۲۹ خرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۵۶

لیتوانی مذاکره با آمریکا درباره استقرار سپرموشکی را تکذیب کرد

لیتوانی مذاکره با آمریکا درباره استقرار سپرموشکی را تکذیب کرد

وزیر دفاع لیتوانی امروز تاکید کرد که کشورش هیچ مذاکراتی با آمریکا درباره استقرار تجهیزات سپر موشکی انجام نداده است.

به گزارش خبرگزاری مهر،"یوزاس اولکاس" ظهرچهارشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت : ما درباره احتمال استقرار سپر موشکی در لیتوانی هیچ مذاکراتی با آمریکا انجام نداده ایم.

وی در عین حال تصریح کرد: از نظر ما، این طرح برای تقویت امنیت بسیار مهم است.

اولکاس خاطرنشان کرد: اجلاس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بخارست این طرح را تصویب کرد و ما امیدواریم که اجرایی شود.

وزیر دفاع لیتوانی افزود: اما ما مذاکراتی با آمریکا در این زمینه انجام نداده ایم.

آمریکا از سرزمین لیتوانی به عنوان یک جایگاه مناسب برای استقرار تجهیزات سپرموشکی نام برده است.

آمریکا در ژانویه سال 2007 به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و در حال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک چک مستقر کند.

ایالات متحده توجیه خود را از این اقدام به زعم خود مقابله با تهدیدهایی موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعلام کرده، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرار چنین سامانه ای بر این باور است که تهران و پیونگ یانگ فاقد چنان توان موشکی هستند که بتوانند منافع واشنگتن را موردهدف قراردهند، بنابراین به باورکرملین هدف استقرارچنین سامانه ای ازسوی آمریکا دراروپای شرقی، کنترل  سیستمهای موشکی روسیه است.

لهستان که از خطرات بالقوه نگران است، به دنبال گرفتن تضمینهای اضافی امنیتی از واشنگتن برای یک رشته دفاع موشکی است.

کد خبر 701716

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha