۹ بهمن ۱۳۸۶، ۱۴:۰۷

شیر مادر آنتی آسم طبیعی است

شیر مادر آنتی آسم طبیعی است

محققان فرانسوی در بررسیهای خود دریافتند که شیر مادر همانند یک "آنتی آسم" طبیعی عمل می کند و می تواند از بیماری آسم آلرژیکی پیشگیری کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه که نتایج تحقیقات خود را در مجله "نیچر پزشکی" منتشر کرده اند، نشان دادند که شیر مادر خاصیت "آنتی آسم" دارد.

به اعتقاد این پژوهشگران، ذرات آلرژیزای حاضر در هوا به طور طبیعی از طریق شیر مادر به فرزند می رسند. به این ترتیب نوزادان تحمل در مقابل موادی که واکنشهای آلرژیکی را در افراد مبتلا به آسم برمی انگیزد، توسعه می دهند چرا که سیستم ایمنی این نوزادان اجازه ورود یک عامل خارجی را می دهد و در این مورد مکانیزمهای دفاعی این دستگاه عمل نمی کنند. در حدود 300 میلیون نفر در تمام دنیا مبتلا به آسم هستند.

این دانشمندان به منظور بررسی این مسئله که چرا با وجود این مکانیزم، نوزادانی که شیر مادر را می خوردند در مقابل این مواد آلرژیزا مقاوم هستند ذرات آلرژیزا را در هوای محیط زندگی گروهی از موشها که در مرحله شیرخوارگی بودند، پراکندند. نتایج این آزمایش نشان داد که حضور یک "پاد زهر" که هم در شیر مادر و هم در بدن ارگانیسم وجود دارد مانع عملکرد این ذرات آلرژیزا در سیستم ایمنی می شوند.

به گفته این پژوهشگران، این پاد زهرها ارتباطی با پادتنهایی که پیش از تولد از مادر به فرزند می رسند ندارد بلکه حضور فاکتور رشد تبدیل کننده بتا (Tgf-beta) که سیستم ایمنی را آرام می کند و به وسیله لنفوسیتهای کمک کننده "تی" متعادل می شود در این فرایند نقش مهمی ایفا می کند.

کد خبر 629304

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha