۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۴۴

بوش :

اقتصاد آمریکا شرایط دشواری دارد/توسعه انرژی هسته ای یک ضرورت است

اقتصاد آمریکا شرایط دشواری دارد/توسعه انرژی هسته ای یک ضرورت است

رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی با ابراز نگرانی از تشدید بحران اقتصادی در کشورش به ویژه در زمینه سوخت،در عین حال خواستار توسعه انرژی هسته ای شد؛ بوش همچنین بار دیگر از ایران خواست از حقوق مشروع هسته ای خود منصرف شود.

به گزارش خبرگزاری مهر،جرج بوش در این سخنان که محور اصلی آن مسائل اقتصادی آمریکا بود و به طور مستقیم از بیشتر شبکه های ماهواره ای پخش می شد، افزایش بهای بنزین را ناشی از افزایش شدید بهای نفت و افزایش تقاضا برای آن دانست و تنها راه مقابله با آن را توسعه انرژی هسته ای و افزایش 20 درصدی میزان استخراج و تصفیه نفت خام دانست .

وی افزود : ما تلاش می کنیم ظرفیت تولید داخلی را افزایش دهیم ؛ راه دیگر برای کاهش میزان مصرف نفت و بنزین، افزایش میزان تولید انرژی هسته ای و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی است .

بوش درباره سفر آتی خود به منطقه خاورمیانه و اینکه آیا در دیدار با رهبران عربستان درباره بهای نفت گفتگو خواهد کرد، اظهار داشت : من نگرانی مردم آمریکا را به سبب افزایش بهای بنزین درک می کنم، به هر حال اکنون زمان دشواری برای اقتصاد ما است؛ما دردوران گذار به عصر تازه فناوری هستیم؛ ما باید انرژی هسته ای و انواع دیگر انرژی را توسعه می دهیم
اما باز هم در دوران گذار باید تلاش بیشتری برای برای کم کردن اتکا به منابع خارجی تلاش کنیم.

رئیس جمهوری آمریکا افزود : درباره عربستان باید بگویم؛ بهای بالای نفت به اقتصاد کشورها آسیب می رساند، اما واقعیت این است که تقاضا برای نفت بیش از عرضه آن در سرتاسر جهان است و به همین سبب لازم است از میزان فشار بر اقتصاد کشور بکاهیم .

محور اصلی سخنان بوش ، مسائل اقتصادی آمریکا بود .اگرچه محور اصلی کنفرانس امروز بوش،اوضاع اقتصادی آمریکا اعلام شد، اما برخی خبرنگاران سئوالات درباره تحولات خاورمیانه از بوش پرسیدند .

در این زمینه خبرنگاری درباره ترورنافرجام حامد کرزای رئیس جمهوری افغانستان سئوال کرد که آیا با وجود این ترور، راهکارهای شما در افغانستان موثر است؟ که بوش مدعی شد : فکرمی کنم ما موفق بودیم ؛طبیعی است همواره کسانی دربرابر موفقیت در داخل افغانستان مقاومت می کنند؛ مردم آمریکا باید بدانند افغانستان چه وضعی دارد؛ دموکراسی افغانستان جوان است و با چالشهای طالبان و القاعده روبرو است؛ اکنون مردم افغانستان، مستقل و مسئول رفتارها و اقدامات خود هستند، اما در عین حال پیشرفتهای بسیاری حاصل شده است .

خبرنگاری از بوش پرسید : شما در سال 2006 گفتید استراتژی شما درعراق موفق است، آیا اکنون هم به این مسئله اعتقاد دارید، که رئیس جمهوری آمریکا اظهار داشت : من قبلا در مزرعه تگزاس گفتم که پیشرفت کردیم، اما درعین حال جنگ سختی در جریان است؛ اکنون درباره افغانستان هم می گویم؛ کار ما دشوار است و اما اوضاع درحال بهبود است .

وی افزود : در عراق، جنگ سخت و دشواری وجود دارد؛ ما با کسانی در حال جنگ هستیم که آماده بمب انداختن هستند؛ ممطئن باشید؛ آنچه ما انجام می دهیم به نفع ما و در عین حال به سود مردم آن کشورهاست ما در چالش جهانی علیه جانیان و بزهکاران هستیم؛ این یک جنگ سراسری است ما بخشی از آن هستیم من بارها این را گفته ام  به ویژه در جنگی که ما با افراطیون داریم ؛ما با متعصبانی سروکار داریم که یکی از مهمترین اهداف آنها این است که ما را از کشورهایی که می خواهیم تحولات مثبت ایجاد کنیم بیرون کنند؛چه خاورمیانه یا عراق، اما قضاوت من این است که ما موفق بوده ایم.

وی درباره اطلاعات ادعایی درباره همکاری هسته ای کره شمالی و سوریه و اینکه چرا ارائه این اطلاعات ادعایی هشت ما طول کشید و همان موقعی که اسرائیل، به بهانه وجود این تاسیسات هسته ای، خاک سوریه را هدف حملات خود قرار داد؛ این اطلاعات ادعایی را منتشر نکرد؟ مدعی شد: ما در این مورد،همان زمان با 22 نماینده کنگره صحبت کردیم و مقداری نگران بودیم بخواهیم اطلاعات را زودتر ارائه کنیم ،زیرا احتمال به وجود آمدن تنش در خاورمیانه وجود داشت.

وی در توجیه انتشار اطلاعات ادعایی پس از هشت ماه از حادثه حمله اسرائیل به خاک سوریه مدعی شد : وقتی اطلاعات دقیق وکامل این مسئله را هفته گذشته منتشر کردیم؛مطمئن بودیم خطری خاورمیانه را تهدید نمی کند .

بوش افزود : مهم این است که کره شمالی درک کند که ما در جریان فعالیتهای این کشور بر روی پلوتونیوم هستیم.

رئیس جمهوری آمریکا با تکرار ادعاهای خود علیه جمهوری اسلامی ایران از کشورمان خواست ازحقوق مشروع هسته ای از جمله حق غنی سازی اورانیوم صرف نظر کند؛ وی در این زمینه گفت : ما باید با یکدیگر برای متقاعد کردن ایران به توقف غنی سازی اورانیوم همکاری کنیم و اینکه به معاهده ها عمل کند.

بوش همچنین اتهامات خود را علیه سوریه مبنی بر حمایت از شبه نظامیان و تلاش برای ناامن کردن عراق تکرار کرد.

بوش درباره این سئوال که آیا دیدار جیمی کارتر رئیس جمهوری اسبق آمریکا با رهبران حماس، سبب خدشه وارد شدن به سیاست کاخ سفید در خاورمیانه شده است؟ مدعی شد :  آنچه صلح را مخدوش کرده است فعالیتهای حماس است؛ رهبران حماس برای جلوگیری از دستیابی به راه حلی برای صلح تلاش می کنند؛ من به همین دلیل با رهبران حماس حرف نمی زنم.

وی درباره اینکه آیا دیدار کارتر و رهبران حماس نتیجه ای داشت؟ به پافشاری جنبش حماس بر اصول ثابت ملت فلسطین و ادامه مقاومت برای اعاده حقوق غصب شده این ملت اذعان کرد و با سرخوردگی گفت : من با آقای  کارتر صحبت نکردم و تغییری در رفتار حماس ندیدم؛ همین الان هفت سال و نیم است و دیدم که موضع حماس تغییر نکرده است.

رئیس جمهوری آمریکا درباره لبنان به تماس تلفنی خود با فواد سنیوره اشاره کرد و بار دیگر بر حمایت همه جانبه خود از دولت وی که اکثر گروههای سیاسی لبنان، آن را غیرقانونی می دانند، تاکید کرد.

بوش در پایان درباره انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا به صراحت گفت : اطمینان دارم جان مک کین رئیس جمهوری بعدی آمریکا خواهد شد و به کار دشوار تحکیم دموکراسی در کشورهایی که دموکراسی نوپایی دارند، کمک خواهد کرد.

کد خبر 674729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha