پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۷ خرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۴۸

همزیستی احشام با مردم خطر ابتلا به بیماریهای انگلی را افزایش می دهد

کرج - خبرگزاری مهر: استاد گروه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران گفت: همزیستی احشام با مردم در ایران میزان خطر ابتلا به بیماریهای انگلی را افزایش می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، دکتر علی اسلامی پیش از ظهر امروز در ششمین همایش سراسری و اولین همایش انگل شناسی و بیماریهای انگلی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار داشت: ایران با داشتن یک میلیارد طیور، 100 میلیون نشخوار کننده، وجود تک سمی ها و تعداد نامحدودی سگ و جوندگانی چون گراز میزان ابتلا به بیماریهای انگلی زیاد است و کل جمعیت ایران در معرض این نوع بیماریها قرار دارند.

وی افزود: در حال حاضر 35 گونه کرم از انسان در ایران گزارش شده است که 25 گونه آن معادل 71 درصد منشاء تک یاخته ای و بقیه منشا حیوانی دارند.

این محقق با برشمردن بیماریهای انگلی مشترک بین انسان و حیوان یادآور شد: بز، قوچ، آهو، گاو، گاومیش، شتر، سگ، روباه، شغال و حتی ماهی می توانند عامل بیماریهای انگلی به انسانها باشند اما بیماری قابل انتقال از ماهی به انسان با توجه به نحوه مصرف آن در ایران مشاهده نشده است.

اسلامی بر مطالعه و تحقیق درخصوص این بیماریها وهمکای بین بخشی برای مبارزه با این بیماریها تاکید کرد.

در ادامه این همایش همچنین ابوالحسن ندیم اظهار داشت: تنها مواقعی بیماریهای انگلی از نظر اپیدمیولوژی دارای اهمیت است که دارای شیوع یا بروز بالا باشد، بیماری کشنده باشد یا با عوارض سخت همراه باشد یا تبدیل به یک حالت مزمن شود همچنین بیماریهایی که به مرحله حذف یا ریشه کنی رسیده باشند نیز جزء بیماریهای مهم از نظر اپیدمیولوژیستها هستند.

این اپیدمیولوژیست و انگل شناس برجسته کشور عنوان کرد: مراقبتها به صورت روزانه یا ماهانه یا به صورت مقطعی، همچنین انجام آزمون های جدید برای تشخیص بهتر بیماریهای انگلی و ارائه مشخصات اپیدمیولوژی در مورد بیماری از جمله اقداماتی است که یک اپیدمیولوژیست در خصوص بیماریهای انگلی انجام می دهد.

وی خاطرنشان کرد: برای دسترسی به نتایج بهتر لازم است تحقیقات به صورت تیمی انجام شود و حضور یک انگل شناس و یک اپیدمیولوژیست در این تیم از ضروریات انجام تحقیق است.

ندیم یادآور شد: هدف از انجام تحقیقات اپیدمیولوژی کنترل بیماری انگلی است اما در حال حاضر بیشتر تحقیقات مربوط به علوم پایه است و باید سطح تحقیقات افزایش یابد.        

کد خبر 690868

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha