ادعای جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران

ادعای جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران

آژانس بین المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش خود بدون اشاره به پایبندی قاطع و چندین ساله ایران به تمام تعهداتش و حتی فراتر از آن، ادعاهای جدیدی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که تاکنون حملات غیرقانونی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم نکرده است، در گزارش جدید خود اعلام کرد: آژانس هیچ اطلاعاتی از ایران در مورد وضعیت مواد هسته‌ای اعلام‌ شده یا تأسیسات این کشور دریافت نکرده و همچنین نتوانسته است برای فعالیت‌های راستی‌آزمایی میدانی به هیچ یک از آن تأسیسات دسترسی پیدا کند.

در تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون هیچ گونه اشاره به پایبندی قاطع و چندین ساله ایران به تمام تعهدات خود و حتی فراتر از آن آمده است: با توجه به ادامه عدم تمایل ایران به حل و فصل مسائل پادمانی حل ‌نشده، آژانس نگرانی شدیدی در مورد احتمال وجود مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام‌ نشده در ایران دارد.

در گزارش آژانس که سیاست زدگی و تبعیت از رویکرد خصمانه آمریکا ضد ایران در آن کاملا مشهود است، ادعا شده است: اینکه آژانس برای نزدیک به یک سال که طبق رویه‌های استاندارد پادمانی بسیار دیر است، قادر به راستی‌آزمایی ذخایر اورانیوم غنی سازی ‌شده اعلام ‌شده قبلی نبوده، نشانه نگرانی از خطر اشاعه اورانیوم است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین در گزارش به کشورهای عضو، بار دیگر از ایران خواسته است که به‌طور فوری درباره سرنوشت اورانیوم غنی‌شده خود از زمان بمباران تأسیسات هسته‌ای‌اش در یک سال گذشته توضیح دهد و اجازه ازسرگیری کامل بازرسی‌ها را بدهد.

در این گزارش محرمانه، رافائل گروسی مدیرکل آژانس که در طول مدیریت خود بر این نهاد بین المللی بارها مواضع مشکوک، قابل بحث و جانبدارانه علیه برنامه هسته ای ایران اتخاذ کرده است، مدعی شده که اجرای مؤثر پیمان منع گسترش سلاح های هسته‌ای (NPT) برای ایران «ضروری و فوری» است و این اجرای تعهدات «نمی‌تواند تحت هیچ شرایطی از سوی ایران متوقف شود».

کد مطلب 6850360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۵/۰۳/۱۴
      0 0
      چرا اژانس حمله به تاسیسات صلح امیز ایران رو محکوم نکرد درحالی که مسئولیت داشت ،ایران چندین سال پایبند بوده به تعهداتش ،خوبه اژانس عادلانه قضاوت کنه
    • ایرانی IR ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۳/۱۴
      0 0
      در حال پیاده کردن سناریو عراق برای ایران هستند بسیار خطر ناک است