به گزارش خبرنگار مهر، صبح دیروز در نشستی خبری که در خبرگزاری مهر، جهت انتشار کتاب «هستی و زمان» اثر مارتین هایدگر با حضور مترجم و ناشر برگزار شد، امیر حسین زادگان مدیر انتشارات ققنوس ضمن انتقاد از وضع نشر کتب فلسفی به وضعیت این آثار اشارههایی کرد.
حسین زادگان در آغاز در پاسخ به اینکه ناشران چه انتظاری از دولت جهت حمایت از انتشار آثار کلاسیک فلسفی دارند گفت: ما بهعنوان ناشر هیچ انتظاری از دولت نداریم و تنها از مسئولان انتظار داریم که به ما اجازه انتشار این آثار را دهند، چون در هر صورت کار ما یک کار اقتصادی است و در گردش اقتصادی باید این مسائل مورد توجه ما قرار گیرد.
وی در رابطه با کار سیاوش جمادی در نشر ققنوس گفت: ایشان برای نخستینبار که کتاب "سیری در جهان کافکا" را به نشر ققنوس آوردند، متوجه شدیم که با فردی دانشمند و متخصص طرف هستیم و خوشبختانه این کتاب هم علیرغم اینکه بازگشت اقتصادی نداشت، اما جایزه کتاب سال ادبیات را از آن خود کرد. کتابهای دیگر ایشان مثل «متافیزیک چیست؟» هم مورد تقدیر قرار گرفتند و هم به چاپهای بعدی رسیدند.
مدیر نشر ققنوس که در سالهای اخیر به سمت انتشار آثار فلسفی گرایش یافته در ادامه گفت: به هر حال آثار فلسفی چون دشوارتر از سایر حوزهها هستند، کمتر مورد توجه قرار میگیرند و مخاطب خاص دارند، ضمن آنکه نمیتوان مطمئن بود که فروش آثار به خاطر خود کتاب است و در این مورد نقش رسانهها در اقبال عمومی به آثار اهمیت زیادی دارد.
وی در رابطه به کتاب "هستی و زمان" گفت: این اثر از کارهای بسیار هزینه بر ما بود، بیش از دو سال فقط ترجمه آن صورت گرفت و مراحل فنی نیز همین اندازه وقت گرفت. با توجه به اهمیت کتاب، سه بار ویرایش شد و 4 یا 5 بار نمونهخوانی شد و کیفیت چاپ نیز بسیار خوب است.
حسین زادگان در مورد قیمت کتاب نیز گفت: البته این قیمت بالا نیست، زیرا هم با توجه به قیمت و کیفیت کاغذ و هم با توجه به کاری که در مورد آن شده در مقایسه با سایر آثاری که منتشر میشود، قیمت مناسبی دارد. ضمن آنکه کتاب از غلطهای چاپی بسیار کمی برخوردار است و تاکنون دو سوم آن به فروش رفته که قطعاً در فکر چاپ دوم آن هستیم، اما بعید به نظر می رسد که برای نمایشگاه کتاب آماده شود.
وی در پایان از زحمات مسعود اولیا در جریان ویرایش و انتشار کتاب «هستی و زمان» و سایر آثاری که با نشر ققنوس منتشر کرده اند، تشکر کرد و گفت: دقت ایشان قابل ستایش است، ضمن آنکه در جریان این اثر با اصرار خودشان چندین بار اثر را خواند.
نظر شما