پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۱ بهمن ۱۴۰۳، ۲۱:۲۳

انقلاب اسلامی؛ روایتی تصویری از حماسه‌آفرینی مردم سبزوار در سال ۵۷

انقلاب اسلامی؛ روایتی تصویری از حماسه‌آفرینی مردم سبزوار در سال ۵۷

مشهد- مستند انقلاب اسلامی با انتشار تصاویر نادیده از تظاهرات و مبارزات مردمی، فداکاری و ایستادگی مردم سبزوار در سال ۱۳۵۷ برای پیروزی انقلاب اسلامی را به تصویر می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مستند انقلاب اسلامی با انتشار تصاویر نادیده از تظاهرات و مبارزات مردمی، فداکاری و ایستادگی مردم سبزوار در سال ۱۳۵۷ برای پیروزی انقلاب اسلامی را به تصویر می‌کشد. این مستند، سندی ارزشمند از نقش تعیین‌کننده‌ی این شهر در شکل‌گیری انقلاب است.

در روزهایی که مدارس در مهرماه ۱۳۵۷ تعطیل شده بودند و دغدغه‌ی دانش‌آموزان و مردم سبزوار چیزی جز انقلاب و مبارزه با رژیم شاه نبود، علی میرقطبی با دوربین ۸ میلیمتری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تلاش کرد تا وقایع آن روزها را ثبت کند.

او با حلقه‌های فیلم سه دقیقه‌ای به محل تجمع مردم می‌رفت و تنها صحنه‌های کلیدی را ثبت می‌کرد. در پی تعطیلی دبیرستان اسرار و آغاز راهپیمایی دانش‌آموزان، درگیری‌هایی رخ داد و تعدادی از دانش‌آموزان مجروح شدند. در واکنش، برخی به مغازه‌های مشروب‌فروشی حمله کرده و سینما آریا را به آتش کشیدند. تصویری که میرقطبی از سینمای سوخته ثبت کرد، گویای خشم و انزجار مردم از مظاهر فساد و وابستگی بود.

در آستانه‌ی ماه محرم ۵۷، روحانیون و انقلابیون سبزوار به مناطق اطراف شهر رفتند تا پیام انقلاب را به گوش مردم برسانند. در آرامگاه بیهقی، مردم روستا گرد هم آمده و به سخنان روحانی‌ای گوش می‌دادند که در محاصره‌ی مأموران مسلح سخن می‌گفت. علی میرقطبی با وجود امکانات محدود، با خلاقیت و با استفاده از دوربین روی دست، از زوایای مختلف به فیلمبرداری می‌پرداخت و با ضبط شعارها، سخنرانی‌ها و نوحه‌خوانی‌ها، سعی در ثبت کامل وقایع داشت.

دو روز پس از عاشورا، شایعه‌ی تظاهرات طرفداران شاه خشم مردم را برانگیخت. روستاییان با کامیون‌هایی پر از چوب به شهر آمدند و در چهارراه بیهق تجمع کردند. با رسیدن طرفداران شاه به چهارراه، درگیری آغاز شد و مردم موتورسیکلت یکی از آن‌ها را به آتش کشیدند. میرقطبی این صحنه‌ها را از پشت‌بام مسجد جامع ثبت کرد تا آسیبی به دوربینش نرسد.

در آن روزها، مردم روستاها هر روز برای تظاهرات به سبزوار می‌آمدند و هر روستا پرچم و پلاکاردی مخصوص به خود داشت. میرقطبی با ثبت این صحنه‌ها، اتحاد و همدلی مردم را به تصویر می‌کشید. صحنه‌ای به‌یادماندنی از این مستند، حضور زنان در حصار مردان، از مکتب نرجس تا مسجد جامع، در اعتراض به قانون کشف حجاب رضاخانی است.

مستند "انقلاب اسلامی" با نمایش فداکاری و رشادت‌های مردم سبزوار، که با اهدای خون خود پای انقلاب ایستادند، در فضای عطرآگین مزار شهدا به پایان می‌رسد. این مستند، گواهی است بر نقش بی‌بدیل مردم سبزوار در پیروزی انقلاب اسلامی.

کد خبر 6374096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha