به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، نخست وزیر هندوستان احزاب سیاسی تندگرا برای ایجاد فضای نفرت و خشونت که به حملات تروریستی، شورشهای دینی و تنشهای قومی منتهی شده را تقبیح کرد.
در ماههای اخیر تقریبا در هر گوشه از هندوستان موجی از خشونت مشاهده شده است. هندوها مسیحیان در شرق کشور را کشته، برخی شبه نظامیان به نام دین مقدس اسلام در چهار شهر بزرگ عملیات انفجاری انجام داده، تظاهرات کنندگان مسلمان در منطقه همالیایی کشمیر با پلیس درگیر شده و یک گروه جدایی طلب شهروندان شمال شرق هندوستان را مورد هدف قرار داده است.
این حملات از تنشهای دینی آغاز شد و به تدریج در سراسر هندوستان گسترش یافت ، درحالی هشدار دهنده است که هندوستان به دنبال گسترش اقتصاد، به ثابت کردن جای پای خود به عنوان یک قدرت جهانی است.
آمار تلفات اخیر در این درگیریها صدها نفر است، با نزدیک شدن انتخابات محلی، احزاب سیاسی مخالف دولت مانموهان سینگ نخست وزیر کشور را به پرداختن به امور بیهوده متهم کرده اند، آن هم درست درشرایطی که وضعیت کشور چون سوختن در آتش به نظر می رسد.
سینگ در سخنرانی روز دوشنبه خود خونریزیهای اخیر را محکوم کرد و رهبران دینی و سیاسی را برای گسترش این خط نادرست میان جمعیت متکثر دینی و قومی هندوستان مورد انتقاد قرار داد.
وی در گردهمایی رهبران سیاسی در شورای ادغام ملی گفت: به نظر می رسد امروز خشونت به طور عرضی و طولی وارد جامعه شده است.
بسیاری ممکن است این اظهارات را اشاره ای سرپوشیده به گروه افراط گرای هندوها " باجرانگ دال" تعبیر کنند، این گروه حملاتی را علیه مسیحیان آغاز کرده و از ماه آگوست تاکنون 32 کشته برجای گذاشتند. بسیاری از سیاستمداران، از جمله اعضای حزب سینگ خواستار ممنوعیت این گروه شده اند اما این اقدام می تواند رأی دهندگان تندروی هندو را در انتخابات منزوی کند، ازاین رو سینگ این پیشنهاد را به رسمیت نشمرد.
انتظار می رود انتخابات عمومی هندوستان در ماه می برگزار شود، اما این تاریخ هنوز اعلام نشده است.
نخست وزیر هندوستان دیروز از رهبران دینی خواست راه حلهایی برای تقویت همزیستی مسالمت آمیز گروه های مختلف پیدا کنند.
نظر شما