۸ فروردین ۱۴۰۵، ۱۰:۴۳

مؤلفه‌های قدرت رزمندگان اسلام در نبرد با دشمن

مؤلفه‌های قدرت رزمندگان اسلام در نبرد با دشمن

شهرکرد- یک کارشناس مسائل دینی با پرداختن به فرازهایی از دعای ۲۷ صحیفه سجادیه، مؤلفه‌های قدرت مدافعان وطن در مواجهه با دشمن را تبیین کرد.

ناهید سبزیان در گفتگو با خبرنگار مهر، به تبیین برخی فرازهای دعای بیست و هفتم صحیفه سجادیه امام زین‌العابدین (ع) که دعا برای مرزبانان و مدافعان حریم سرزمین اسلامی است پرداخت و اظهار کرد: امام (ع) در این دعای نسبتاً طولانی حفظ و حراست کشور را که از مهم‌ترین پایه‌های استقلال و سرافرازی جامعه اسلامی است، تنها متکی به مرزداران ندانسته و این مهم را صرفاً از درگاه خداوند متعال تقاضا می‌کنند.

مدرس قرآن کریم در چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه قدرت مرزداران و نیروهای مردمی در حراست از مرزهای مملکت اسلامی در گرو اراده پروردگار بوده و خداوند خود حافظ مرزها است، ادامه داد: نیروی بازوان حافظان مرزها متکی به قدرت لایزال حضرت حق است و لذا امام (ع) اشاره دارند که حافظان کشور اسلامی هیچ قدرتی را فوق قدرت الهی نمی‌بینند و از هیچ قدرتی هراس ندارند.

مؤلفه‌های اصلی دفاع از کیان اسلام

سبزیان با تصریح اینکه امام (ع) در این دعا به مؤلفه‌های اصلی دفاع از کیان اسلام اشاره دارد، گفت: کثرت نفرات، سلاح مجهز و کارآمد، پشتیبانی از قدرت اسلام در برابر بیگانگان، وحدت تمام مردم، تدبیر در امور، آذوقه ذخیره شده، صبر در حوادث و خنثی سازی هوشمندانه نیرنگ‌های دشمن با پاسخ‌های مناسب از مهم‌ترین مولفه‌های قدرت است که حضرت در این دعا بیان می‌کنند.

وی افزود: اگر در تک‌تک این مؤلفه‌ها دقت شود، روشن خواهد شد که تدبیر و حکمت کارگزاران نظام اسلامی جز در پرتو ایمان و یقین نبوده و رکن اساسی هر امری، قدرت پروردگار متعال است. چه بسیار امت‌ها که با داشتن تجهیزات و عده و عُده بسیار، اما نداشتن پشتوانه الهی و قدرت ایمان، در برابر دشمن تحقیر و نابود شدند.

سبزیان حفظ روحیه معنوی را رکن اصلی پیروزی بر دشمن عنوان کرد و گفت: دشمنان دین همواره در صدد رخنه در پایه‌های استقلال و آزادی جوامع مسلمان هستند لذا جامعه اسلامی جز در پرتو ایمان به ذات اقدس الهی نمی‌تواند مؤلفه‌های یاد شده را محقق و عزت و شوکت اسلام را حفظ کند. اینجاست که ضرورت تشکیل حکومت اسلامی برای حفظ کیان اسلام ضرورت پیدا می‌کند که با نظارت دقیق، فضای عزت و اقتدار را در کشور ساری و جاری و مرزها را حراست کند.

وی با اشاره به استحباب اقامت مسلمانان در مرزهای مملکت اسلامی به مدت سه روز و نیز اختصاص بخشی از اموال برای حراست از مرزها، بیان کرد: انسان موجودی پیچیده و توانمند و دارای قدرت برای انجام هر کار بزرگ است، انسان قدرتی ناخودآگاه دارد که قدرتش در وقت ضرورت تجلی یافته و هر مشکلی را از سر راه بر می‌دارد.

سبزیان ادامه داد: انسان برای بهره‌مندی از این توانمندی بالا باید از هر تسامح و تساهل دوری کند و دل را تنها بر مدار حق قرار دهد و از توجه به دیگر امور پرهیز کند. انسانی که دلش متوجه شعبه‌های مختلف است، توجهش از یاد محور اصلی یعنی خدا غافل شده و توان و نیروی خود را از دست می‌دهد. نسبت توانایی و ظرفیت هر انسان به اندازه توجه او بر محور حق است لذا امام (ع) از درگاه خداوند خواستار همت واحد و تمرکز در کار بر محور حق برای سربازان دین است.

مبارزه رزمندگان اسلام با دشمن نفسانی و دشمنان بیرونی

وی با یادآوری اینکه از دید امام سجاد (ع) تمرکز حواس و توجه همه جانبه به وظیفه اثرگذارترین حربه جنگ است، اظهار کرد: دشمن یک سرباز مرزبان تنها جبهه مقابل بیرونی نیست بلکه دشمن گاه در درون انسان مأوا دارد و او را وسوسه می‌کند. مثلاً دنیاطلبی باعث می‌شود که سرباز تن به تطمیع و وسوسه دشمن بدهد، دین خود را به دنیایش بفروشد، توان بازوان و عزم راسخش به علت مال‌دوستی و ثروت‌اندوزی سست شود، به فتنه‌ها دچار شود، با دشمن همکاری و نیت‌های باطل را پیگیری کند که این رویکرد در نهایت به شکست جبهه اسلام می‌انجامد.

این کارشناس مسائل دینی یادآور شد: امام سجاد (ع) در دعای ۲۷ صحیفه سجادیه از خدا می‌خواهند که به مرزداران همت و کرامت عطا فرماید، از وسوسه‌های شیطانی و دغدغه‌های نفسانی مصون بدارد و توجه به ابدیت و سعادت جاودان را نصیب مرزداران مملکت اسلامی کند.

سبزیان با تأکید بر قدرت لایزال الهی برای در هم شکستن ارکان و نظامات جنگی و سلب قدرت مقابله از دشمنان دین، تصریح کرد: ایجاد ترس و واهمه، از دست دادن اعتماد به نفس، حیرت در راه‌یابی و اجرای نقشه جنگی، کُند شدن زبان در تهییج نیروها و تقلیل عده و عُده از جمله دعاهای حضرت برای دشمنان دین است. همه این موارد از مصادیق امداد غیبی هستند که بر طبق نص صریح قرآن، رسول خدا (ص) نیز در غزوات از این امدادها بهره‌مند می‌شدند.

دعای امام برای قطع نسل کافران از گستره زمین

وی قطع نسل کافران از گستره زمین و محرومیت آنان از نعمت‌ها و بارش‌ها را از دیگر دعاهای حضرت در حق کافران دانست و ادامه داد: امام (ع) با این دعاها درواقع به ثمر نشستن بذرهای هدایت را درخواست می‌کنند زیرا عناد و دشمنی کافران از بزرگ‌ترین موانع ثمردهی بذر هدایت است که باید از سر راه برداشته شود.

سبزیان ادامه داد: تا زمانی که موانع بازدارنده از سر راه برداشته نشود، هرگز جامعه انسانی به پذیرش صراط مستقیم و عبودیت و بندگی رهنمون نخواهد شد. امام (ع) از خدا می‌خواهند که جامعه مسلمین را تأیید و تقویت فرماید و تمام نقاط دیار مسلمین را حراست کند که این درواقع دعای امام معصوم (ع) برای رهپویان راه حق در تمام اعصار و قرون و برای همه اقوام اعم از عرب و عجم است.

وی با تصریح اینکه مرز ممالک اسلامی محدود به حدود و ثغور جغرافیایی نیست، توضیح داد: آنچه اهمیت دارد باورهای پاک اسلامی است که زمان و مکان و این قوم و آن قوم نمی‌شناسد. امام (ع) در این فرازها هدف از جنگ و محاربه را گسترش هدایت و پرستش الله می‌دانند به‌طوری که سراسر جهان محراب عبادت الهی باشد.

گسترش هدایت؛ هدف اصلی محاربه با جبهه باطل

سبزیان بیان کرد: امام سجاد (ع) در فراز دیگری از دعای ۲۷ صحیفه سجادیه فرشتگان را به کمک رزمندگان اسلام فرا می‌خوانند و از خداوند متعال این مدد غیبی را طلب می‌کنند. پیداست رزمندگان جبهه اسلام به قدری از قداست و صلاحیت برخوردار هستند که می‌توانند همرزم فرشتگان و دوشادوش آنان به نبرد با جبهه باطل بپردازند.

وی با یادآوری اینکه کمک فرشتگان به جبهه اسلام در قرآن کریم از جمله آیه ۹ سوره انفال، ۱۲۵ آل عمران و ۲۶ توبه نیز مورد اشاره واقع شده است، ادامه داد: فراخواندن فرشتگان برای کمک به سپاه اسلام همچنین بر مقدس بودن این سپاه و این نبرد صحه می‌گذارد و روشن می‌کند که جنگ با کافران با امدادهای غیبی پرودگار پشتیبانی و حمایت می‌ شود.

سبزیان با بیان اینکه امام سجاد (ع) در برخی فرازها کافران و مشرکان را لعن و نفرین می‌کنند در خصوص سرّ این نفرین‌ها، تصریح کرد: انسان اگر در مسیر حق قرار نگیرد بلکه در مسیری بر خلاف صراط مستقیم شتاب گیرد، هر چقدر پیش می‌رود، به قعر بی‌پایان جهنم نزدیک‌تر شده و به عذاب بیشتر مبتلا می‌شود.

وی افزود: هر ملتی هم که باورهای کفرآمیز را مبنای زندگی خود قرار دهد، ادامه حیات برای آنها جز افزودن بر عذاب و عقاب نخواهد بود چرا که حرکت نظام تکوینی رو به سوی خدا دارد و هر حرکتی خلاف آن، محکوم به نابودی خواهد بود و جهنم جاویدان در انتظار چنین ملتی است.

سبزیان در پایان با تصریح اینکه امام (ع) در وهله اول هدایت را برای کافران از درگاه خداوند طلب می‌کنند، گفت: اگر کافران بیدار و هدایت نشدند و این درخواست را رد کنند، مبنای ذهنی و فکری غلطی دارند و مستوجب قعر جهنم خواهند بود.

کد خبر 6785268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha