آموزش عالی اظهار داشت: از نقاط قوت این برنامه می توان به تاکید در توسعه مبتنی بر دانایی و قانونمد کردن هیئت های امنای دانشگاهها اشاره کرد و عدم توجه کافی به اهداف کمی بخصوص در توسعه دانشگاهها را می توان به عنوان یکی از ایرادات به این برنامه قلمداد کرد.

دکتر رازقی افزود: مثلا در قانون برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده برای ساخت فضاهای آموزشی و عمرانی خوابگاهی و ورزشی دانشگاهها می توان از در آمدهای مالیاتی استفاده کرد که ما کمتر از این مورد استفاده کرده ایم .

وی با اشاره به تنظیم بودجه سال 87 دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور گفت : در سال 85 و 86 بودجه دانشگاهها بر اساس سرانه دانشجویی تنظیم شد و امسال هم برای تنظیم بودجه سال آینده از همین روش استفاده کرده ایم و در این خصوص نظرات و پیشنهادات و راهکارهای همه مسئولان دانشگاهی و بخصوص فعالیت همه جانبه هیئت های امنا در جهت کاهش وابستگی بودجه دانشگاهها به دولت را خواستاریم.

دکتر رازقی با تاکید بر تقویت دفاتر فنی دانشگاهها گفت: از سال آینده تخصیص اعتبار به دانشگاههایی تعلق می گیرد که بتوانند  پروژه های عمرانی خود را به پیش ببرند و در این مورد نظارت مستقیم و مستمر اعمال می شود و تخلفات فنی دانشگاهها مد نظر قرار می گیرد.

کد خبر 626097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha