پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۹ اسفند ۱۳۸۶، ۱۲:۴۴

آخرین اودیسه آرتور سی کلارک با مرگ به پایان رسید

آخرین اودیسه آرتور سی کلارک با مرگ به پایان رسید

نویسنده سرشناس بریتانیایی که رمان "2001: اودیسه فضایی" او منبع الهام فیلمی سینمایی به همین نام ساخته استنلی کوبریک بود، بامداد امروز چهارشنبه به وقت محلی در سن 90 سالگی در سریلانکا از دنیا رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، خبرگزاری فرانسه و بی بی سی اعلام کردند سر آرتور چارلز کلارک که از سال 1956 پس از یک حمله قلبی محل زندگی و فعالیت خود را به سریلانکا منتقل کرده بود، سال 1968 با تبدیل شدن رمان معروف خود "اودیسه فضایی" به فیلمی به کارگردانی کوبریک فقید به شهرت رسید.

کلارک در نوشتن فیلمنامه "2001: اودیسه فضایی" با کوبریک همکاری کرد و نامزد اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی شد. از دیگر داستان‌ها و رمان‌های او می‌توان به "شن‌های مریخ"، "پایان کودکی"، "نور زمین"، "شهر و ستارگان"، "میعاد با راما"، "امپراتوری زمین"، "چشمه‌های بهشت"، "باغ راما"، "روحی از گراند بنکس"، "ریشتر 10"، "3001: اودیسه پایانی" و ... اشاره کرد.

او سال 1986 صندوقی برای اعطاء جایزه آرتور سی. کلارک به بهترین رمان علمی تخیلی سال بریتانیا بنیان نهاد که ارزش اولیه آن 1000 پوند بود. این جایزه سال 2001 به 2001 پوند افزایش یافت و قرار است از این پس ارزش آن به اندازه سالی که اعطا می‌شود تعیین شود. مثلا جایزه سال 2008 آرتور سی. کلارک 2008 پوند خواهد بود.

آرتور سی. کلارک 16 دسامبر 1907 در سامرست انگلستان به دنیا آمد و در جنگ جهانی اول مسئول رادار بود. در رشته فیزیک و ریاضیات در دانشگاه کینگز لندن درس خواند و مدال درجه یک فیزیک و ریاضیات گرفت. سپس رئیس مجمع بین سیارات بریتانیا شد و به عضویت آکادمی اخترشناسان و مجمع اخترشناسان سلطنتی درآمد.

کلارک یک مدرسه آموزش غواصی در سریلانکا تأسیس کرد که در زلزله ۲۰۰۴ در اقیانوس هند ویران و بازسازی شد. سال ۱۹۸۸ مشخص شد وی به سندروم بازگشت فلج اطفال مبتلاست و از آن پس مجبور بود بیشتر اوقات با صندلی چرخدار حرکت کند. سال ۲۰۰۰ هم از سوی ملکه بریتانیا به مقام شوالیه رسید.

"میعاد با راما" از رمان‌های موفق و برنده جایزه کلارک است که از مدت‌ها پیش قرار بود به فیلم تبدیل شود. در حال حاضر دیوید فینچر به عنوان کارگردان این پروژه انتخاب شده و بر اساس فیلمنامه‌ای از اسکات بریک فیلمی با بازی مورگان فریمن خواهد ساخت. "میعاد با راما" سال 1972 منتشر شد و داستان آن در قرن 22 می‌گذرد.

اواخر پائیز امسال نشان افتخار فدراسیون کیهان‌نوردی روسیه در سالروز 90 سالگی آرتور سی کلارک به وی اهدا شد. نویسنده "2001: اودیسه فضایی" در جشن تولدش که با حضور مقام‌های دولت سریلانکا و منجمین و دانشمندان در خانه شخصی او برپا شد، گفت: "من همیشه بر این باور بوده‌ام که ما در این دنیا تنها نیستیم."

وی در ادامه افزود: "ما انسان‌ها در این دنیا منتظر اشاره‌ای از عالم ماوراء زمین هستیم که ما را فرابخواند و ما نیز ناخواسته دعوتش را اجابت کنیم. با این حال نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم این اتفاق چه موقع از راه می‌رسد. امیدوارم من هم زودتر دعوت شوم و انتظارم بیش از این طول نکشد."

کد خبر 656440

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha