خبرگزاری مهر، گروه استانها: هر ساله با تحویل سال نو رهبر معظم انقلاب اسلامی در صحبتهای نوروزی خودشان شعاری را برای آن سال اعلام میکنند تا نقشه راهی برای مسئولان و مقامات ارشد نظام در پیشرفت برنامهها باشد.
امسال نیز رهبر معظم انقلاب با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی «سرمایه گذاری برای تولید» را به عنوان شعار سال ۱۴۰۴ انتخاب کردند و فرمودند: اگر سرمایه در راه تولید به کار رفت، دیگر به سمت کارهای مضر مثل خرید طلا، خرید ارز و امثال اینها نخواهد رفت.
در زیر صحبتهای مسئولان استانهای کشور را درباره شعار سال میخوانید.
شعار سال ۱۴۰۴ دریچههای امید به سمت بهبود معیشت مردم
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی چند سالی است شعار سال ۱۴۰۴ را بر مبنای تولید نامگذاری میکنند، اظهار کرد: این مهم ضرورت رونق تولید را در راستای توسعه کشور میرساند که در معیشت مردم اثرگذار خواهد بود و شرایط کشور را به سمت دریچههای پرامید سوق میدهد.
حجتالاسلام برومند رازیانی افزود: قطعاً با این شعار رهبری و تأکیدات ایشان مبنی بر اینکه اگر سرمایه در راه تولید به کار برود بسیاری از کارهای مضر همچون خرید طلا و ارز حل میشود، افزود: بیشک ادارات فرهنگی نیز در راستای تحقق این مهم باید برنامهریزی کنند تا با فرهنگسازی سرمایهها به سمت تولید و پیشرفت کشور جهت داده شود.
وی با بیان اینکه کردستان سرشار از ظرفیتهای فراوان فرهنگی، اقتصادی، گردشگری، کشاورزی، مرز مشترک با عراق است، بیان کرد: مهمترین ظرفیت استان کردستان نیروی انسانی است که باید از این ظرفیت به بهترین شیوه استفاده کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان گفت: استفاده از ظرفیت نخبگان، اندیشمندان، کارشناسان و صاحبنظران در تحقق شعار سال باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و رسانههای رسمی و غیررسمی کشور نیز افکار عمومی را به سمت این مهم سوق دهند.
متن کامل را اینجا بخوانید.
گفتمانسازی و فرهنگسازی، لازمه تحقق شعار سال است
حجتالاسلام محمد میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر مقوله سرمایهگذاری برای تولید اظهار کرد: نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب، یک نقشه راه دقیق برای حرکت کشور به سمت پیشرفت و تعالی است. در سالهای اخیر، مباحث اقتصادی محور اصلی شعارهای سال بوده و این امر نشاندهنده اولویت داشتن اقتصاد در نگاه رهبری است.
وی افزود: سرمایهگذاری برای تولید، نهتنها زمینهساز افزایش اشتغال و رونق اقتصادی خواهد شد، بلکه عاملی برای تحقق عدالت اجتماعی و کاهش آسیبهای اقتصادی و اجتماعی نیز محسوب میشود. ازاینرو، همه دستگاهها و نهادهای اجرایی، اقتصادی و فرهنگی باید در این مسیر گام بردارند و وظایف خود را بهدرستی ایفا کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه، فرهنگسازی و تبیین اهمیت سرمایهگذاری برای تولید را از جمله وظایف نهادهای فرهنگی و تبلیغی دانست و خاطرنشان کرد: برای تحقق این شعار، باید گفتمانسازی گستردهای در جامعه صورت گیرد. علما، مبلغین دینی، رسانهها و اصحاب فرهنگ و هنر میتوانند نقش مؤثری در ترویج فرهنگ حمایت از تولید داخلی و سرمایهگذاری ایفا کنند.
وی با اشاره به جایگاه مهم سرمایهگذاران در رونق تولید، تصریح کرد: سرمایهگذاران داخلی باید مورد حمایت قرار گیرند و از موانع و چالشهای پیش روی آنها کاسته شود. ایجاد امنیت اقتصادی، کاهش بروکراسیهای اداری، حمایتهای قانونی و تسهیل شرایط برای کارآفرینان، لازمه جذب و تقویت سرمایهگذاری در کشور است.
حجتالاسلام میرزایی تأکید کرد: همچنین نقش مردم در این عرصه بسیار مهم است. حمایت از تولید ملی و مصرف کالاهای داخلی میتواند زمینهساز افزایش سرمایهگذاری و توسعه اقتصادی کشور باشد. این امر نیازمند آگاهیبخشی و ترغیب جامعه به سمت انتخابهای آگاهانه در حوزه مصرف است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه در پایان با اشاره به مسئولیتهای نهادهای فرهنگی و تبلیغی در سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی بهعنوان یک نهاد فرهنگی، در راستای گفتمانسازی و ترویج فرهنگ سرمایهگذاری برای تولید، برنامههای متعددی را در دستور کار قرار داده است. امید است با همافزایی میان نهادهای مختلف، شاهد تحقق این شعار و پیشرفت اقتصادی کشور باشیم.
انجام زیرساختهای فرهنگی در راستای سرمایه گذاری برای تولید
حجت الاسلام والمسلمین مهدی ولایی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شعار سال ۱۴۰۴ گفت: آغاز سال جدید با شبهای قدر تقارن پیدا کرده و امیدواریم نوید بخش این باشد سال آینده به برکت مولی الموحدین سالی پر از برکت و معنویت باشد.
وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند سال گذشته پر از فراز و فرودهایی بود که به نوعی با سال ۱۳۶۰ قیاس فرمودند و از شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی شهید رئیسی تا جنگ غزه و تحولات منطقه و جریانات سیاسی سراسر جهان رخ داد.
همچنین وی در زمینه ویژگیهای سال گذشته اذعان کرد: سال گذشته دارای ویژگیهایی بود و از آن جمله میتوان به حمایت کشورهای دوست مستضعفین همچون یمن، ایران و لبنان اشاره کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی البرز ادامه داد: استکبار جهانی حقیقت خودش را بی پرده به مردم نشان داد و اسرائیل پلید نزد مردم جهان منفور تر شد و آمریکا به عنوان حامی جدی توطئههایش برملا تر شد و مقاومت غزه و فلسطین، فقدان سید حسن نصراله سید مقاومت جان سوز بود اما برای قوت دوباره حزب الله ستودنی بود.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهایی که برای مردم ایران مثال زدنی در طول تاریخ میشود استحکام ایران در فقدان ریاست جمهور باور نکردنی تلقی میشد و همه این فراز و فرودها باعث شد به نوعی برای جهانیان جایگاه ایران و جبهه مقاومت مشخص شود.
حجت الاسلام ولایی با اشاره به اینکه متأسفانه به دلیل اتفاقات سال گذشته جریان اقتصادی و جهش تولید امکان بروز کامل نداشت تصریح کرد: شرایط متأسفانه خیلی مطلوب نبود و لازم است در سال جاری و جدید با هدف گیری دقیقتر و سرمایه گذاری در بخش تولید جبران شود.
وی تاکید کرد: مردم، دولتمردان و مسئولین از روز اول عزم این را کنند که سرمایههای خود را در جهت تولید کشور سرمایه گذاری کنند و به جای خرید برخی موارد همچون خرید دلار و ارز ظرفیتها را به سمت افزایش تولید ببرند.
وی یادآور شد: مسئولین باید زیرساختهای این امر را فراهم کنند و مردم باید سرمایههای خرد و کلان خود را با نگاهی که رهبری فرمودند هدفمند کنند و ما هم در کنار مردم و مسئولین برای فرهنگ سازی این امر خطیر تلاش میکنیم.
تلاش برای افزایش سرمایه گذاری در تولید و اشتغال در سیستان و بلوچستان
خلیل احمد سلامی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن عرض تسلیت ایام لیالی قدر و تبریک عید باستانی نوروز، با اشاره به نام گذاری شعار امسال به عنوان «سرمایه گذاری در تولید» توسط مقام معظم رهبری از اولویت قرار گرفتن برنامههایی برای تحقق این شعار در حوزه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: این رویکرد، محور اصلی توسعه اقتصادی و رفع محرومیت در مناطق مختلف استانی به مثل سیستان و بلوچستان است.
وی با اشاره به ظرفیتهای سیستان و بلوچستان در بخشهای مختلف ادامه داد: پراکندگی جغرافیایی و جمعیتی در سیستان و بلوچستان با داشتن آب و هوای چهارفصل و ظرفیتهای معدن، دریا، کشاورزی، مرز و غیره، فرصتی برای مشارکت همه جانبه جوامع محلی و کاهش نابرابریها و تحقق این شعار در سطح این خطه پهناور ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: جوامع محلی با بهره گیری از ظرفیتهای بخش تعاون میتوانند با دریافت تسهیلات و امتیازات ویژه و حمایت لازم از سوی مسئولان ضمن افزایش تولید، اشتغال قابل توجهی را در سطح سیستان و بلوچستان ایجاد کنند و گامی در زمینه توسعه منطقه بردارند و در این راستا از همه جوانان و علاقمندان و دارای توان و علم کافی دعوت میکنیم تا در این حوزه ورود کنند.
سلامی در پایان با تأکید بر اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان با تکیه بر منابع خدادادی و نیروی انسانی متعهد، به الگویی برای تبدیل تهدیدهای جغرافیایی به فرصتهای تولیدی تبدیل خواهد شد و در این مسیر ما نیروی همراه با جوانان و مردم خواهیم بود.
شعار «سرمایهگذاری برای تولید» نشان دهنده لزوم تقویت تولید در کشور است
سیدمحمد مولوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: انتخاب شعار «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، بیانگر اهمیت و ضرورت توجه به اقتصاد ایران اسلامی در شرایط کنونی است. در هر زمانی که به فرمایشات مقام معظم رهبری توجه شده، شاهد پیشرفت و موفقیتهای بزرگی در کشور بودهایم.
وی افزود: ترکیب مهار تورم با رشد تولید، پیامی بسیار مهم به همراه دارد و آن پیام این است که اگر تولیدکننده موفق باشد، طبیعتاً تورم نیز کاهش خواهد یافت.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بروکراسیهای پیچیده و غیرضروری برای تولیدکنندگان باید به طور جدی مورد بازنگری قرار گیرد و باید به گونهای عمل شود که هر فردی که با رویکردهای شخصی و غیرتخصصی در مسیر صنعتگران مانعتراشی کند، به صورت قاطع و قانونی با وی برخورد شود.
مولوی توضیح داد: به عنوان مثال، زمانی که یک فرد تصمیم میگیرد کار تولیدی خود را با راهاندازی کارگاهی کوچک آغاز کند، نباید فرآیند دریافت انشعابات آب، برق، گاز و … به گونهای پیچیده و دشوار باشد که آن فرد از این کار منصرف شود.
وی تصریح کرد: باید شرایطی فراهم شود که برای تولیدکنندگان فرش قرمز پهن شود، نه اینکه بخشنامهها به صورت خلقالساعه و بدون در نظر گرفتن شرایط عملیاتی صادر شود. اشتغالزایی، افزایش ارزش پول ملی، ارزآوری از طریق صادرات و کاهش تورم تنها بخشی از تأثیرات مثبت حضور تولیدکنندگان در چرخه اقتصاد هستند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم توجه دولت به حمایت بانکها از تولیدکنندگان، گفت: متأسفانه در برخی موارد، بانکها برای یک قسط معوقه، سختترین اقدامات را علیه واحدهای تولیدی انجام داده و موجب تعطیلی آنها میشوند.
موانع سرمایهگذاری و تولید باید با راهکارهای علمی و عملی برطرف شود
علی محمدیان، یکی از سرمایهگذاران حوزه تولید و صنعت، در گفتگو با خبرنگار مهر، به بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای علمی برای حل آنها پرداخت.
محمدیان با اشاره به اهمیت ثبات اقتصادی برای جذب سرمایهگذاری گفت: یکی از مهمترین عواملی که سرمایهگذاران را از ورود به عرصه تولید دلسرد میکند، نوسانات شدید اقتصادی است. نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و هزینههای تولید به شکل غیرقابل پیشبینی تغییر میکنند و این مسئله باعث میشود سرمایهگذار نتواند با اطمینان برای آینده برنامهریزی کند.
وی ادامه داد: برای حل این مشکل، دولت باید سیاستهای اقتصادی خود را بر مبنای ثبات و پیشبینیپذیری تنظیم کند. ایجاد ثبات در بازار ارز، کنترل تورم، شفافیت در سیاستهای مالی و جلوگیری از تغییرات ناگهانی در قوانین اقتصادی، اقداماتی هستند که میتوانند امنیت روانی لازم را برای سرمایهگذاران فراهم کنند.
این سرمایهگذار بروکراسی پیچیده و طولانیمدت را از مهمترین موانع سرمایهگذاری دانست و اظهار کرد: متأسفانه برای راهاندازی یک واحد تولیدی، باید از دهها نهاد مجوز دریافت کرد که این فرآیند نهتنها زمانبر است، بلکه باعث افزایش هزینهها و ایجاد فساد اداری نیز میشود. بسیاری از سرمایهگذاران به دلیل همین مشکلات، عطای سرمایهگذاری را به لقایش میبخشند.
گزارش کامل اینجا بخوانید.
فرهنگ سازی و تبلیغ عامل مهم در تحقق شعار «سرمایه گذاری برای تولید»
حجت الاسلام قاسم جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با گرامی داشت سال جدید و تقارن آن با ایام سوگواری شهادت حضرت علی (ع) و ایام پر فیض شبهای قدر، در سخنانی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی خود شعار امسال را «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری کرد.
وی تولید همراه با سرمایه گذاری را عامل مهم در جهش اقتصادی برشمرد و افزود: یکی از مسائل مهم اقتصاد در کشور سرمایهگذاریهای تولیدی بوده و تولید آن وقتی جهش پیدا میکند که سرمایهگذاری انجام شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل خاطر نشان کرد: سرمایهگذاری عمدتاً از سوی مردم باید انجام شود و دولت شیوههای مختلفش را برنامهریزی کند لذا در مواقعی که مردم توانایی سرمایهگذاری ندارند، دولت هم میتواند وارد میدان وارد شده و امور را تسهیل بخشد.
حجت الاسلام جعفرزاده سرمایهگذاری برای تولید را یکی از مسائل لازم برای اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: برطرف کردن مشکل معیشت مردم به تولید و گردش چرخه اقتصادی وابسته است و باید در این امر سرمایه گذاری را اساس کار قرار داد.
زمینه تحقق شعار «سرمایهگذاری برای تولید» در فارس فراهم است
محمود رضایی کوچی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردند باید گفت تولید، مورد نیاز جامعه است و ما برای اینکه هم اشتغال ایجاد شده و هم شرایط معیشتی و اقتصادی کشور مناسبتر شود باید به سمت تولید برویم.
وی با بیان اینکه تولید از راههای مختلف منجر به افزایش سرمایه اجتماعی، بهبود وضعیت اقتصادی و بهتر شدن زندگی آحاد جامعه است، افزود: ما هم در استان فارس باید سعی کنیم در حوزه عمرانی آنچه که برای تولید اهمیت دارد و پیشنیاز و زیرساخت است را فراهم کنیم.
رضایی کوچی با تاکید بر ظرفیتها و پتانسیلهای قابل توجه استان فارس افزود: ما در حوزه معادن شرایط مناسبی داریم، در حوزه سرمایه گذاری در بحث گاز و نفت و پتروشیمیها شرایط مناسب است البته در مورد صنایع آب و برق به دلیل خشکسالیهای پی در پی ظرفیت کمتر است اما به هر حال در حوزه کشاورزی که نیاز به آب دارد باید به شکل منطقی کار دنبال شود و بر اساس الگوی کشت پیش رود تا بهرهبرداری مناسب باشد.
وی گریزی نیز به بحث گردشگری زد و گفت: در بحث گردشگری استان فارس جز اولویتهای اول کشور است و پیشبینی میشود امسال ۵ میلیون نفر مسافر نوروزی داشته باشیم، چرا که فارس علاوه بر ظرفیت گردشگری تاریخی، فرهنگی و طبیعی، جاذبه گردشگری نیز دارد، همچنین فارس قطب سلامت کشور است و از این حیث هم ظرفیت دارد.
وی افزود: بنابراین چون فارس در مسیر ارتباطی شمال به جنوب و شرق و غرب است با توجه به جمعیت بالایی هم که دارد میتوان از نعمات و ظرفیتها و برکات استان بیشتر استفاده کرد تا هم استانیها نیز از این ظرفیتها بیشتر بهرهمند شوند.
معاون عمرانی استاندار فارس ادامه داد: استان فارس پسکرانه خلیج فارس هم هست و میتواند ارتباطات خوبی هم با کشورهای حوزه خلیج فارس داشته باشد که این هم میتواند ظرفیت مضاعفی ایجاد کند، همچنین که تعدادی از فارسیها هم ساکن کشورهای حوزه خلیج فارس علاقهمند به سرمایه گذاری در کشور هستند.
سرمایه گذاری در تولید به اشتغالزایی، تقویت پول ملی و مهار تورم میانجامد
محمد امامی امین با تأکید بر هوشمندانه بودن انتخاب این شعار، تولید را «موتور محرک اقتصاد» دانست و خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در این بخش نه تنها به اشتغالزایی و افزایش عرضه کالاها میانجامد، بلکه با کاهش وابستگی به واردات، تقویت پول ملی و مهار تورم را در پی خواهد داشت.
به گفته وی، در شرایط کنونی که تحریمها همچنان سایه بر صنایع کشور انداخته، نوسازی خطوط تولید از طریق جذب سرمایههای داخلی و خارجی یک «ضرورت اجتناب ناپذیر» است.
این کارشناس اقتصادی، مهمترین مانع سرمایه گذاری در بخش تولید را «متغیر بودن قوانین اقتصادی» عنوان کرد و افزود: سرمایه گذاران برای ورود به عرصه تولید نیازمند اطمینان از تداوم سیاستها و قوانین بالا دستی هستند، اما تغییرات مکرر مقررات، به اعتماد اصحاب تولید لطمه میزند.
وی دسترسی محدود به منابع مالی ارزان قیمت، حاکم بودن روابط بر ضوابط و طولانی بودن فرآیندهای مجوزدهی را از دیگر موانع جدی برشمرد و اذعان کرد: نرخ سود بانکی بالا در تضاد کامل با سودآوری بخش تولید قرار دارد و توسعه سرمایه گذاری در زمینه تولید را کاهش میدهد.
متن کامل را در اینجا بخوانید.
اولویت اول ما حمایت از تولید و سرمایهگذاری است
استاندار لرستان، بیان داشت: در این راستا با تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی پنجساله استان که حاصل بیش از هزار ساعت نفر کارشناسی است، برنامه را در دستور کار قرار دادیم.
شاهرخی با تأکید بر اینکه در این برنامه مسیر حرکت توسعه استان بهوضوح و روشنبیان شده است، گفت: این برنامه برای همه استان است، چرا که ما اعتقاد داریم که همه نقاط استان از امکانات استان استفاده کنند، تمامی مردم عزیز در سراسر استان باید از نعمتها و امکاناتی که خداوند به استان داده، بهرهبرداری کنند، برایناساس برنامه برای ۱۲ شهرستان تعریف شده است.
وی ادامه داد: مسائل و موضوعات شاخصی که در برنامه دیده شده، این بوده که اولویتهای مدنظر را بتوانیم بهپیش ببریم، مهمترین اولویتی که در این برنامه پیشبینیشده توجه به اشتغال و معیشت مردم است، اگر بنا باشد معیشت مردم ارتقا پیدا کند، نیاز است که حتماً هم مشاغل موجود را حفظ کنیم و ارتقا دهیم و هم مشاغل جدید را برای عزیزانی که شغل ندارند ایجاد کنیم.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه اگر شغل ایجاد کردیم و درآمد بالا رفت، مسلماً معیشت مردم هم بهبود خواهد یافت، گفت: بنابراین اولویت اول ما برای تحقق این هدف مهم حمایت از تولید و سرمایهگذاری است.
متن کامل را اینجا بخوانید.
شعار سال با همدلی مردم و مسئولان محقق میشود
حجت الاسلام احمد حکیمی گیلانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز سال نو و تقارن شبهای قدر و عید نوروز اظهار کرد: ان شاالله که خداوند توفیق دهد تا سالی را که آغاز کردهایم علوی باشد و با الگوی گیری سیره امیرمومنان (ع) پر خیر و برکت برای مردم باشد.
وی با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر مقوله سرمایهگذاری برای تولید اظهار کرد: مقام معظم رهبری امسال نیز به مانند سالهای گذشته با محوریت اقتصاد، سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری کردند.
امام جمعه شفت با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری برای تولید بسیار حائز اهمیت است، اضافه کرد: مهمترین سرمایه گذاری ها از سوی مردم انجام میشود لذا مسئولان و دولت برای تحقق شعار سال خود را رقیب مردم ندانند در واقع حامی سرمایه گذاران باشند.
وی تصریح کرد: اگر سرمایه گذاری ها به سمت تولید برود ما شاهد حضور مردم در بازارهای فروش ارز، طلا و سکه نخواهیم بود لذا انتظار داریم برای تحقق شعار سال هم مردم کمک کنند و هم مسئولان در کنار مردم باشند تا سرمایه گذاری برای رشد تولید شکل بگیرد.
امام جمعه شفت اضافه کرد: اوضاع معیشتی مردم خوب نیست انتظار داریم همه با همدلی این مشکلات رفع و همه خانوادههای ایرانی خوشحال باشند.
استان مرکزی مقصدی ایدهآل برای سرمایهگذاری در تولید
علی جودکی با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری و شعار سال با موضوع «سرمایهگذاری برای تولید» گفت: استان مرکزی به عنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور، دارای ظرفیتهای بالایی در زمینههای مختلف تولیدی و معدنی است. صنایع خودرو، ماشینآلات، فلزات اساسی و معادن غنی از جمله مزیتهای این استان به شمار میروند.
جودکی افزود: ما در تلاش هستیم تا با جذب سرمایهگذاران جدید و حمایت از واحدهای تولیدی موجود، رشد و توسعه بیشتری را در این حوزهها شاهد باشیم.
وی به برنامههای متعددی برای جذب سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: «تسهیل فرآیندهای اداری و کاهش زمان صدور مجوزها از جمله اقداماتی است که در دست انجام است. برگزاری همایشها و نمایشگاههای صنعتی برای معرفی ظرفیتهای استان به سرمایهگذاران داخلی و خارجی نیز در دستور کار ماست. به علاوه، ما به دنبال ایجاد زیرساختهای لازم مانند تأمین برق و آب، و بهبود حمل و نقل هستیم تا شرایط مناسبی برای سرمایهگذاران فراهم کنیم.
مدیرکل صمت استان مرکزی، عدم ثبات اقتصادی و نوسانات ارزی را یکی از بزرگترین چالشها در مسیر سرمایهگذاری عنوان کرد و گفت: برخی از قوانین و مقررات پیچیده نیز ممکن است مانع از ورود سرمایهگذاران شوند. ما در حال کار بر روی اصلاح این موارد هستیم تا محیطی امن و جذاب برای سرمایهگذاری ایجاد کنیم.
او همچنین حمایت از واحدهای کوچک و متوسط را یکی از اولویتهای این اداره کل اعلام کرد و افزود: برنامههایی برای ارائه تسهیلات مالی با بهره کم، مشاورههای فنی و آموزشی و کمک به بازاریابی محصولات این واحدها داریم. این واحدها نقش مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی استان دارند.
جودکی در ادامه گفت: صنایع خودرو و قطعهسازی، صنایع فلزی و همچنین صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله بخشهایی هستند که پتانسیل بالایی برای رشد دارند. با توجه به منابع معدنی غنی استان، استخراج و فرآوری مواد معدنی نیز میتواند فرصتهای خوبی را ایجاد کند.»
او در پایان با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ تصریح کرد: پیام من به سرمایهگذاران این است که استان مرکزی یک مکان مناسب برای سرمایهگذاری است. ما به دنبال ایجاد همکاریهای پایدار و بلندمدت با سرمایهگذاران هستیم و تمام تلاش خود را برای فراهم کردن شرایط مطلوب انجام خواهیم داد. از تمامی علاقهمندان دعوت میکنم تا با ما تماس بگیرند و از فرصتهای موجود در سطح استان بهرهبرداری کنند.
ظرفیتهای مرزی آذربایجان غربی برای تحقق شعار سال استفاده شود
حجت الاسلام عسگر دیرباز در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یک دهه است مقام معظم رهبری در نامگذاری سالها از شعارهای اقتصادی استفاده میکنند، افزود: هر چند مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز از اهمیت بالایی در کشور برخوردار است، اما مسائل اقتصادی مستقیم با اکثریت و معیشت مردم درگیر است و این نشان از توجه جدی ایشان به مسئله اقتصاد و تولید است.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در سالهای اخیر به موضوع تولید به خصوص رونق تولید ملی و نیز مشارکت مردم، افزود: امروز در شرایط اقتصادی کنونی یکی از راههای نجات کشور توجه به تولید به خصوص تولید ملی و مشارکت همه جانبه مردم در این زمینه است.
حجت الاسلام دیرباز با بیا اینکه جذب سرمایه گذار، خرید و فروش کالا، تبادل تجاری بین کشورها از دیرباز رایج بوده است، گفت: یکی از راههای تحقق شعار سال فراهم کردن زیرساختهای جذب سرمایه از کشورهای خارجی به خصوص کشورهای همسایه است.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر سرمایه گذاری برای تولید را در کشور محقق کنیم زمینه رونق اقتصادی و تولیدی و در پی آن حل مشکلات اقتصادی و نیز بیکاری در جامعه، کاهش قیمتها، رفاه اقتصادی مردم و آرامش در جامعه میشود.
متن کامل را اینجا بخوانید.
سرمایهگذاری در تولید، مهمترین راهکار برای عبور از این چالشها است
منصور علیمردانی با بیان اینکه سرمایهگذاری در تولید، مهمترین راهکار برای عبور از این چالشها است، ادامه داد: بدون سرمایهگذاری مؤثر، تولید داخلی تقویت نمیشود، نرخ اشتغال افزایش نمییابد، تورم مهار نمیشود و در نهایت، سطح معیشت مردم بهبود نخواهد یافت.
نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی در تشریح نقش سرمایهگذاری در بهبود معیشت و ثبات اقتصادی، گفت: توسعه واحدهای تولیدی به شکل مستقیم و غیرمستقیم، فرصتهای شغلی متعددی ایجاد کرده و سطح درآمد خانوارها را افزایش میدهد.
علیمردانی افزود: افزایش تولید منجر به تعادل در عرضه و تقاضا شده و مانع از افزایش بیرویه قیمتها میشود و گسترش تولید و صادرات موجب ورود ارز به کشور شده و توسعه اقتصادی را تسریع میکند.
وی ادامه داد: حمایت از تولید داخلی، نیاز کشور به واردات را کاهش داده و ارزش پول ملی را تقویت میکند.
نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهرهگیری از دانشبنیانها و فناوریهای نوظهور، موجب ارتقای رقابتپذیری و پایداری تولید میشود، گفت: هدایت سرمایههای خرد و سرگردان مردم به سمت تولید: بخش بزرگی از نقدینگی کشور در بازارهای غیر مولد مانند ارز، طلا، مسکن و خودرو گردش دارد که نهتنها کمکی به تولید نمیکند، بلکه به تورم دامن میزند. با ایجاد مشوقهای اقتصادی و بسترهای امن برای سرمایهگذاری مردم در بخشهای مولد، میتوان این سرمایهها را به سمت تولید هدایت کرد و ضمن کاهش تورم، اشتغال و رشد اقتصادی را تقویت نمود.
متن کامل را اینجا بخوانید.
تمام ظرفیت استان همدان در جهت تحقق شعار سال به کار گرفته خواهد شد
سیدمجتبی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نامگذاری شعار سال اظهار کرد: آغاز بهار طبیعت با شبهای قدر و ایّام شهادت امیرالمومنین علی (ع) همراه است که امیدوارم برکات این شبها و توجّهات مولیالمتّقین (علیه الصّلاة و السّلام) در طول سال شامل حال مردم عزیزمان قرار گیرد.
وی افزود: هر ساله مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت و اولویت موضوعات روز کشور، در پیام نوروزیشان، سالها را نامگذاری میفرمایند و مطابق پیشبینیها، سال ۱۴۰۴ را نیز به شعار اقتصادی مزین فرمودند.
حسینی با بیان اینکه سرمایه گذاری موتور محرکه تولید و رشد اقتصادی است، گفت: توجه به سرمایهگذاری به منظور جهش تولید و ایجاد رشد اقتصادی ضروری است رهبر معظم انقلاب، بر اهمیت سرمایه گذاری تأکید ورزیدند و سال ١٤٠٤ را «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری فرمودند.
معاون اقتصادی استاندار همدان با اشاره به ابعاد نامگذاری سال ۱۴۰۴ گفت: گرچه "سرمایه گذاری برای تولید" شعار سال ۱۴۰۴ است اما بیتردید باید آن را بخشی از جورچین «جهش تولید با مشارکت مردم» دانست که شعار سال ۱۴۰۳ بوده است.
حسینی خاطرنشان کرد: بنابراین، این دو شعار را باید در امتداد یکدیگر در نظر داشت.
وی با بیان اینکه تولید، زیربنای یک جامعه پویاست و سرمایهگذاری، مهمترین پیشنیاز رشد تولید است، گفت: منابع مالی محدود و ضعف در تأمین مالی تولید همواره یکی از معضلات بخشهای مولد اقتصاد کشور بوده و مورد گلایه فعالان اقتصادی نیز در سالهای اخیر بوده است.
معاون اقتصادی استاندار همدان عنوان کرد: البته باید به خاطر داشت «سرمایهگذاری برای تولید» الزاماً به معنای بکارگیری سرمایههای جدید در فعالیتهای تولیدی نیست بلکه بکارگیری سرمایههای موجود نظیر مولدسازی و خصوصیسازی نیز میتوانند بخش مهمی از اقدامات مربوط به تحقق شعار سال باشند.
نظر شما