به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، شب گذشته شورای شهر اهواز برای استیضاح شهردار اهواز یک جلسه علنی برگزار کردند و پس از صحبتهای موافقان و مخالفان استیضاح رای گیری انجام و "حیدر نجفی فر" شهردار اهواز پس از تنها 9 ماه حضور در این مسئولیت از سوی اعضای شورای شهر استیضاح شد.
در این جلسه، شهردار اهواز حضور نداشت و برخی افراد معتقد بودند بدون حضور شهردار برگزاری جلسه استیضاح وی غیر قانونی است ولی سید حمید حسن زاده، رئیس شورای شهر در این زمینه گفت: شهردار قبل از استیضاح قصد داشت به ماموریت یا مرخصی برود که من با این درخواست وی مخالفت کردم.
پس از اینکه لایحه استیضاح شهردار که به امضای حسن زاده، منجزی و ممبینی سه نفر از اعضای شورای شهر رسیده بود و در آن این اعضای خواستار استیضاح شهردار به علت عملکرد منفی شهردار و آثار زیانبار مدیریت وی برای شهر اهواز شده بودند، اسکندر زنگنه به عنوان مخالف استیضاح به شدت از فرصت سوزیهای شورای شهر در مدت 15 ماهی که ازعمر آن شورا می گذرد، انتقاد کرد.
این عضو شورای شهر گفت: با وجود اینکه تنها 15 ماه از عمر شوار می گذرد ولی تاکنون دو شهردار و چند سرپرست در شهرداری مسئولیت داشتند و در این مدت بسیار ناچیز هیچ کدام از آنها فرصتی برای برنامه ریزی برای توسعه و عمران کلان شهر اهواز نداشتند.
زنگنه اظهار داشت: شهردار فعلی از مقبولیت مطلوبی بین کارکنان و مردم و آگاهی لازم در حوره فعالیت خود برخوردار است و با توجه به اینکه سازمان شهردای اهواز یکی از سازمان های بزرگ این استان است و به نوعی الگوی سایر شهرهای استان است امکان دارد این گونه برخوردها با شهردارهای اهواز به سایر شهرهای استان نیز سرایت کند.
وی تاکید کرد: استیضاح کنندگان همان افرادی هستند که به آقای نجفی فر برای انتخاب به عنوان شهردار اهواز رای مثبت داد بودند و یقین دارم برای شهردارهای بعدی نیز چنین مشکلی به وجود خواهند آورد به همین علت من با این استیضاح به شدت مخالف هستم.
پس از پایان دفاعیات زنگنه وی به همراه سید مهدی آلبوشوکه دیگر عضو شورا، صحن علنی شورا را ترک کردند که این امر و اعتراضات مردم حاضر در جلسه را برانگیخت و منجر به تشنج و حتی درگیری در صحن شورا شدند.
پس از پایان تشنج یکی از اعضای موافق استیضاح در نطق خود گفت: استضاح برای ما خوشایند نیست و ما با این کار به شدت تحت فشار قرار می گیریم ولی چاره ای جز این کار برای ما نمانده است.
رمضان منجزی اظهار داشت: با بررسی عملکرد شهردار در این مدت در نهایت به این نتیجه رسیدیم که شهردار توانایی اداره شهرداری را ندارد و بسیاری از کارهای شهری در اهواز راکد مانده است.
یکی دیگر از موافقان استیضاح نیز گفت: برخلاف موارد مطرح شده کسی در شورا به دنبال سهم خواهی از شهردار نیست و ما تنها منافع شهر را پیگیری می کنیم.
مهدی سبزعلی اظهار داشت: در سفری که رئیس شورای شهر تهران به اهواز داشت به ما گفت اختیاراتی که شما به شهردار اهواز داده اید در کشور تنها آقای قالیباف از آن برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت ارباب رجوع از شهرداری رضایت نداشتند و متاسفانه شهردار وقت خود را در جلساتی تلف می کرد که به هیچ عنوان در حد و اندازه های شهردار یک کلان شهر نیست ضمن اینکه عمده ترین مشکل شهردار انتخاب معاونان ضعیف بود.
در پایان رئیس شورای شهر که از موافقان استیضاح بود گفت: آماری که شهردار برای پاسخ دادن به اعضای شورا ارائه کرده بود با آمارهایی که از رایانه های شهرداری استخراج شده است، مطابقت نمی کند و این امر جای سئوال دارد.
سید حمید حسن زاده تصریح کرد: با وجود اینکه چهار ماه از سال گذشته تنها 10 درصد بودجه محقق شده است و ادامه این روند شهرداری و کارکنان آن را با مشکلات عدیده ای مواجه می کرد.
پس از پایان صحبت های موافقان و مخالفان، اعضای شورای شهر برای استیضاح شهردار رای گیری کردند و به علت ترک کردن جلسه شورا از سوی دو نفر از اعضا، رای گیری با شرکت هفت نفر انجام و شهردار با شش رای موافق و یک رای مخالف استیضاح شد.
پس از آن اعضای با هفت رای موافق، شیر بیگی یکی از کارکنان شهرداری را به عنوان سرپرست شهرداری اهواز انتخاب کردند.
در پایان نیز محمد رضا شمسایی، رئیس سابق سازمان آب و برق خوزستان به عنوان شهردار جدید شهر اهواز مطرح و با هفت رای موافق به این سمت انتخاب شد.
وی در صورت تائید از سوی وزارت کشور و استانداری خوزستان می تواند به عنوان شهردار اهواز کار خود را آغاز کند.
نظر شما